Prezretá placenta v 35 týždni

daani
13. feb 2012

Ahojte chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s prezretou placentou a aké sú rizika.. Lebo dnes som bola u doktora a videl na ultrazvuku nejaké biele škvrny, tak sa ma pýtal, či fajčím.. Keď som povedala, že v žiadnom prípade nie, tak vyzeral dosť znepokojene a keď som sa pýtala, či je nejaký problém tak povedal, že nie.. Ale myslím, že ma len nechcel vystrašiť.. Mám rada veci narovinu a nie také tajnostky..

daani
autor
14. feb 2012

☹ ☹ ☹

poleva
14. feb 2012

@daani a nevidel to skôr?? ach tí doktori...

daani
autor
14. feb 2012

@poleva Už som o jedno bábätko prišla, tak mám teraz obavy :(

poleva
14. feb 2012

@daani fúha,no neviem,skús dať do google

anjelicek26
14. feb 2012

@daani - no dobre to nie je, asi babo pojde skorej von. Tieto kalciove usadeniny byvaju prave v placente fajciarok. Ale moze to mat aj iny dovod. Hadam ta objednal co najskor na dalsiu kontrolu. Rizika tam su, placenta uz takmer nevyzivuje dieta, odporuca sa tam cisarsky, aby dietatko dostalo to, co potrebuje. Rastovo nijako nezaostava? Aku malo babo vahu?

boise
14. feb 2012

@daani http://www.mamaaja.sk/Activeweb/Poradne/Otazka/... skus pozriet tu, nemalo by to byt nic vazne 😉

anjelicek26
14. feb 2012

@boise - ale ano je to znepokojujuce, kedze prezreta placenta sa moze odlucit uz v priebehu prirodzeneho porodu a nie az po porode, cim padom oddeli dieta v porodnych cestach od pristupu kyslika a to taka sranda nie je. Je to indikacia na to vybrat babo cisarskym alebo vyvolat porod skor, aj ked väcsinou to vyriesi priroda sama a spusti porod predcasne.

boise
14. feb 2012

@anjelicek26 precitaj si odpoved lekara 😉 hovori tam o PREZRETEJ placente 😉

Existuje termín prezretá placenta, to je vtedy ak na ultrazvuku sú vidno biele škvrny v placente, ktoré znamenajú uložený vápnik, tento nález však nemá žiadny význam ak nie je pred 34. týždňom.
Riziko prenášania nijako s "dozrievaním" placenty nesúvisí, dá sa prenášať aj s "prezretou" placentou a dá sa porodiť predčasne aj s "nezrelou" placentou. Nechápem, prečo sa snažia niektorí kolegovia znepokojovať pacientov.
Doc. MUDr. Jozef Záhumenský

anjelicek26
14. feb 2012

@boise - ano uz som to videla. Ale jeho odpoved je velmi zvlastna a navyse nepravdiva. rizika tam samozrejme su, takto placenta v 35.tyzdni vyzerat nema, tak vyzera placenta zeny, co uz prenasa, a tie skvrnky niektore zeny nemaju ani, ked uz prenasaju. Babo pri takej placente proste uz nie je v pohode. Navyse aj lekar @daani bol znepokojeny, takze je to asi v dost velkom rozsahu, nie zanedbatelne.

boise
14. feb 2012

@anjelicek26 jak povis 😉

daani
autor
14. feb 2012

@anjelicek26 Ďakujem za odpoveď.. Praveže rastovo sedí všetko.. Joj, keď ten sprostý doktor nič nepovie, aj keď som potratila, tak mi to nepovedal, len ma poslal na ,,bežné vyšetrenie do nemocnice,,.

boise
14. feb 2012

@daani inak skus napisat otazku sem: http://www.gynda.sk/gynekologicka-poradna , dvaja lekari odpovedaju online a budes mat odpoved od odbornika, nie od mamin 😉

anjelicek26
14. feb 2012

@boise - podla mna by mala zdvihnut telefon a zavolat SVOJMU gynekologovi, co ten ultrazvuk videl a opytat sa jeho, co presne to znamena a aky je dalsi postup, je pravda, ze my na nete mozeme fakt len spekulovat, ale to aj gynekolog v online poradni, bez blizsich informacii... a tie ona nema...

daani
autor
14. feb 2012

@anjelicek26 A ona v tom prispevku navyše píše že má nedozretú placentu, nie prezretú ako mám ja..

boise
14. feb 2012

@anjelicek26 nech robi co chce, je slobodna zena, moze sa rozhodnut. Jej lekar uz odpoved dal..Povedal, ze to nie je nic vazne, resp. ze nie je problem...Pokial sa predsa jedna o zodpovedneho lekara, asi by to tak nenechal. Ak je nezodpovedny, tak nepomoze ani ked mu zas zavola...Vyzeral znepokojene. Ja ked chcem, tak vycitam z tvare svojho lekara ze umieram. Tiez sledujem jeho tvar ked robi morfo, hladam naznaky ci sa mu nieco nepaci. O to viac by som to robila, keby som mala negativny zazitok z prveho tehu...Chapem jej obavy, preto by som to konzultovala aj s dalsim lekarom.

boise
14. feb 2012

@daani ale si precitaj odpoved lekara...ten pise ze existuje prezreta, pise o skvrnach a ze nalez nema vyznam ak nie je PRED 34tt...

anjelicek26
14. feb 2012

@boise - viem, ze znamu nechali hned v nemocnici kvoli tomu, ze sa bali, ze sa im placenta moze odlucit, tak zle to vyzeralo. Ono termin prezreta placenta moze mat siroke spektrum, co si pod tym kto predstavuje. @daani - ak by najdes co i len chlp krvaveho vytoku, let do nemocky. Ine ti poradit neviem.

daani
autor
14. feb 2012

@boise Skúsila som napísať, kde si mi radila, tak uvidíme, keď doktor napíše, že môže tam byť nejaké riziko, tak sa pôjdem dať vyšetriť k nejakému inému doktorovi pre istotu .. Ďakujem veľmi pekne 🙂

daani
autor
14. feb 2012

@anjelicek26 Ďakujem za rady 🙂 Budem dávať bacha..

boise
14. feb 2012

@daani hlavne sa vopred nestresuj, to babatku urcite skodi tiez 😉 ja viem, mne sa hovori...ale pozitivne myslenie vela robi...este som nasla toto: http://poradne.rodinka.sk/viewtopic.php?f=11&t=... , kde tiez iny lekar pise ze ked su prietoky ok, tak to je rozhodujuce 😉 pozri si celkovy nalez co mas zapisane v tehuknizke

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre