Potrat kvôli stresu

mishelin_0801
29. jún 2020

Ahojte, cítim sa úplne na nič. Som v polovici 5tt a citim neskutocny vnútorný stres a strach nakoľko som už potratila 4 krát, posledný raz 3 mesiace nazad. Je mi až zle na žalúdok, chvejem sa vo vnútri a z toho ma picha v podbrusku. Mala som citlivé prsia no dnes už nič, aj bazalka mi klesla z 37.20 na 36.90. Bojím sa že ma čaká ďalší potrat.

marca12
29. jún 2020

@mishelin_0801 mala by si si sa dat doporiadku predtym ako otehotnies po tolkych potratoch. Uvedom si,ze strachom a stresom nic nezmenis.

maxxim
29. jún 2020

@mishelin_0801 skús sa zamerať pozitivne že babetku je u teba dobre a tvojou energiou mu pomahaš. Skús nemyslieť na to co sa moze stať, ale zabav sa pri niecom inom...napr rob to čo ta bavi a co v tebe vytvara dobru naladu. Je to ťažké, no musís byť silná a kludnejšia. Drž sa

sparkling
29. jún 2020

@mishelin_0801 vysetrenia si si dala urobit? 4 x nebude nahoda. Imunologiu, hematologiu mas?

sparkling
29. jún 2020

@mishelin_0801 a teplota moze klesat aj stupat, radsej to uz nemeraj.

sunny8
29. jún 2020

Nechcem ťa strašiť ale vieš čo všetko dokáže stres ? Dokáže ti privodiť skoré sedivenie vlasov .. žalúdočné kŕče .. psychicke poruchy ako nespavosť neustála tréma fóbie a podobne. Ver že stres dokáže aj vypudiť bábätko z tela. Čiže - upokoj sa a nechaj všetko na niekoho tam vyššie. Sama to nezvládaš. Všetko je dobre tak ako sa stane. Nedôveruješ chodu života a preto sa trápiš

ivca88
29. jún 2020

Hlavne si nechaj dnuka teplomer keď si tehotná 🙄
Dezinfikuj si to koľko chces, ale aj tak tam čosi zanesies.
Nehovoriac možno o nejakých poškodeniach .
Nerob si to..
Nie je to normálne a ani zdravé sa takto sledovať.

basska_b
29. jún 2020

@sunny8 To veru, 12ročný spolužiak zošedivel z nemčinarky 😐

basska_b
29. jún 2020

@ivca88 Ja som si to inak vždy merala pod jazykom 😁 ale určite sa dá aj takto...

sunny8
29. jún 2020

@basska_b 😯 to fakt ?

luccija
29. jún 2020

@mishelin_0801 čo si pomôžeš strachom?iba sa oslabis, ak to nemá dopadnúť dobre aj tak to neovplyvnis.Skus myslieť pozitívne je to ťažké, ale iné Ti nezostava

clori
29. jún 2020

@mishelin_0801 bazalka je dobra aj 36.9. priam ukazkiva. poklesy a vzostupy su normalne aj taketo vacsie, uz prestan merat. zameraj sa na to dobre, ze si opat tehotna. ak si v sledovani odbornych lekarov, tak sa k nim objednaj na kontroly, ak uzivas nejake lieky, informuj sa, ci netreba preverit aktualny stav, zmeblnit davkovanie. ak nie, dohodni si aspon u tvojho gyn kontrolu na potvrdenie srdiecka (staci prelom 6-7tt). nasad si kyselinu listovu, vitamin D a rybi olej so zvysenym obsahom EPA a DHA. je to pre tehotenstvo prospesne. a hlavne bud v klude. bude dobre ❤️

malicka_mysicka
29. jún 2020

@mishelin_0801 ja som mala tiez problemy a stres cele tehu, lekar mi hovoril, ze polovica uspechu je hlava, citaj pozitivnu literaturu. Ja som citala power of positive thinking. Vzdy ked som mala blbe myslienky. Pomohlo. Na nete normalne najdes pdfko. Skus sa upokojit a mysliet na to ze vsetko dobre dopadne. To je alfa omega.

moninah
29. jún 2020

@mishelin_0801 Ja viem, co prezivas. U mna to iste, aj na zachod som sa bala ist, ze ci zasa neuvidim krv... Pri kazdom pichnuti v bruchu sa mi srdce zastavilo. A tie nocne mory... Ale jeden gynekolog mi povedal, ze ak je gravidita v poriadku, tak toho vydrzi vela. Zeny aj v koncentracnych taboroch rodili. Ak nie je, nic, co zena bude alebo nebude robit, nepomoze. Mne to vtedy trocha pomohlo. Ale stres to bol zakazdym velmi velky. V kazdom tehotenstve. A mame dvoch veselych chlapcekov. Dva zazraky.

nini1010
29. jún 2020

@maxxim Presne takto to funguje.Ja som sa nutila k pozitivnemu mysleniu,doslova nutila a babatko som nakoniec vynosila.2x predtym som mala v hlave stale katastroficke scenare a aj sa naplnili.

nini1010
29. jún 2020

Inak 4 potraty aj si presla vysetreniami kym si sa do toho opat pustila?Pre mna bolo klucove pre pohodovejsie tehotenstvo to ze som vedela ze nemame s manzelom ziaden problem,ze je vsetko v potiadku a teda bola to len strasne nestastna nahoda.Podstupili sme mnozstvo testov.4 potraty nie su nikdy len tak nahodou.

mishelin_0801
autor
29. jún 2020

@nini1010 prepac žijem v Anglicku a okrem hormonalneho profilu mi neurobili absolútne nič, volala som môjmu GP u nás ako obvodný, všetko sa rieši cez nich, gynekológ je tu špecialista na vyšetrenie sa čaká aj 25týždňov. Gp mi povedal keď som mu oznámila že som tehotná, že on nevie čo ma robiť, tak takáto je lekárska starostlivosť v Anglicku. Nepoznajú duphaston, absolútne nič našťastie ho mám zo Slovenska, kvôli korone nemôžem prísť na vyšetrenie k normálnemu gynekológovi.

mishelin_0801
autor
29. jún 2020

@nini1010 jediné čoho som sa dobojovala bol hormonálny profil, výsledok? Zvýšený prolaktin a znížený progresteron. Ďalší postup? Samozrejme NIČ

mishelin_0801
autor
29. jún 2020

@sparkling v Anglicku? Nehrozí, imunologiu nerobia vobec

mishelin_0801
autor
29. jún 2020

@clori kiezby sa dalo ísť k doktorovi, ale som v anglicku bohužiaľ to len sedieť a čakať na zázrak

mishelin_0801
autor
29. jún 2020

@moninah presne, zatiaľ nespinim nič, našťastie.

clori
29. jún 2020

@mishelin_0801 tak jedine cakat. ale vitaminy si kup. vzdy ked mozes, odpocivaj, rob len nutne. niecim prijemnym sa zamestnaj. vypni kona, vsetky tehotenske fora, stranky. urob si digi detox. sama poznam, ze ako v case, ked to nepotrebujes, zrazu vyskakuju len negativne infosky. v cloveku sa do zazerie do podvedomia a zbytocne si tak v strese. dolezite je verit, ze tentokrat je to zdrave tehotenstvo ❤

silviazlat
29. jún 2020

@mishelin_0801 Myslím si, že pred otehotnením si sa mala dať dokopy psychicky - u odborníka. Pre dieťa určite nie je stres vhodný, hlavne v takto skorom štádiu. Prípadne skús za nejakým odborníkom zájsť aj teraz, keď si tehotná. Prípadne je veľa poradkýň, ktoré ti vedia pomôcť. Nenechaj to na náhodu a neubližuj tým malému.

selest
29. jún 2020

Ja som v uk chodila cele tehotenstvo ku gynekologycke na polsku kliniku. Sice mi nerobili testy preco som potratila kedze to sme uz nestihli lebo som otehotnela rychlo po potratich, ale aspon dala lieky a urobila bezne krvne testy sono atd. Aj ja som sa citila omnoho lepsie a kludnejsie.

mishelin_0801
autor
29. jún 2020

@selest az 17 jula je doktor spat

selest
29. jún 2020

@mishelin_0801 este ak by si sa citila velmi zle tak ja som bola za gp a povedala som.mu ze som mala krvacanie. Hned v ten den ma poslal na early pregnancy kliniku v nemocnici. Sice spravili len sono lieky oni velmi neuznavaju ale aspon daco ma to ukludnilo. Mas len jedneho lekara v okoli, my sme cestovali k lekarovi kazdy mesiac vyse 100km a lekari tam boli 4 mohla som sa objednat ku hociktoremu vsetci boli super

maxxim
29. jún 2020

@nini1010 hodnota zivota zavisi od spôsobu myslenia. Hovorí sa u Nás ze aj ked nevidís Božiu pracu ihneď, to neznamená že pre teba nepripravuje velké dielo. Takze co ma byt bude no život ma aj ine pozitíva...a na tie netreba zabudať, ci na ludí okolo seba.

m_o_n_c_a_k
29. jún 2020

@mishelin_0801 na progesteron je dobrý Utrogestan. Po toľkých potratoch (ako ja) mi naordinovala ráno 400mg a večer 400 mgvaginalne

m_o_n_c_a_k
29. jún 2020

Ja mam imunologické problém..zvysene cytokíny a kvôli tomu som Vzdy potrácala v 5tt

nini1010
29. jún 2020

@mishelin_0801 Joj no tak to je strasne malicko.Ja mam za sebou hematologiu (tu vznikaju velmi velmi casto problemy u zien so zrazanlivostou krvi),stitnu zlazu,genetiku,reprodukcnu imunologiu,manzel spermiogram.To je dost na figu ze taketo vysetrenia nemas.Velmi ti drsim palce aby bolo vsetko ok a aby si miminko donosila.Ja som bola pri uspesnom tehotenstve sledovana uz od 4 tyzdna,nasadili mi vsetko co sa dalo na udrzanie hoci som nemala diagnozu a miminko som porodila.V Anglicku je to hrozne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre