Nízko položená placenta

moncittaa
6. okt 2016

Ahojte, som v 23 tyzdni, viete mi poradit mozno aj z vlastnej skusenosti co znamena ked je placenta polozena velmi nizko? Zatial mi len povedali ze nemam vykonavat fyzicku aktivitu a ze vraj placenta sa mi este zdvihne, ale co ked nie? Co to pre mna znamena? Mate niektora skusenosti, prosim, ak sa mozete podelit ...Dakujeeeem 🙂

lilitela
6. okt 2016

@moncittaa Placenta ti zasahuje ku krcku, mozno aj na krcok maternice, mali ti povedat. Od toho zavisi, ci sa zdvihne. Ja som ju mala tesne pri krcku a skutocne sa posunula vyssie. Ak sa neposunie, bude treba cisarsky. Ja som sa neobmedzovala fyzicky ale bola som opatrnejsia.

lukamka
7. okt 2016

Aj ja som mala nízko nasadajucu placentu a pekne sa vytiahla hore. Veľa oddychuj a ona sa da na správne miesto. Máš na to ešte par mesiacov, ak by sa to aj tak nestalo, tak je to indikácia na sekciu, lebo pri prirodzenom pôrode by sa drala najprv placenta.

salome51
7. okt 2016

@moncittaa ja som mala placentu praeviu centralis. Zistili mi to v 16 tt a nepohla sa ani o milimeter. Snažila som sa nedvíhať ťažké vece a nevyčerpávať sa. Od 34 tt som bola pre istotu v nemocnici a v 38 tt sekcia. Rez vedený vertikálne od spodku až po pupok. Sekcia spojená s veľkou strstou krvi. Bola som v nemocnici o týždeň dlhšie ako býva po klasickej sekcii. Teraz som mala tiež sekciu takým istým rezom a domv som išla na 6sty deň. Držím palce nech sa placenta vytiahne vyššie.

moncittaa
autor
10. okt 2016

ach jaj, dakujem za info, no dufam ze sa zdvihne :(

zuzkasu
23. okt 2016

@moncittaa ja mam tiez velmi nizko placentu a zasahuje do krcka, po mesiaci sa zdvihka o 4 mm tak dufam ze sa vytiahne, snazim sa odychovat nic tazke nedvihat ale mam este dve deti tak nelezim tak ako by som mala.

lukasko12
7. mar 2023

@zuzkasu a myslíte že je to dobré aj aj ja mám dve a ležať si nedovolím

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre