Som v 9. týždni a mám chrípku
Som v 9tyzdni a som chora.Doktor mi predpisal prometazin ale v pribalovom letaku je ze do 3mesiaca by sa nemal uzivat co robit? prosim poradte🙂 dakujem
jeej dakujem pekne. lebo zda sa mi to dost skoro aby som pchala do seba lieky ked som iba v 3.mesiaci
@mima15081991, presne ako ti tu kocka radi, citron, med, zazvor, skorocelovy sirup, pozor salviu nesmies, tak radssej pi repik, kamilky...
No pohode ja som ties ponachladana boli ma hlava,nadcha,krk,kaslem no fnuk : 0 ( ja som si spravila vcera 1 vel.lyzica medu celi vymackani citron zmiesat a pomalinky pit pomalych lyzickach proti nadke ak bude tak morska sol to je aj pre tehu 🙂 ja som brala 3 dni homeopatika a nic nepomohli tak radsej babske rady 🙂
Dakujem baby 🙂 a ten cubulovvy sirup to si mam davat kolko lyziciek za den?
Ten neviem ale mozes si spravit aj medvedie mlieko nieje to bohvie co aje unas zabera 🙂 hrncek vreleho mlieka velka lyzica medu a nakrajany cesnak na platky viem humus ale pomoze 🙂
Vyborna je cesnacka.....20 kuskov cesnaku,dve cervene cibulky, tymian, smotana a na zahustenie zemiak...ochutis podla seba....sice budes smrdiet tri dni ako tchor ale je to pecka, u nas s hektolitom zazvoroveho caju zabera, aj ked ten ti az tak kvoli prekrveniu neodporucam...pre netehotne do caju este pridat cili papricky...vypotite viac ako pri paralene 🙂
na chripku ti netreba ziadne lieky
@mima15081991 V pribalovom letaku je napisane, ze neexistuju dokazy o poskodeni plodu pri uzivani, napriek tomu by sa mal uzivat len pod dohladom lekara. Ty si pod dohladom lekara a tvoje ochorenie bolo zrejme natolko vazne, ze si isla k doktorovi. Teraz neviem, bud chod k lekarovi ked sa citis tak zle, ale potom aj respektuj jeho liecbu. Alebo k nemu ani nechod, ked aj tak neplanujes uzivat lieky, ktore ti predpise. To nemyslim v zlom, len naozaj nerozumiem tomu principu, ze radsej budes verit nejakym anonymom na fore, ktori ta nevysetrili, nevideli, v zivote ta nepoznali a neponesu ziadne nasledky za svoje rady. Takym veris viac, nez lekarovi, ktory ta prezrel, vysetril a odporucil ti liecbu. Mozes mu mozno skusit zavolat a spytat sa ho na rizika pri uzivani tych liekov v tehotenstve. Alebo vymen lekara za nejakeho, ktoreho usudok nebudes potom riesit na fore s amatermi. To mi pride vacsi hazard so svojim zdravim aj so zdravim svojho dietata, nez uzivanie liekov.
Skore uzdravenie prajem.
Prometazin? Co sa ten lekár pomiatol? Na kašeľ si kúp skorocelovy sirup.
bosoriak ano je pravda že pre nič za nič by mi ten prometazin nepredpisal ale zasa je v pribalivom letáku napísané že do 3mesiaca sa neodporúča a mňa sa môj doktor ani nespýtal v ktorom mesiaci som a predsa mi ho dal.Ako je jasné že vie co robí mala by som Dat na jeho radi ale zasa na druhej strane sa aj bojim tak uvidíme ako mi bude keď sa budem liečiť takto a potom ak sa to nebude zlepšovať tak ho skúsim užívať.
Ked som bola pocas tehu chora nebrala som lieky; ani ma nenapadlo ist k lekarovi. Ux ked to bolo fakt zle davala som si stodal na kasel a olynth 3krat denne do nosa. Vyplachy slanou vodou ; naparovanie v repiku ; tepla vana ; postel a zazvorovy caj s citronom a vela ckcka 🙂
Ked tak si dja paralen a vypot sa ale cim menej chemii budes do seba cpat tym lepsie
@mima15081991 nakrajaj 1 velku cibulu na kolieska do sklenej misky a zasyp 3 velkymi lyzicami cukru, nemusis ani zohrievat,ked sa spusti sirup tak pocas dna si daj po 2 malych lyzickach, ono je to dost sladke tak aby ta nebolelo brucho, len tak po troske oblizuj pocas dna.
A aby som nezabudla u nas super zaberaju inhalacie s vincentkou, nahradi aj kvapky do nosa, a nezapalia sa priedusky. Ja som inhalovala od babatka hned aj sopliky a nastastie sme zapaly nemali.
@mima15081991 pisu ze na odporucanie lekara sa moze ... otazne je ci lekar zvazil vsetky rizika alebo len tak automaticky predpisal. Ak by ten liek bolo nevyhnutne uzivat, konzultovala by som to este s gynekologom, mas na to pravo - staci ked mu/jej zavolas. Mojej znamej lekarka predpisala lieky, nastastie sa spytala gynekologa a toho skoro porazilo co jej ta krava predpisala. Takze tak.
Mne staci si precitat neziaduce ucinky ktorych je na pol strany letaku a mam jasno.

Na chrípku nepotrebuješ žiadnu chémiu, veľa čaju, citronu, prípadne zázvor, a vyležať. Cibuľa a cesnak, na kašel zasypať nakrajanú cibuľu kryštálovým cukrom a máš super sirup. Dôveruj prírode a ešte aj ušetríš. Skoré uzdravenie 🙂