Mana - jedlo v prášku, máte s ním skúsenosti?

h2
19. mar 2019

Ahojte dievčatá? Poznáte to niekto? Vyskúšali ste? Ja som to zatiaľ videla len v reklame a neviem, čo si mám myslieť. Ale zaujalo ma to a budem zvedavá na vaše názory.
Pekný dník želám.

mint_blossom
19. mar 2019

@h2 Hlavna zlozka maltodextrin, len do toho 🙄

jenny257
19. mar 2019

Okrem toho , že je to blbosť aj kvôli zloženiu si kladiem otázku - prečo nechudnete zdravšie než odopieranim jedla ? A pohybom . Príjem - vydaj , nič zložité .

h2
autor
19. mar 2019

Nechcela som, aby to bolo chápané tak, že o tom uvažujem kvôli chudnutiu, lebo tak to nie je. Len je to tu na koníku nastavené tak, že každú vytváranú diskusiu treba zaradiť do nejakej témy, tak som vybrala túto tému, lebo vhodnejšiu som nenašla.
A čo je zlé na zložení? Čo je zlé na maltodextríne? Veď je to ľahko stráviteľný a pre telo dobre využiteľný zložený cukor. Určite lepšie, než dať si napríklad horalku. 🙂

beky1813
19. mar 2019

To radsej normalne jedlo ako tieto pofiderne prášky. Sa ti nechce varit?

h2
autor
19. mar 2019

Ach jáj! Typické koníkovské reakcie, to som mohla čakať! 🙄
Ja sa na to len pýtam. Nepotrebujem schudnúť (teda, no, zopár kíl by sa zišlo, nech neklamem), varím každý deň a myslím si, že zdravo a vyvážene. A každý deň užívam aj doplnky stravy (vitamíny, minerály...), aj synovi dávam vitamíny a doplnky na imunitu. Takže by som sa chcela naozaj len opýtať na názory. To je všetko.

jenny257
19. mar 2019

@h2 a to si nemôžeš dať niečo iné čo bude zdravšie než niečo umelé? Maltodextrin je zdroj prázdnych kalórii - čiže nulová výživová hodnota . No a prečo ho chceš vlastne vyskúšať ? Cvičis? Lebo aby si aj tu energiu z mana jedla niekde minula .

h2
autor
19. mar 2019

Tak ešte raz, dúfam, že už naposledy: NEchystám sa to vyskúšať. NEchcem s tým začínať. Som spokojná so svojím životom aj postavou, možno nejaké 3-4 kilečká dole by boli super, ale ak nie, nevadí, nie som nespokojná. Momentálne necvičím, lebo som si pred pád mesiacmi uhnala behaním chronický zápal achilových šliach. Proste ma to zaujíma, lebo som tak trochu fanatik do "vitamínov" a o tomto prášku, či nápoji sa hovorí ako o kompletnom jedle "se vším všudy", o jedle budúcnosti... Takže som sa chcela opýtať na názory.
Dúfam, že už to nebudem musieť tretíkrát vysvetľovať a ďakujem za pochopenie. 😉

0silvia0
19. mar 2019

@h2 ja som o tom ešte nepočula, ale našla som tento článok, tak som to prečítala aj s diskusiou:
https://www.aktuality.sk/clanok/481659/video-te...

Podľa mňa ako nejaká núdzová strava by sa to dalo použiť, v niektorých prípadoch, ale fungovať tak nejak dlhodobo asi nie.

h2
autor
19. mar 2019

@0silvia0 Ďakujem, konečne normálna odpoveď. 😘

jenny257
19. mar 2019

@h2 hlavnú zložku many- maltodextrin používajú športovci čiže by som do toho nesla - mohlo by to mat opačný efekt ako by sa ti hodilo .

pajinka91
19. mar 2019

Ja nerada raňajkujem, takže ako raňajky si to viem predstaviť.

janinka007
19. mar 2019

to má byť niečo ako amarouny, čo jedli Návštevníci? 😀

h2
autor
19. mar 2019

😅 No, asi. A ešte to aj vymyslel Čech, mohol to tak nazvať.

0silvia0
19. mar 2019

@pajinka91 aj starým ľuďom sa už niektorým nechce jesť, takže ako jedlo pri nechutenstve u starých ľudí by sa to dalo použiť.

h2
autor
19. mar 2019

Mňa na tom zaujalo, že by to malo byť úplne kompletné jedlo, čiže by v tom malo byť všetko, čo človek potrebuje k životu a ešte aj v tom správnom množstve. (Ak to mám tak expresívne povedať, tak niečo ako kompletné krmivo pre psov. 😀 ) Len neviem, či je niečo také možné, aby v tom bolo fakt všetko.

janinka007
19. mar 2019

@h2 tu je celkom rozsiahla recenzia https://fitness101.cz/mojemana/

luciadragica
28. mar 2019

Manu v práškovej forme pijem 2 roky a pol, ale iba každé ráno (mixujem si to s banánom, alebo čučoriedkami, či 70% čokoládou kvôli príchutiam, nech to nemám každý deň to isté) a takto nasýtená plná energie (ale nie zaťažená) fungujem naplno v práci bez problémov až do popoludnia. Takisto mi klesla obrovská chuť na sladké (kedysi som dokázala zhltnúť aj 2 balenia 200g mliečnej čokolády, či zjesť celú nádobu nutelly, alebo balenia cukríkov na počkanie... hehe... dnes sa z toho len chytám za hlavu :D ) A keďže mám poruchu štítnej žľazy - spomalenú funkciu, nepovedala som o tom endokrinologičke na kontrole, pretože som bola zvedavá na výsledky vyšetrenia, bez ovplyvňovania tou informáciou o Mane. A vraj sa mi dosť zlepšili výsledky, tak prečo si MANU odopierať? 🙂 Je to chuťovka, chutí to skoro ako mlieko, ale nie je tam žiadna laktóza (čo je výborná vec pre mňa, ktorá to neľúbi.)

h2
autor
28. mar 2019

@luciadragica Ďakujem veľmi pekne, práve takú odpoveď som čakala, proste konečne napísal niekto, kto má vlastnú skúsenosť. 😘

luciadragica
28. mar 2019

@h2 Rado sa stalo 🤗 ALE ! Upozorňujem, že pre tehulky to neodporúčajú- jedine po porade s lekárom, lebo nie každej bude sedieť zloženie many v tehotenstve. Už to niekde na Facebooku vysvetľoval aj sám zakladateľ Many.

luciadragica
2. apr 2019

@h2 ukážka MANA banánová so čučoriedkami 😁(frajer nevydržal, kým to cvaknem 🤦🏼‍♀️)

h2
autor
2. apr 2019

@luciadragica Vyzerá to super, inšpirovala si ma, asi to skúsim na raňajky, aspoň občas. 😃

jajajajka
29. jún 2019

@luciadragica a dojciacim zenam ?

jajajajka
29. jún 2019

@luciadragica
@luciadragica nevies ci to mozu prosim ta dojciace zeny na ranajky 🙂 dakujem

luciadragica
29. jún 2019

@jajajajka Ahojky, neviem povedať. Ale podľa mňa môžu, ak nenosia v sebe miminko. Viem iba, že tehuľky by to nemali jesť/piť bez konzultácie s lekárom, lebo tam nevieš koľko toho si môžeš dať, aby to neohrozilo plod. 🙂 Ak máš obavy, skús im napísať správu na ich stránke. 🙂 www.mojemana.cz

ewell13
29. jún 2019

Ja som mala ale napoj skusila som kedže som to zahliadla tu na MK ze to testovali. Dlho lezal v chladnicke az som sa odhodlala.... pol hodinu som to pila je to hnusnaaa chud a za cenu3e hrozneee..... uz len koli tej chuti by som si to znova nekupila

luciadragica
25. dec 2020

@ewell13 ani mne ten nápoj nechutil. Lepšia je mana v práškovej forme, ktorú si vieš pripraviť podľa seba.