Môže plodová voda pomaly odtekať?

zuzu333
24. júl 2008

ahojte,mozno je to blba otazka,len sa chcem spytat ci je to mozne,aby mohla plodova voda pomaly odtekat? 😅

ssaara
24. júl 2008

Já myslím,že jo. Kamarádka byla asi v 36.týdnu a při kontrole v poradně jí zjistili,že už nemá téměř žádnou plodovku a musela akutně na sekci.

dukie
24. júl 2008

Je to tak, já to taky četla. Když je to "pozvolné", říká se tomu "únik plodové vody". Může to být, ale není to prý zas tak časté. Pokud má žena vodnatý výtok, tak si to může splést. Občas si to prý ženy pletou i s drobným únikem moči, který v těhu taky může být (můj případ... taky jsem měla strach z té plodovky, ale začala jsem cvičit pánevní dno a od té doby je to, ťuk, ťuk, ťuk, v pořádku).

Na kurzu nám bylo porodní asistentkou řečeno, že pokud máme podezření, že je to plodovka, můžeme přijít do porodnice s vložkou, na které je ona podezřelá tekutina, oni na to mají jakýsi přípravek a po jeho "nalití" na vložku se to nějak zbarví a podle toho poznají, jestli je to plodovka nebo ne.
Údajně existují přímo i vložky, které to umí samy, ale nevím, jestli se to běžně prodává v lékárně. Asi spíš ne.

Jinak pozvolný únik plodovky se údajně nedá nijak "zastavit" (četla jsem to na netu jako radu od lékaře na dotaz jedné těhulky), je potřeba pouze sledovat intenzitu a množství plodovky v bříšku, aby jí mělo miminko dostatek. 🙂 Ale v případě obav jistě bude vědět víc gynekolog. Tohle je jen to, co jsem se dočetla před časem já, když jsem byla vyplašená, že mám mokré kalhotky. 😵

fiallinka
24. júl 2008

zuzu, já jsem se taky lekala, protože mám pořád dole mokro, no ale prý je to velice běžný výtok, a únik plodovky je fakt výjimečná záležitost

katmi
24. júl 2008

zuzu ja si myslim,ze je.. pretoze ja ked som isla do poradne cca tyzden pred porodom,tak ma hned brali na rizikove lezat,pretoze som mala neskutocne malo plodovej vody.. na druhy den som nastastie sama porodila 😉 nakoniec, citam,ze aj saaara to prave potvrdila..

luciar79
24. júl 2008

ak si myslíš že to je plodová voda treba ísť k lekárovi lebo hrozí infekcia. Tiež som si to myslela ale lekár mi povedal že nič netečie.A čo tieklo plodová voda nebola. takže celé tehu som nosila vložku a to som sa tešila ako nebudem mať menštruáciu 😀

ssaara
24. júl 2008

Hrozí nejenom infekce,ale třeba i vyhřeznutí pupečníku...je to docela velký riziko,tak honnneeem na gyndu!

kacka.va
25. júl 2008

zuzu, pokud máš podezření, tak bych okamžitě šla k doktorovi nebo do nemocnice, protože fakt hrozí infekce. Hlavně pokud je to plodovka, tak si tě už v nemocnici/porodnici nechají.

mishusha
25. júl 2008

kamaratke v 24 tyzdni sa tiez zdalo, ze jej potroske odteka plodova voda, ona si to vsak zamienala s vytokom, a v 26 tt uz bol na svete malicky... takze velky pozor, a radsej utekat k doktorovi zbytocne, ako sa potom strachovat o babatko!

sasenka
25. júl 2008

mne sa to stalo na koci tehotenstva, všimla som si to takl, že vždy ked som ležala na pravom boku a postavila som sa, mala som mokro - vždy fliačik ako 10-korunáčka, asi po 2 dnoch som šla, už rovno do porodnice, lebo som bola už v 40.tt a bola to plodovka, našťastie som jej mala dosť, 2 dni ma sledovali a potom sa spustil už porod. Nakoniec mi museli tu vodu prepichovať! Lebo to samo neprasklo pri kontrakciách. Dcerka sa narodila uplne zdravá.

levik82
26. júl 2008

No babule, raz mame stres z pohybov (teda aspon ja, ked sa mi zda ze maly je nejak ticho), teraz z plodovej vody. Same stresy... Ale tiez mam tam dole stale tak "mokro". Vytok som mavala cele tehu, ale teraz v poslednom tyzdni mam vlozku mokru celu ☹ Tak sa tiez na tom zamyslam ako rozpoznat plodovu vodu... V utorok idem na poradnu tak sa opytam. Nechcem zbytocne panikarit, aj ked niekedy clovek nevie co by mal robit... Ved ale tehotenstvo nie je choroba. A niekedy si tak poviem ze by som sa nemala tolko sledovat. Potom si zase poviem ze co ak to podcenujem. Pomoooooooc

zuzu333
autor
27. júl 2008

levik82,aj ja mam presne taketo pocity.. ja idem na poradnu vo stvrtok,tak uvidim co mi povie.. 😒

sirinka
27. júl 2008

mne zacala unikat v 36 tt, doki pozeral plodove obaly - tie boli dole v celke, aj ultrazvukom a vody bolo dost. a porodila som o 5 dni v 37 tt spontanne a az tesne pred samotnym vypudenim mi praskli tie obaly aj dole a vyliala sa vsetka voda... 😎

septim
27. júl 2008

ahoj holky mam ted docela stejny problem, porad citim dole nejake vlhko a mokro mam z toho divny pocit. Ja jsem si objednala pres lekarnu specialni vlozky ktere unik plodove vody rozpoznaji. Zitra rano mi je tam dovezou tak to testnu. dyztak se jmenuji Al - sense kit

zuzu333
autor
27. júl 2008

septim a nedaju sa tie vlozky dostat v lekarni?

vrana
27. júl 2008

septim, můžeš prosím hodit odkaz na ty vložky nebo jak se jmenují? Docela by se šikly, aby člověk nelítal "zbytečně" do porodnice

vrana
27. júl 2008
fiallinka
27. júl 2008

septim: no já to pozoruju od začátku těhotenství, fakt hodně mokro, no ale snad je to ok, mám to fakt od začátku.

renatak
29. júl 2008

Holky já mám taky už asi 14 dnů mokro (takže taky skoro od začátku těhu), plodovky je prý dost a dle kultivace nic, co by se muselo řešit. Měly jste na to něco?

tekvica
29. júl 2008

renatak, pravdepodobne mas tehotensky vytok, mylsim, ze leukorea, aleo nejak tak sa vola...

je to riedke, bez zapachu, nieco ako predovulacny vytok.

v takom skorom stadiu tehotenstva este nema co poriadne odtekat- myslim plodova voda.

ciska
29. júl 2008

ahojte, ja som mala ku koncu tehotenstva 37, 38 tt pocit ze mi pomalicky odteka plodova voda. spomenula som to v poradni a lekar mi dal do skumavky nejaku vodicku ale fakt si nespominam ako sa volala ze aby som si ju kvapla na vlozku ked budem mat zase ten pocit. urcite by som sa teda na to opytala u lekara v poradni alebo mu skusila zavolat.

levik82
29. júl 2008

Ahojte,
zuzu333, napis potom ako si dopadla vo stvrtok na poradni a co ti povedal doki. Moj tam dnes nebol ☹ takze idem az v pondelok... 😠

renatak
30. júl 2008

Tekvica- asi to je ten výtok, protože když jsem to řekla dokroce, tak řekla, že je nepravděpodobné, že by to byla plodovka (ještě předtím než dělala UZ), ikdyž tam už je. Podle UZ bylo vše ok. Měla jsem to asi od začátku, jenomže jsem bala Utrogestan a když to ze mě vyteklo, tak jsem myslela, že je to kvůli zbytkům těch globulek.

Jen technická otázka, pro evn. pozdější období - vložku kterou bych nesla k lékaři na otestování plodové vody musí být mokrá? Zdá se mi totiž, vložka okamžitě všechno vsákne a je v podsatě suchá, nebo uschne než se stihnu k lékaři dopravit.

sasenka
30. júl 2008

ja som to videla v lekárni, tú testovaci sadu, ale bolo to fest drahé, okolo 600,- To už si radšej zabhnem k dokimu 😉
No a mne to testovali v porodnici tak že mi naliali tu vodu rovno pri vyšetrení medzi nohy, no super pocit 😖 Ale to bolo v porodnici už, a bola to plodovka.

zuzu333
autor
31. júl 2008

tak levik82,bola som na poradni a tam mi povedal,ze je to normalne v tehotenstve ze pocitujem mokro tam dole - ze je to len taky vodnaty vytok. bola som aj na sone,kde mi povedali,ze chvalabohu je vsetko ok..

sirinka
31. júl 2008

renatak u mna boli teda tie vlozky normalne mokre
a tiez mi povedali najprv to co zuzu a nakoniec to ta plodovka bola...

levik82
1. aug 2008

Nestras sirinka ☹ Tak kedy teda mame bezat k lekarovi??? ☹

sirinka
1. aug 2008

levik82 vzdy ked mas nejake pochybnosti...podla mna. vzdy lepsie mat istotu, lekar je od toho plateny a radsej ist 100x zbytocne ako raz premeskat...
ja mam super gyn, mohla som mu zavolat kludne aj v noci ked nieco, uz by som ho nevymenila hehe
a ked sa budes doma potichu zhryzat, ci to je ok alebo nie, pomysli na to, ze tvoje babatko to preziva s tebou 😉
drzim vam palce baby!!!

erikasadek
1. aug 2008

no ja vam dam aj moju skusenost mne sa spustila plodova voda po kvapkach takze som si uz myslela ze sa uz aj pocurkavam no nemala zapach priesvitna atak hura do nemocnice samozrejme ze som uz bola otvorena na 2 cvm a este som aj dost

erikasadek
1. aug 2008

este som aj dostala preco som neprisla skor

levik82
2. aug 2008

A v akom tyzdni vam ta plodova voda odtiekla??? Aka je sanca ze by mohla odtiect predcasne? Neviete ci sa to stava nejak casto???

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre