Zápal močových ciest

krokodil999
27. mar 2013

Ahojte baby. Určite nie som jediná, ktorá má tieto problémy. Beriem HAK 2 roky a 2 roky mám stáleho partnera. Problém nastal v tom, že za posledný rok som prekonala asi 8 zápalov močových ciest, posledný bol taký, že som vybrala troje antibiotiká a bola mi nasadená imunitná liečba. Tú som brala 3 mesiace (uro-vaxom), ale pri poslednom týždni liečby som zasa začala pociťovať bolesti v podbrušku a nutkanie na záchod, ale nie klasické bolesti ako pri predošlých močových cestách. Už naozaj neviem, čo vyskúšať, kam ísť, k doktorke chodím ako na hodiny klavíra, pijem urologické čaje, teplo sa obliekam, po pohlavnom styku hneď bežím do sprchy.... nemáte niektorá podobné problémy? Ako ste to riešili? Ďakujem 🙂

martinkatinka
27. mar 2013

Mne tiež tá 3-mesačná kúra nepomohla.... u mňa pomohli vysoké dávky vitamínu C, hlavne v podobe brusníc.

cicamica1980
27. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

mala som podobne problemy, ele mne to sposbovali bakterie z posvy /odtial je blizko k mocovej rure/, pricom v posve som sa tych bakterii nevedela zbavit ani atb. na bakterie v posve pomohla az autovakcina. riesila si aj gynekologa?

krokodil999
autor
27. mar 2013

Fúú no autovakcínu už jednu beriem, to na silnú alergiu na prach sa roztoče :D A ku gynekológovi sa chystám, tento mesiac mám ročnú prehliadku, pri jednom zápale som sa chcela objednať ku nemu, ale povedali mi, že pokiaľ mi nefrologička potvrdí, že to je tohto pôvodu nemôžem ísť na gyndu... a keďže nefrologička povedala, že je to zápal ciest, tak ma na gynde nezobrali. Ale mám ísť na tú ročnú prehliadku tak tam mu to všetko poviem, čo ma trápi, ja len dúfam, že už mi s niečím pomôžu, aj keď pochybujem, toto slovenské zdravotníctvo je tak na chuja.... :(

katieg85
27. mar 2013

@krokodil999 ked si nebrala este urinal akut tak sup sup utekaj do lekarne si ho kupit.mne to velmi pomohlo.a tiez brat vitamin c a hlavne pit vela vody nech sa ti tie bakterie vyplavia von.a nepit kavu a alkohol a sladke tiez.

krokodil999
autor
27. mar 2013

No urinal akut mám stále v taške pre prípad núdze 🙂 Aj veľa pijem, ale ten vitamín C vyskúšam, to jediné som zatiaľ neskúšala, ale neviete, či vit. C neznižuje účinok HA? lebo už aj také niečo som čítala. A obmedziť sladké bude problém, bez čokolády nevydržím ani pol dňa 🙂 Ale vyskúšam všetko, čokoľvek pre to, aby som sa zbavila týchto problémov 😒
A ďakujem veľmi pekne, baby!!!!! 🙂

cicamica1980
27. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

krokodil - hm ja mam zasa info ze pri opakovanych zapaloch mocaku treba vylucit gynekolog. infekciu,
popros /alebo si zaplat/ kultivaciu - ale nie iba beznu, ale aj na chlamydie, myko- a ureaplazmy. aj tie to mozu sposobovat

mariankamk
27. mar 2013

@krokodil999 vitamin C nevadi, kludne ho uzivaj...

krokodil999
autor
27. mar 2013

okej, beriem na vedomie, popýtam sa na všetko a zaplatím si aj vyšetrenia navyše. Len ma nenapadá nič, kde by som také niečo mohla dostať, s partnerom nemáme iných partnerov... ale bývam na private s "kočkami", ktoré rady robia spoločnosť rôznym chlapom... myslíte, že by sa to dalo chytiť napr. na wc od nich?

moniaak
27. mar 2013

@krokodil999 Ahoj, mam tiez vyse dvojrocne skusenosti opakovanych zapalov + zapalov ladvin k tomu. Tiez som brala uro-vaxom a nic. Odporucam zacat sa aktivne zaujimat o svoje zdravie, na lekarov by som sa nespoliehala. Ale ako bolo napisane vyssie, bolo by dobre nechat si spravit podrobny rozbor u gynekologa, skutocne to moze mat aj tam povod. Co jednoznacne zaberie je vitamin C, ale v ucinnych davkach, nie nejakych smiesnych 100 mg na den. Pozri temu tu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/
Ak mas nejake otazky, napis IP. Vela stastia

didi30
27. mar 2013

Ahoj krokodil999 mam rovnaky problem ako ty, trvajuci uz vyse roka... Opakovane zapaly mocoveho mechura, niekolko krat krv v moci, liecene ATB cedrox + pitny rezim. Opakovane sa mi to vracalo, uz som bola absolutne zufala...ked som nakoniec nasla jedneho specialistu sukromneho urologa v Bojniciach, ktory mi konecne stanovil diagnozu - chronicky zapal mocoveho mechura. Povedal mi, ze otho sa uz nezbavim a jedine co mi moze pomoct je zivotosprava. Cize ziadna cokolada, arasidy, dokonca ani paradajky, slane chipsy, stiplave jedla...k tomu samozrejme 3 litre tekutin denne (jedine cista voda, ziadne bublinky) chranit si krize, teplo sa oblieka (od vtedy stale nosim natelniky a normalne nohavicky, nie tanga) samozrejme hrube ponozky, celu zimu som ako cibula. Preventivne si dam urologicky caj, vo zvysenej miere sa snazim jest brusnice. najvacsi pozor si vsak treba davat teraz, ked zacne prechodne obdobie a myslime si, ze uz je teplucko, lahko sa oblecieme a zapal je tu. Zivotosprava je dolezita, mne to velmi pomohlo, od vtedy ziadny zapal 🙂 Drzim palce.

krokodil999
autor
27. mar 2013

@didi30
@moniaak
ďakujem moc baby, mňa tiež už napadlo, či to nie je chronické, prečítané o tom mám už asi všetko... poskúšam všetko čo sa tu píše, aj keď väčšinu dodržiavam, už len vytrvať a uvidím, aký bude výsledok. 🙂
Ďakujem všetkým za príspevky, ste zlaté a tiež držím palce 🙂

miraska333
27. mar 2013

@krokodil999 Je dost mozne, ze po prekonanych zapaloch mechura, ti zostali pozapalove zmeny sliznice, najcastejsie sa vyskytuju v trigone mocoveho mechura (trojuholnikovita oblast na spodine moc.mechura).Tie sa daju zistit iba cystoskopiou.Vtedy su priznaky podobne aktivnemu zapalu, ale ovela miernejsie, teda castejsie nutkanie na mocenie, ktore byva casto velmi silne a naliehave,mensie porcie mocu na jedno mocenie-znizena kapacita moc.mechura, citlivost v podbrusku, najma pri pohybe a pri pohmate.Clovek ma pocit, ze zapal nie je dolieceny.S tymi urologickymi aj bylinkovymi cajmi opatrne, pretoze obsahuju silno drazdiace silice, ktore posobia drazdivo na citlive sliznice.Teda mozu celkove priznaky zhorsovat.Pisal raz jeden velmi dobry urolog, nespomeniem si teraz meno, ale ma internetovu poradnu, kde odpoveda na dotazy.Dost som sa tejto problematike venovala, lebo som kedysi tiez prekonala zapaly.

anos18
27. mar 2013

@krokodil999 Daj si spravit u urologa vysetrenia na kultivaciu a nech Ti vyrobia konkretne na Tvoju bakteriu autovakcinu. Ja mam tiez taketo problemy a alergologicka mi uz dala papiere pre urologa na kultivaciu aj na vyrobenie autovakciny. To, ze beries autovakcinu na roztoce, to Ti na tieto problemy nijako nepomoze 🙂 To je ina autovakcina.

wanilla
27. mar 2013

@didi30
@anos18 ahojte, tiez momentalne bojujem so zápalom močových ciest. aj ked sa mi tomu ani nechce verit, ze nejaky zapal mam. nic ma totizto neboli nesvrbi, no napriek tomu mam zvysene leukocyty a bakteriu v moci. najprv mi bol na 10 dni nasadeny ciphin. potom chvilku dobre, a teraz na kontrole mocu znova bakterie a zvysene leukocyty. dostala som jenodrazove antibiotikum monural 3g. tak uvidim.
som uz z tych zapalov tak znechutena. partner bol asi dva tyzdne dozadu prelieceny u kožnej lekarky, znaky mykozy :( ja som na gyndu na stery hned nemohla, mala som menzes. tak som si kupila aspon jednorazovu tabletku na mykozu. nemam ziadne svrbenie ani nic take. poradte- mam sa objednat na stery na gynde? a urobia mi to vobec ked som liecena na zapal mocovych ciest hoci ma nic neboli, nevrbi?

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Urcite si daj urobit stery na gynde, je to mocovo-pohlavny system a jedno s druhym uzko suvisi.Napr.teraz sa ti moze zaniest inf.z mocu do posvy, mocak preliecis, v posve mozu bakterie prezit.Aj to byva pricinou opakovanych zapalov, odtial tam a naspat.

wanilla
27. mar 2013

@miraska333 dakujem za radu, len dufam ze mi ich gynekologicka urobi na poziadanie. skusim zajtra zavolat a objednat sa. len mesiac dozadu som bola na cytologii a krvi kvoli hormonalnemu profilu a teraz dalsia navsteva gyndy, ale co narobim. len fakt dufam, ze mi tie stery bude ochotna urobit aj ked naozaj nemam ziadne priznaky- zacervenanie, svrbenie nic.

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Podla mna urobi, vsak sa za to plati.U nas sa cvaka aj za vyter v ramci zdr.poistovnou hradenej preventivky raz za rok.. .Mozno ti ho urobi az doberies ATB.Uvidis, ale urcite stym nebude problem.Oni vedia, ze u zien to byva jedno s druhym.A ty si bola na cytologii, takze vyter na mikrobiologiu ti nerobila stejne.

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Vies co za bakteriu ti nasli v moci?

nancya
27. mar 2013

Ja som tiež mala problémy s močovými cestami, 2 roky. Skús nech ti urológ urobí vyšetrenie Uroflowmetriu. Či náhodou nemáš zúženú močovú rúru s tých častých zápalov. Ja som to totiž mala a museli ma operovať-rozširovať močovú rúru. Totiž keď je zúžená, ostáva v močovom mechúry moč, kde sa neustále množia baktérie a tým sa stále opakujú zápaly. Mne operácia pomohla a už som zápal nemala. Keď som cítila začiatky tak stačilo dať GS manosu, Citricidal, alebo koloidne striebro a hneď to zabralo.A do pošvy sú veľmi dobré probiotiká Vagilact, mňa zbavili streptokoka ktorého som dostala po toľkých ATB. Prajem veľa zdravia 🙂

wanilla
27. mar 2013

@miraska333 to praveze neviem,aku konkretne, taha sa mi to uz mesiac. ja to ani tak nevnimam ze uz dlhsie mam ten problem, ked to nijak necitim. v zime chodime aspon 2x na termalne kupko, takze s tym som uz nadlho skoncila. po sviatkoch idem na kontrolu a verim ze vysledky budu lepsie. som tak nejak dlhodobo pokojne pozitivne naladena tak uz len telo presvedcit aby zacalo trocha spolupracovat

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Sak doktor to v papieroch ma, som bola zvedava, ktora mrcha ti tam sarapati.Urcite sa vela odohrava v hlave, dalo by sa povedat, ze aj vsetko, ked budes takto pozitivne naladena, tak aj telo na to bude reagovat.Je to tvoj prvy zapal?Asi mas inak strasne dobru imunitu, ked nemas typicke priznaky riadneho zapalu.Bud rada.

beethoven
27. mar 2013

ahoj, pri zapale mocovych ciest by si mala pit vela vody, lebo mocovy mechur sa tym preplachuje a bakterie z neho sa vyplavuju. Ten vitamin C alebo vytazok z brusnic sa tiez odporuca pit, a ich uzivanie je postavene na teorii, ze bakteriam sa v kyslom moci nedari, tu som nasiel o tom viac http://zena.atlas.sk/zapal-mocovych-ciest-toto-... , prajem skore uzdravenie, nasiel som aj dost rad, ako predist dalsej infekcii, mozes si o tom precitat tu http://lesk.cas.sk/clanok/91132/zapal-mocovych-...

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Oblicky mas v poriadku?

wanilla
27. mar 2013

@miraska333 urcite ze to v papieroch lekarka ma, ale popravde ani ma to nenapadlo pytat sa konkretnejsie, lebo po mesiaci som fakt necakala ze na mna vybafne s dalsim antibiotikom tak som bola aj ja mierne zaskocena, ze to zas? nie, z dvoch letnych dovoleniek som si uz priniesla nezelany talizman vo forme zapalu, a vtedy som teda nemala pochybnosti ci zapal mam ci nie, ale to uz je nejaky ten rocik.

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Ale trochu sa divim, ze ti napisala zas ATB.Citala som, ze aj pri pozitivnom naleze rozhoduju subjektivne pocity pacienta, takze ak je bezpriznakovy, ale ma pozit.nalez, ATB este nedavaju.Len sa sleduje a dodrzuje rezim.Ale asi mala dovod a chce ta toho zbavit uplne a aby sa to nevracalo.Vsad aj na prirodnu liecbu, mi pomohla, odvtedy neviem, coto zapal je.

wanilla
27. mar 2013

@miraska333 hej aj ja som o niecom podobnom citala, ale mam celkovo z jej pristupu z mojich skusenosti s nou aj z reci inych dobry pocit, ma moju plnu doveru. tiez som typ co ak moze liekom sa vyhne, ale ako vravim, verim ze vie co robi. co prirodne mas odskusane? brusnice, nejake konkretne bylinky?

lin123
27. mar 2013

@krokodil999 mne pomahaju brusnice a probiotika.

krokodil999
autor
27. mar 2013

@miraska333
@nancya
@beethoven vďaka za rady, všetko si to asi spíšem na papier, a keď pôjdem k doktorke rad radom sa jej budem na všetko pýtať 😀 Jedno z toho čo tu píšete už len musí vyriešiť môj problém 🙂

miraska333
27. mar 2013

@wanilla Aj brusnice, tinkturu z kapucinky, vrbovku malokvetu.Preventivne si dam obcas tekvicovy olej a odvar z lanovych semienok.To mi raz doporucil jeden liecitel.A po sprchovani, sa cela osprchujem ladovou vodou.Sa clovek otuzi, posilni sa imunita a uz len tak neco neskoli.Davali aj reportaz v tv o tom.Ze vyborna prevencia proti zapalu.Tak potom ano, urcite vie, co robi.Keby to bola nejaka bezna bakteria, co sa vyskytuje na kozi napr.a najde sa v moci len do urcitych mnozstiev, tak vtedy sa nedavaju hned Atb.Asi sa naslo viac, nez je povolene.Bud spokojna,bkazdy doktor taky nie je.Bohuzial.

wanilla
27. mar 2013

ktovie co u mna robi sarapatu, sladka nevedomost, mala som aj zvysene crp okolo 75, co urcite tiez suvisi so zapalom, trocha volnej tekutiny v bruchu a podozrenie na slepak. nechcem bagatelizovat ale ani robit z toho maxi problem a velmi sa sledovat, dobre to bude.a dakujem za rady na prirodnu medicinu, nieco z toho si urcite zaobstaram.