• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Mimomaternicové tehotenstvo. Ako tomu predísť?

5. decembra 2013 
@anuska30 gratulujem, držím palčeky, nech je všetko už len dobré...
14. sep 2011 o 12:24  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 dakujem a drzim palce nech sa to aj vam co najrychlejsie podari aby nas bolo viac ,ved sme si uz vytrpeli asi dost :slight_smile:
14. sep 2011 o 15:57  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Kedy ste po mmt dostali prvú menštruáciu?
15. sep 2011 o 22:13  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@surrender ja hneď na druhý deň po zákroku... Kleslo rapídne HCG a hneď prišla aj mrcha.. teda doki povedal, že to nie je mrcha (lebo nebola ovulka, ale len spádové krvácanie) ale pre mňa to bola klasická mrcha s bolesťami a 5 dňovým krvácaním )málinko slabším...
16. sep 2011 o 14:46  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Dnes som bola na kontrolno betaHCG.. a je už negatívne (0,54).. od laparky, ktorá bola 30.8 je to dva týždne a tri dni... Tak už aj oficiálne podľa krvi nie som tehotná... :frowning2: Je mi strašne smutno za mojou bodkou :frowning2: Je to veľmi ťažké zmieriť sa s takou bolesťou. Ale nič iné mi neostáva, len bojovať...
16. sep 2011 o 20:05  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
@dadenka1 S takým niečím sa asi ani nedá zmieriť, ani na to zabudnúť. Kým máme ešte jeden vajíčkovod, máme nádej...
16. sep 2011 o 22:05  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 Ja som tiež pár dní po zákroku krvácala, ale tá "normálna" menštruácia príde za nejaké 4 týždne po zákroku. Mne sa akurát spúšťa, no ide to veľmi ťažko. Už pár dní ma veľmi bolia kríže a dnes mi strašne bije srdce, no nie a nie sa spustiť. Operovali ma 22. 8. a špinenie mi začalo 18. 8., čiže pred 4 týždňami.
16. sep 2011 o 22:07  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@surrender @dadenka1 Ahojte baby ake ste mali priznaky? Ja som na začiatku 7tt priznaky tehu nemam žiadne. Na sono idem vo štvrtok ale od začiatku tehu ma chvilkami zvykne pichat napravo ako keby vaječník ale niekedy ma pobolieva cele podbrusko. Prví test som si robila 5. deň meškania a bol len slabulinko viditelny, len taky slabucky duch. Myslite že by mohlo isť o mimomaternicove tehotenstvo?
17. sep 2011 o 08:01  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@jaja018 to ti nikto, naozaj nikto takto nepovie...Moja kam. mala toto isté, bála sa, že je to MMT, ale nebolo.. Má zdravé krásne chlapčisko.. Proste sa to v brušku menilo a zväčšovalo, tak to cítiš, že sa tam čosi deje... Pri MMT sú to veľmi silné bolesti.. U mňa bolo pre doktora alarmom to, že som mala normálny menzes (napriek tomu, že som bola tehotná, pravdepodobne bolo HCG veľmi nízke, lebo bábanko nemalo dobré podmienky.. ), pozitívny test bol až mesiac od oplodnenia - dôkaz nízkeho HCG.. Pichanie som nemala ani bolesti v podbrušku, len naliate prsia a bolesti v krížoch... Takže vidíš, úplne iné príznaky ako MMT. A vrchol bolo pre dokiho špinenie.. to bol dôvod jeho pochybností a v nemocke už to len potvrdili.. betaHCG nestúpalo tak ako malo a utz potvrdil prázdnu maternicu.. Podbruško ťa môže bolieť, maternica sa zväčšuje ale to pichanie ak neprestane, dokonca sa bude zhoršovať, radšej choď k dokimu...si myslím.. 5test meškania s duchom je ale dobrá správa... Nemyslím si, že máš MMT... Podľa mňa si ok. V brušku sa čosi deje, jasné, že to cítiš, a tehu príznaky tiež nemusia byť ešte... Ak si v neistote, bude sa to zhoršovať, choď k dokimu... Ale to sú z mojej strany len úbohé laické domýšľania, bola som tehotná jedinýkrát aj to dopadlo ako to dopadlo :frowning2: ..
17. sep 2011 o 09:06  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@surrender tak to sme si zažili peklo skoro rovnako.. Mňa operovali 30.8.. Je to veľmi ťažké a veľmi bolestivé... Kiežby nám rany na duši zahojilo čo najskôr možno už podarené materstvo... A koľko vám kázal doki čakať so snažením o ďalšie bábo?
17. sep 2011 o 09:09  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 Dakujem. Bola som u dokyho v pondelok ani krv mi nebral ani ultrazvuk nerobil iba vysetrenie na zaklade vysetrenia povedal ze to vyzera ako tehotenstvo a ze mam prist o tyzden vo stvrtok na sono a spravi potom aj vsetko ostetne. No uvidim co mi povedia potom. Este raz dakujem
17. sep 2011 o 09:13  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@jaja018 No vidíš... to by doktor špekuloval, keby sa mu čosi nezdalo... A sono by robil len keby mal pochybnosti... takže to vyzerá veľmi veľmi dobre.. držkaj sa a riadne sa šetri.. vieš, že tieto prvé mesiace sú najdôležitejšie.. :wink:
17. sep 2011 o 09:17  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@jaja018 mne teraz konci 6tt a test som si robila v den,ked som mala dostat menst.,lebo som sa citila divne.Boli tam dve ciarky a jedna bola uplne slaba.Potom som si robia o dva dni znova a uz bola trosicku silnejsia. Pri mmt som nemala ziadne priznaky a ani teraz nejak moc akurat ma bolia prsia. Na zaciatku ma asi tyzden velmi bolelo v podbrusku,ale uz to preslo.Akurat dnes citim tak na vracanie,ale teraz mam 16 den a to by som mala akurat ovul. Od utorka idem na PN. Drzim palce a daj vediet :slight_smile:
17. sep 2011 o 10:02  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@anuska30
@dadenka1 Dakujem a dam vediet ze co a ako pokracuje. Aj ja ja vam drzkam palce nech vsetko vychadza podla vasich predstav
17. sep 2011 o 10:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 Dúfam, že budeš mať pravdu a už bude len dobre! So snažením nám kázal čakať nejaké tri mesiace. Ale keď som sa ho opýtala, že či by bolo veľmi zlé, keby sa nám to náhodou pritrafilo skôr, tak povedal, že ani nie, lebo oplodnenie by som mala už v inom vajíčkovode.
17. sep 2011 o 13:54  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@jaja018 Ja som bola tiež tehotná iba jedenkrát a to mmt, takže neviem z vlastných skúseností porovnať s normálnym tehotenstvom. Test som si robila asi na 32.-33. deň a vyšiel mi pozitívny. Zle mi nebývalo, len som veľmi často chodila cikať, niekedy aj 2x za hodinu. A sem-tam ma pobolievalo podbruško, ale to je v tehotenstve vraj normálne, keďže sa zväčšuje maternica. V 6. tt som sa raz ráno zobudila na bolesti na ľavej strane, neboli veľmi silné, také ako pri ovulácii. O 3 hod. som pocítila, že mi niečo "tečie" a zistila som špinenie. Myslela som si, že mi hrozí potrat. Bola som na gyn. oddelení, pretože môj doktor vtedy nerobil, tam mi dali iba recept. No a na druhý deň, keď som išla na sono, sa zistilo, že maternica je prázdna! A hneď som musela ísť ležať do nemocnice. Čiže zhrniem moje príznaky mmt: bolesť na jednej strane a špinenie.
17. sep 2011 o 14:07  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ja som po KET na 14den po KETe nic na sone nebolo vidno a hcg bolo ubohe - 45, o tyzden bolo 150 a o dalsie styri dni 300 lekar vyslovil podozrenie na mms alebo regular. potrat kedze uz v tom case som spinila, na sono nebolo plod vidno inac vsetko bolo ukazkove teda vyska maternice, vajecniky vsetko ok ... vcera na 24den po KET som zacala po vysadeni vsetkych hormonov krvacat a vyzera to na normalny menzes ... tak som zvedava vo stvrtok ma zase caka meranie hcg ... myslite ze ak ide o mms po menzese by mohlo odist? alebo mate niekto taku skusenost ze mms pretrvavala aj po normalnom menzese?
27. sep 2011 o 09:09  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@marhulka88 moje MMT prekonalo "v pohode" aj menzes, asi preto, lebo som mala ešte nízke bhCG, ale potom stále pomalinky stúpalo... Pred druhým menzesom doktori čakali, či tehotenstvo neodíde samo (každý druhý deň brali krv, či už hCG nezačne klesať... druhý menzes meškal, len špinenie, 5 dní ma pozorovali, nechceli ma pustiť domov, výška hCG bola stále okolo 800-900... Nekleslo, tak som šla na laparku
27. sep 2011 o 13:16  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@marhulka88 takže aj tvoje MMT môže prežiť mrchu, ale aj nemusí.. preto to meranie bhCG.. ale je mi ľúto, že to tak dopadlo... :frowning2:
27. sep 2011 o 14:28  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 s tym som sa uz vyrovnala aj slzicky boli ale co narobime...teraz by som hlavne chcela aby to vsetko odislo co najskor...ta moja mrcha sa tvari nejak cudne a ta kovova tehotenska chut v ustach stale ostava a preto si myslim ze vsetko ostalo tam kde bolo a laparka ma neminie :cry:
27. sep 2011 o 18:17  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahojte dievcata. Chcela by som aj ja niecim prispiet k tejto teme kedze som prezila to co vy :unamused: V aprili sme sa s manzelom rozhodli ze by sme uz hadam aj nejake to dietatko chceli a na moje velke prekvapenie sa nam hned aj podarilo....V 7tt mi zistili hematom pod plodovym vajcom no a babo to neprezilo :frowning2: v juli sme si povedali ze co ideme skusit aj tak sa nam hned nepodari, na moje velke prekvapenie sa nam podarilo tiez hned. Tak sme sa vsetci vytesovali, ked tu prisli strasne bolesti, takze uz som vedela ze nieco nieje v poriadku. Bolo to mimomaternicove na lavom vajecniku ktrory mi aj zobrali. Povedali ze otehotniet mozem hned po prvom cykle ale ja ani pocut o detoch. Teraz je to uz lepsie. Od pondelka zacinam cvicit (co sa neskutocne tesim lebo to nicnerobenie je hrozne) a dufam ze od novembra pojdem na liecenie a potom sup znova do toho. Vsetkym nam zelam malicke hrcky radosti v postielke a verim ze sa nam to kazdej jednej podari :slight_smile:
27. sep 2011 o 20:58  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@trische Ahoj ja som mala v maji tehotenstvo na pravom vajecniku. Bola to moja prva ovulacia po porode. :sweat_smile: Ja som bolesti nemala, len som pokrvacavala uz 10 dni pred!!! menstruaciou. A doktori vobec nevedeli co mi je, dokonca ani pri laparke to presne nerozpoznali, takze odsekli z vajecnika to co tam krvacalo (mysleli si, ze je to zlte teliesko prasknute) a zvysok ponechali. Este urobili aj kyretaz, lebo si mysleli, ze predsa to bol potrat. Histologia ale ukazala, ze bolo to na vajecniku. Tak som este musela chodit k svojmu na kontroly nejaky cas, ci to nevyrezali zle, nieze mi tam z tych zbytkov narastie rakovina kedze su to bunky ktore sa velmi rychlo mnozia. :unamused: Ale vyzera, ze je vsetko OK. Tak po 3. menstruacii som zostala znovu tehotna a teraz cez vikend 6tt som zacala troska krvacat a na pohotovosti mi zistili hematom. Dali mi Duphaston a bud. tyzden mam ist k svojmu na kontrolu, tak dufam, ze o dalsie babo uz neprideme. Doktor povedal, ze zlte teliesko mam vpravo takze zostala som tehotna z tej operovanej strany. :wink:
Vidis to ovarialne tehotenstvo je taka rarita a uz sme tu dve. Moj gyndos vravel, ze take este na ambulancii nemal a aj ten na pohotovosti sa len kukal na mna, ze na co som bola operovana??? :dizzy_face:
Ty si kedy bola operovana? A na ake liecenie pojdes? Mne ziadne neodporucali.
27. sep 2011 o 21:29  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@feb13 aké dve? aj ja som mala na vaječníku a tiež na mňa kukali, že to ešte nevideli, len o tom čítali... Sme sa my, raritné nejak namnožili... :grinning: Ani mne nikto liečenie neodporučil, a myslím, že mám nárok... Roky sa liečim na sterilitu, keď som konečne po 8 rokoch otehotnela, tak to bolo MMT... Ak mi aj neodporučia, chcem ísť kľudne aj sama na pár dní do Lúčok dať sa dokopy...
@trische som prekvapená, že vám odporučili skúšať hneď znova otehu.. Mne dokina kázala čakať dva cykly... Asi preto, že som už stará a potrebujem dlhší čas na obnovu sliznice...
28. sep 2011 o 08:15  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 A aj tebe vybrali cely vajecnik? Ja som sa pytala v nemocnici, ze kedy mozeme zacat skusat, aby sa mi brucho neroztrhlo a povedali ze aj hned, ze to sa neroztrhne. Ale potom moj ambulantny gynekolog povedal ze radsej aby sme pockali 3 mesiace kvoli kyretazi. Aj kvoli tomu, ze sme museli vylucit ci tam este nieco nenechali. Ja som mala hcg 2500, na druhy den 2000, na treti den 2100 co vlastne zodpovedalo 5-6tt a ja som bola este len 4tt... operovali ma den po tom, ako som mala dostat menzes... a potom prvy menzes som dostala 24 dni po operacii a myslim ze tiez bez predchadzajucej ovulacie. A myslim ze vseobecne kupelnu liecbu hradi poistovna len ak mas pretrvavajuce problemy po operacii, napr. neustale bolesti... alebo sa dohodnes s lekarom, nech ti to tam napise ze mas problemy... ale aj tak mozes najskor pol roka po operacii.
28. sep 2011 o 09:12  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@feb13 Nomoja len vela lezkat lebo zo skusenosti viem ze ten hematom je svina ale ked sa lezi a je klud, tak sa bud vstrebe alebo sa po malych davkav vyplavy von. LEn sa cudujem ze ta pustili domov. Mne hned do nemocnice a bola som tam tyzden.Doktor povedal ze to bude v pohode ale nikto mi nepovedal ze by som mala iba lezat a lezat, no a mne navstevy chodili a tak....teraz by som vedela ze len na zachod a inak stale v posteli...tak si davaj pozor. A kde mas ten hematom? Ja som sa pomilila, nie na vejecniku som mala MT ale vo vajcovode :slight_smile: a ten mi vlastne aj zobrali. Mna operovali koncom augusta. No musis mat nejaku konplikaciu aby ti odporucili liecenie, takze dr bol zlaty a napisalmi zapal maternice i ked nieje....No po MT mas narok len na procedury, ale kedze somblizko Lucok takmi to nebude robit problem tam chodit. Lebo hradit si ubytovanie tak na to teda nemam :slight_smile:
28. sep 2011 o 10:26  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@dadenka1 To ako ktory doktor.Mne povedal ze mozme hned lenpreto lebo v maternici nic nebolo, takze nebola ani zvacsena a nemuseli ani kyret robit. Takze len jeden cyklus kym sa ta jazvicka po laparke zahoji. To mi vsak na pohotovosti vravel ten co ma operoval no a moj dr zase ze by sme mali pockat. Ale ja sa neponahlam i ked by sme chceli. Predpokladam ze v decembri by malabyt ovulka na pravom vajecniku,tak to by sme nechceli prepast a uz skusit zacat nieco miesit :slight_smile: A ty mas do kedy cakat?
28. sep 2011 o 10:32  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Babule a vy ste kedy po MT dostali menzes? LEbo ja som mala hned tri dnipo operacii a teraz mi uz tyzden meskaju a strasne ma bolia krize, tak dufam ze je vsetko v poriadku...
28. sep 2011 o 10:34  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@trische No moja, ja mam doma 9,5 mesacne "zdravo hyperaktivne" dieta ktoreho som do soboty kojila takze tolko o lezani. Inak viem co to je kludovy rezim lebo s nim som tiez musela lezat od 30tt kvoli krcku. Ja neviem ten doktor na pohotovosti sa tvaril ze to nie je nic vazne a este ma upozornil ze nieze budem hned pondelok rano utekat za svojim na kontrolu, hovorila som ze na buduci pondelok som objednana a on ze to staci. Ja som nejak silne nekrvacala, len 2x na zachode ked som sa utrela ale kym sme dosli do nemocnice uz to prestalo a odvtedy nekrvacam. Ten hematom mam v oblasti gestacneho vacka ale blizsie neviem kde ale je vraj drobny tak ja neviem. Podla mna to bolo kvoli kojeniu lebo to moze zhorsit funkciu zlteho telieska a potom je progesteronu malo, tak som ho hned odstavila a beriem aj ten Duphaston to je tiez miesto toho progesteronu tak snad... Ja som sa do kupelov aj tak nechystala, nemozem tu nechat dieta a inak sa aj citim dobre ani s plodnostou sme nemali nikdy problem prave naopak. :grinning: A menzes som mala najprv 24DC potom 32DC a potom 31DC a potom som uz asi mala mat 28-29 lebo asi tak bola ovulacia ale ten uz neprisiel tak uvidim ako mi moj doki vyrata termin. Pred prvym tehu som mala pravidelny cyklus 28 dni a od porodu sa to este nestihlo upravit. :grinning: Ale vraj po takychto veciach to moze trvat aj 3-4 mesiace kym sa to zase nastavi.
28. sep 2011 o 14:03  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@feb13 tak to mas v pohode ked uz nekrvacas, podla mna sa ti uz vstrebal :slight_smile: a ako dlho si cakala kym si zase otehotnelapo tom Mt? Mne dnes lekar vravel ze mampockat pol roka tak som nanho cumela ako blba :slight_smile: no a nakoniec sme sa dohodli ze aspon do decembra, vsak aj ta kupelna liecba vsetko pozahojuje.... Aj tak je otazne ci sa nam hned podari ked sanca je kazdy druhy mesiac bez toho vajcovodu takze nemienim cakat pol roka, aj do decembra je uz dost :grinning: a inak krasne tehulkovanie ti prajem, dufam ze za chvilu sa pridam k tebe aj ja, ale to ty uz isto budes mat krasne tehotenske brusko :wink:
28. sep 2011 o 15:21  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@feb13 @trische nie nevyberali mi vaječník.. vďaka Bohu.. Doki povedal, že keďže nemáme deti a tehotenstvo bolo malinké, nijaká tekutina okolo, tak to len vyrezali a ja dúfam, že vaječník bude fungovať a budeme môcť skúšať... Na pravej strane ovulka už aj prebehla (som mesiac po operácii), tak počkám ešte po menzese, či aj na ľavej strane bude ovulka a potom už budeme skúšať ďalej... Aj keď neviem, či sa s tým dá takto presne počítať.. Vraj vaječníky nemusia fungovať tak, že jeden mesiac jeden vaječník ovuluje, druhý mesiac druhý.. môže sa vraj stať, že aj dva mesiace po sebe je ovulka na jedne strane alebo, že zdravý vaječník prevezme funkciu chýbajúceho a žena ovuluje každý mesiac s jedným vaječníkom... Mne kázala dokina čakať dva mesiace (kvôli kyretu, aby sa sliznica pekne obnovila).. Teraz čakám prvú mrchu, potom ešte jednu a budeme dúfať, že ak sa už raz podarilo, že nám snáď Pán Boh požehná znova a dopadne to lepšie... Aj vám prajem, nech ste ok a nech máte zdravé tehotenstvo a čo najskôr bábo doma..
28. sep 2011 o 19:01  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok