Prirodzený pôrod na vlastné riziko

miskacharly
6. sep 2014

Je tu nejaka co mala odporuceny cisarsky a rozhodla sa rodit spontanne po prvej sekci?ja mam 9 mesiacov po sekcii a som v 4mesiaci.nesiel mi vyvolat porod ani po troch vyvolavackach,tak mi spravili sekciu.velmi som chcela rodit normalne,ale nedalosa a teraz mam panicky strach z dalsieho cisarskeho.ale samozrejme nechem ohrozit ani seba ani babo.viem,ze mi hrozi ruptura maternice,ale bola by som viac sledovana.ma nejaka podobne aakusenoati?

zonjushe
6. sep 2014

@miskacharly otehotnela si velmi skoro po sekcii..ak ti tak zalezalo na spontannom porode, trebalo vacsi casovy odstup..

mia501
6. sep 2014

presne ako pise @zonjushe , otehotnela si dost skoro, ja osobne by som sa bala....

donna11
6. sep 2014

@miskacharly urcite by som neriskovala a skúsenosti nych ti nepomozu,pretože každé telo je iné a nemôžeš sa s nikym porovnávať.navyse sa moze zopakovať to co.pri 1 pôrode.

katy83
6. sep 2014

ja som 13mes. po sekcii a tiez som tehotna 🙂 osobne by som radsej brala sekciu aj napriek tomu, ze viem co to obnasa ...urcite by som neriskovala

katarinamarkova
6. sep 2014

@miskacharly ja som rodila takmer na mesiac presne dva roky po sekcii, klasicky......vsetko bolo ok....bolo to na dohode s lekarom, obaja sme sa zhodli, ze skusime normalne ale pripraveni budeme aj na pripadne komplikacie a sekciu....vsetky predoperacne vysetrenia boli dopredu hotove, ziadne voda ani jedlo pocas porodu - to bola jeho jedina podmienka 🙂 vsetko sme super zvladli.
skor ako pojdes rodit, kludne aj teraz si obvolaj nemocnicu, ake postupy maju v takychto pripadoch 🙂 a ak uz nahodou vies v kt. nemocnici chces rodit odkomunikuj si to dopredu - zvaz vyhody a rizika 🙂 otehotnela si ale dost skoro, tak neviem ci si nejaky doktor trufne odrodit ta klasicky.

enya00
6. sep 2014

ja som otehotnela tiez skoro a rodila som 1r.a 8mes.po CS a druhy bol prirodzeny aj zato ze sekciu by asi nestihali a mozno aj ano ale dr.ma ,,prehovoril,,na prirodzeny a som rada,samozrejme obavy som mala ale keby sa to zvrtlo tak boli pripraveny...porodila som ani nie za 5 minut 🙂 prvy krat mi odtiekla plodova voda a nic tak na druhy den mi spravili cisarsky...som rada ze druhy krat som mala prirodzeny 🙂

vejula
6. sep 2014

@miskacharly ja som odmietla cisarsky rez po prvej akutnej sekcii. Druhu sekciu mi odporučali vzhladom na odhad velkosti dieťatka (4300g) Vraj po prvej sekcii žena nesmie rodiť dieťatko väčšie ako 4kg. Rozhodla som sa z nemocnice na vlastnu žiadosť odísť a pokusiť sa rodiť prirodzene. Došla som do inej nemocnice s už rozbehnutým pôrodom a narodila sa mi dcerka vaginalne s hmotnosťou 4260g. Ja som mala velké šťastie, že som sa po vyslovení verdiktu TN nemocnice rodiť cisarskym, skontaktovala s jednym gynekologom, ktorý ma v mojom rozhodnutí pokusiť sa o vaginalny pôrod podporil a bol ochotný kontrolovať mna aj babo v brušku až do 10 dní po termíne. PRetože keby nebolo jeho, nepodporil by ma v mojom rozhodnutí nik, ani rodina, a všetci by na mna tlačili podstupiť druhý cisarsky rez. Neviem, či by som proti tomu tlaku sama dokazala bojovať.

0silvia0
6. sep 2014

@vejula super, že si mala toľko odhodlanosti, držím palce aj s tretím pôrodom 🙂

karinka998
6. sep 2014

Tak ja by som rozhodne ani len neuvazovala o prirodzom porode a to som pred 6mesiacmi absovovala akutny cisarsky rez takze viem co to obnasa ale to by islo o mna... takze by mi bolo prednejsie to malinke a jeho bezpecnost ...ty si jednak uz cisarsky mala a len v podstate nedavno takze by som to vobec neriskovala ...su kadejake teorie o tom ci po prvej sekcii aj druhi alebo nie ale ked zena uz raz bola pri prvom porode na sekcii neurobili ti ho len tak robia ho len v vo vaznom pripade ked nieco zlyha ...a nato ze mas strach si mala asi mysliet skor pretoze po cisarskom reze si casom nesetrila ,...aj my chceme druhe ale urcite musi prist ta spravna chvila ale ta uricte nebude tak skoro kedze nechcem nijako ohrozit buduce malinke takze drzim palce v spravnom rozhodnuti a hlavne nemysli len na seba 🙂

bobocka
6. sep 2014

@miskacharly pozri si toto videjko

https://vimeo.com/5648654

.dopredu upozornujem,ze napriek tomu,ze je to pekne rodinne video,tak sekcie su dost nazorne.je to video,kde maminka ma svoje dve dcerky sekciou a tretie miminko sa aj napriek protestom lekarov rozhodla rodit doma.(domaci porod zacina od cca 9 minuty,to ak by si sa chcela vyhnut pozeraniu tych sekcii 😉 ) na konci videa od cca 14min maminka v liste lekarovi vysvetluje preco sa aj napriek jeho protestom rohodla rodit doma a prirodzene.obrovsky rozdiel.fakt prekrasne video.
lenze toto su velmi indi vindi situacie.kazdy porod je iny a zdravotny stav kazdej rodicky je iny-jedna ma uplne bezproblemove tehotentvo,druha ma zdravotne tazkosti.jedna ma medzi porodmi rozdiel 4 roky,ina rodi do roka 2x.byt tebou,tak si pocas tehotenstva zistujem co najviac info,dokladne zvazim svoje schopnosti a zdravotny stav,no jednoznacne by som dala aj na slovo lekara.

evitka83
11. sep 2014

Ja by som to teraz vobec neriesila. Uvidis ako sa ti vyvinie tehotenstvo, ake velke bude dieta a na sone vidi lekar aj jazvu na maternici. Riesila by som to tak v polke osmeho mesiaca.

miskacharly
autor
12. sep 2014

@evitka83 moja doktorka mi povedala,ze v akom stave mam jazvu to mi nikto nepovie.ona je stale premudrela.aj prvy krat mi hovorili,ze dieta bude malicke a nakoniec mal 3700g a 52cm. 🙂

evitka83
13. sep 2014

@miskacharly tak chod na konzultaciu k inemu lekarovi

katarinamarkova
13. sep 2014

@miskacharly 100% ti nitko nepovie v akom stave je jazva, lebo tu vnutornu nikto nevidi....ale dost dobre sa to da odhadnut, robi sa kontrola na sone, a dolezite su aj tvoje pocity.......
🙂 len to sono u tvojej doktorky, neviem neviem....ked sa ti z malinkeho vyklulo 3700g dietatko s 52cm 🙂.....asi je skutocne malo doktorov co vedia spravit sono a aspon ciastocne vediet z neho citat.
a ano, ak sa ti postup tvojej doktorky nezda a v niektorych veciach sa nezhodnete suhlasim s @evitka83 - konzultacia u ineho lekara ti neublizi,mozno ti rozsiri obzor, mozno ti spravi kvalitne presne sono 🙂

haslerka1975
13. sep 2014

@miskacharly po sekcii sa 2 roky neodporuca otehotniet, ma to svoje obrovske opodstatnenie. najdite si na nete poradnu dr.zahumenskeho, vyjadruje sa extenzivne aj k tejto teme.

zuzkyna
13. sep 2014

@miskacharly Viem si predstaviť, čo to pre Teba znamená... máš v podstate viac možnostï. Nájsť si dr., ktorý do toho s Tebou pôjde alebo sa odovzdáš do rúk svojho dr.a porodîš ako rozhode on alebo to riskneš napr.s dulou...alebo... Ruptúra maternice hrozí aj pri bežnom pôrode..., ale my nie sme doktorky, aby sme Ti fundovane radili. Sú baby, ktoré porodili do roka po sekcii druhé prirodzene /naozaj poznám/..a sú baby, ktoré ďakujú za sekciu doktorom za život svoj alebo dieťaťa... uvidíš ako sa Ti bude dariť ďalej..., ale určite stojí za pokus konzultovať to s viacerými od seba nezávislými doktormi. Veľa šťastia !!!

malinovesny
30. sep 2014

Dobrý deň, hľadám mamičky, ktoré majú skúsenosť s domácim pôrodom. Rozhodla som sa rodiť doma s pôrodnou asistentkou a potrebujem nájsť pediatra ochotného prevziať novorodenca z domáceho pôrodu. Ak mi viete poradiť niekoho z okruhu Trnava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, budem veľmi vďačná. Môžete mi napísať na mail malinovesny@gmail.com. Ďakujem za pomoc.

moncsi1208
24. okt 2014

@miskacharly ahoj,ked som rodila ja,prisla jedna baba,druhe dieta rodila,vacsie malo vtedy rok,ked prislo druhe.rodila prirodzenym sposobom.cize otehotnela sa na 3mesacnu jazvu na maternici,lebo aj ona mala sekciu s prvym.bola som riadne nasrata,ona prisla,za desat minut odisla-ja som tam este bola sest hodim...🙂 popros svojo lekara,aby urobil vysetrenie panvovej kosti,ci si dost siroka na prirodzeny porod.moja sestra tiez sa nevedla otvarat,ma za sebou dve cisarske a pri druhom si sa dala sterilizovat,nakolko treti porod by jej stal o zivot jej alebo malemu.ju odmerali az po druhom porode a vtedy zistili,ze jej kosti nedovolia rodit,neotvori sa,akoby aj telo vedelo,ze to u nej nefunguje.existuju aj bylinne pripravky,caje na urychlenie porodu a podporu maternice,aby svaly boli pruzne,skus prestudovat na google,ze co mozes pit,ked si tehotna.drzim ti palce.

leporeloo
24. okt 2014

@miskacharly ahoj tu je velmi podstatne preco si rodila sekciou, u teba to bolo zapricinene zasahmi do porodu ak by ti porod nevyvolavali zrejme by si porodila normalne... myslim ze by si sa mala poradit s niekym inym kto ma skusenosti s prirodzenym porodom po sekcii, je mnoho lekaarov pre ktorych je to prosto jasna vec - dalsia sekcia ale su aj lekari ktori sa s tebou budu bavit a ak by to bolo len trocha mozne vyjdu ti v ustrety, takze moja rada je najst ineho lekara lebo inak nebudes dost silna bojovat ked nebudes mat oporu v lekarovi ...
precitaj si toto
http://zenskekruhy.sk/temy/vbac/vaginalny-porod...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre