Skracovanie krčka maternice-PN skúsenosti

danulikkk
13. nov 2018

Ahojte dievčatá som tehotná a momentálne v 24týzdni tehotenstva. Rada by som spýtala či by sa našiel niekto s podobnou situáciou v akej sa nachádzam ja.
Minuly týždeň som bola hospitalizovaná koli skracovaniu krčku maternice. V nemocnici mi nasadili magnéziové infúzie a mala som kludovy režim. Po týždni ma prepustili a krčok meral 4,5cm čo bolo viac ako na začiatku tehotenstva.
Moja gynekologička ma vypísala na PN a samozrejme mi mám ďalej užívať magneziové tablety mat kľudnejší režim, ale chodiť aj na vychádzky. Nech si pomaličky zvykám.
Lenže po pobyte v nemocnici sa neskutočne sledujem či mi brusko tvrdne alebo nie... strašne sa sledujem a bojím sa aby bolo všetko v poriadku a nedostali sa znovu do nemocnice.
Včera som sa bola prejsť trosku v rámci vychádzky a ku večeru mi už tvrdlo brusko viac. Dosť sa sledujem a popravde mám strach.

Prežili ste si niektorá niečo podobné.
Budem vďačná za každé zdieľanie.

nusyk
13. nov 2018

Ahoj.ja som zažila podobní situáciu.tiez som ležala v nemocnici v 26 tt s krckom cca 2,5 CM.strasne ma dr.vylakala že môžem mať predčasný pôrod a blablabla ...v nemocnici ma upokojili že sa nič strašné nedeje a že stres môže spôsobiť viac problémov mne aj bábätku ako skrátený krcok.ano bála som sa,strašne ale na druhej strane som cítila že to babu naozaj neprospieva,pomohlo mi cielene si regulovať myšlienky ,keď ma niečo napadlo zle hneď som začala myslieť na niečo pekné,ako bude bábo vyzerať aké bude krásne,predstavovala som si prechazky s kočíkom a podobne...skrátka vizualizovat pekne myšlienky a potláčať zle.pomohlo mi to 🙂

danulikkk
autor
13. nov 2018

@nusyk
Ďakujem za odpoved.
Ako si fungovala po prepustení z nemocnice?
Mna skôr v nemocnici viac strašili ako moja lekarka.

nusyk
13. nov 2018

@danulikkk najprv som sa dosť sledovala ,ale potom som si uvedomila že to nemá význam a skôr som sa sústredila na výbavičku,zutulnovanie domova a svoju psychickú pohodu-prechadzky,stretnutia s rodinou a hlavne som sa vykaslala na vychádzkové časy ,to má strašne obmedzovalo-dve hodiny doobeda dve poobede ...šla som aj na celý deň k rodičom aby som nebola sama keď bol manzel v práci ,alebo do mesta.a hlavne som si zakázala čítať diskusie na nete čo všetko sa môže pritrafit.pretoze málokto napíše že sa môže pritrafit aj ideálny pôrod,ideálne bábo a všetko úplne super tak ako mne😉

ivka27101
13. nov 2018

Mne to tiez pred týždňom povedal, som 30tt. Nasadil magnezium a progesteron na udržanie tehotenstva ze žiadne prechádzky len vyložene nohy a ležať. Som z toho psychicky chorá, ze nemôžem doma ani upratať a stále dokola to iste. :/

danulikkk
autor
13. nov 2018

@ivka27101 musíme to vydržať koli drobcom.
Ja pomaličky sa začnem hýbať pokúsku, ale nechcem to preháňať.

megba
26. nov 2018

@ivka27101 Tak ja ťa poteším, pri synovi som ležala s vyloženými nohami od 21tt. Bolo to na prášky ale dali sme to. Potiahla som do 39tt. A to som mala v tom čase 2,5 ročné dieťa. Museli sme vybaviť opatrovateľku k nej. Ale zvládli sme to a malý sa narodil zdravučký. Takže hlavu hore ...

danulikkk
autor
26. nov 2018

@megba
Och to muselo byt strašne je ležím doma.
Nechcem do nemocnice. Pre mna je to neskutočný strašiak.

ivka27101
26. nov 2018

@megba tak to si pekne potiahla. A dodržiavala si to prísne ? Ani si neupratovala, nevarila?

megba
26. nov 2018

@ivka27101 Ahoj, prísne, nič som nerobila. Iba toaleta, sprcha, nič viac. Nevarila som, neupratovala, už vôbec som nechodila von, iba do poradne. V nemocnici som bola z toho 2 týždne, zvyšok doma. V Júli ma zašívali, v polovici novembra som porodila. Medzitým som sa nepohla z postele. Katastrofa to bola, ale prežila som. Potom, keď mi týždeň pred pôrodom prestrihli to zašívanie, tak ten posledný týždeň som už mohla chodiť, ale inak medzitým nič.

megba
26. nov 2018

@danulikkk Tiež som bola doma, iba 2 týždne v nemocke, zvyšok doma..

danulikkk
autor
26. nov 2018

@megba
Tak mne nazašivali.... ale mám aj vychádzky doktorka povedala že mám chodiť von.
Ale ja mám rešpekt... a čím som viac doma tým sa viac sledujem a čítam blbosti, ale zas vždy si poviem lepšie byt doma ako v nemocnici.
A ešte na sebe badám že keď ma nadúva tak mi ako keby viac tvrdne brusko.
No nič musím sa šetriť aby som neskončila v nemocnici.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre