Detective Food test

Zodpovedané
14. feb 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať na Váš názor na testy Detective Food.

Moja 7 ročná dcéra má zistenú intoleranciu na bielkovinu kravského mlieka (protilítky proti laktóze: igA, IgG negatívne, protilátky proti kavskému mlikuu: IgM 30500+, igA, IgG negat., Diaminooxidáza: 18,18).

Takmer 10 mesiacov drží diétu s vylúčením mlieka.

Prejavy pred zistením o akú alegiu ide boli bolesti bruška a ekzém. Po vysadení mlieka zmizli problémy s bruškom a aj ekzém.

Lekárka nám stále znova odporúča tieto testy. Prvýkrát sme si zaplatili testy - základný komplet za 99 €. Boli negatívne a až odberom krvi sa zistil problém.
Ďalšie testy na intoleranciu iných potravín stoja až 245 €.

Aký je Váš názor na Food Detective testy?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

v prvom rade Vám chcem vyjadriť radosť, že ste na príčinu problémov prišli a odstránili ste trápenie a bolesti.

Dlhodobo neriešené alergie a intolerancie v detstve sa v dospelosti vedia rozvinúť do rôznych komplikovaných imunitných problémov. Pokiaľ sa máte dobre, vidíte prospievanie dcérky a nevrátili sa podobné problémy, ďaľšie testovanie nie je z môjho pohľadu potrebné.
Zapracujte na črevnej mikroflóre, ktoré utrpela nesprávnou diétou v minulosti, aby ste podporili imunitný systém do budúcna.

Food Detective testy vedia odhaliť veľa, zároveň však jednotlivé bielkoviny v potravinách sú častokrát podobné a môžu tak vyhodnotenie desinterpretovať.

Určite ich odporúčam v prípade tráviacich, alebo iných problémov z rôznych druhov potravín.

Pokiaľ cítite, že váš stav nie je stabilizovaný uvažujte skôr logicky nad tým, ktorá potraviny by mohla spôsobovať problém. Ak nebudete vedieť odhaliť príčinu, pouvažujte nad väčším balíkom testov.


Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.

+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/