Zápcha v tehotenstve

olinkamuckova
9. dec 2015

Ahojte. Prosim vas co by ste mi poradili na zapchu alebo odporucili? Ja uz neviem co si mam dat. Mavam neskutocne bolesti a musim silno tlacit a bojim sa aby som nedostala zlatu zilu.
Dakujem pekne

darina1952
9. dec 2015

@olinkamuckova ahoj, ku koncu tehu som mávala problémy s vyprázdňovaním - čo spôsobilo klesnutie plodu v bruchu ktorý tlačil na črevo. Najviac mi pomohli čapíky - v lekárni mi ich odporučili. Aplikuješ si čapík do konečníka a do 10-15min si na WC 😀
Inak odporúčajú obohatiť stravu o vlákninu, nasadiť probiotiká, viac piť a jesť viac čerstvého ovocia - jablká, hrušky, hrozno.

astonka
9. dec 2015

@olinkamuckova ahoj tie som s tým bojovala v 2tehu...normalne som bola u svojej gyn. ta mi predpisala sirup /už si nespomínam na názov-ale nepomohol/ aj odpoučila kupiť glycerínové čipky - tie boli najučinnejšie zabrali tak ako pisali v letáku...

silviettaa
9. dec 2015

mne najviac pomohli cca hodinove prechádzky kazdy den - podla moznosti rychla chodza - celych 9 mesiacov

slniecko35
9. dec 2015

@olinkamuckova ahoj, ja som mavala hroznu zapchu, vyšlo zo mna len par kozích bobkov za cely tyžden a po velkom úsilí.... mne na to pomaha pohar tepleho jablkoveho džúsu ráno na lačno. Niekedy potom idem za pár minút inokedy po pár hodinách, ale v deñ ked si to dam idem vždy. Nechcela som žiadne umeliny z lekarne, lebo v tehotenstve radšej riešim veci na prírodno.

olinkamuckova
autor
11. dec 2015

dakujem velmi pekne. poskusam. v stredu som tak silno tlacila, ze som krvacala. som sa inac zlakla. bezala som hned k doktorovi, nastastie vsetko v poriadku, ze to mi musela nejaka cievka prasknut. tak sa bojim.

tomasko27
11. dec 2015

@olinkamuckova Ahoj skus kazdy den zjest jablko,ja pijem nato aj caj fenikel-rasca-aniz celkom to pomaha.Ja kebyze nejdem ozaj dlhsie na wc tak mi staci zjest dve mandle a uz to ide, lenze to nerobim lebo mam potom s tych mandli aj krce v bruchu a potom hnacku.Ale ja teraz nemozem hocico zjest lebo mam krce v bruchu a vetry.Mliecne vecci mi robia dost problem,susene ovocie aj po bananoch ci mandarinkach.

bibistec
12. dec 2015

v lekarni si opytaj psyllium na obale je navod a davkovanie , je to rastlinka ziadna zavislost a je to velmi jemne aj male deticky mozu aj tehotne fantasticka vec.

selina25
1. feb 2017

Ahojte budúce mamičky, chcem sa opýtať či aj vás trápi v tehotenstve zápcha a či mi.neviete poradiť čo s tým :/ stolicu mám raz za štyri dni, cítim sa ako nafúknutý balón dosť zle :/ ďakujem.🙂

evittam
1. feb 2017

@selina25 Ahoj,mne pomohol bylinkovy caj zo senny.😉

miuska99
1. feb 2017

@selina25 ako už spomínali, daj si denne Psylium, prírodná vláknina pomáha a neuškodí

maryah
1. feb 2017

@selina25 aj ja mám rovnaký problém
Ráno nalačno vypi pohár teplej vody, alebo skús slivkovú šťavu, ja ju kupujem v Dm alebo v lekárni.
Alebo skús vlákninu Psylium, tá je z lekárne. Na raňajky si dávam mixované vločky no a keď sa cítim, že chcem ísť na WC no nejde to tak si dám glycerínový čípok.

@evittam čaj zo senny je návykový...

evittam
1. feb 2017

@maryah Tvoj nazor. Moja skusenost-nie je....A pomohol perfektne.

maryah
1. feb 2017

@evittam tiež som ho pár krát mala, mala som z neho kŕče v bruchu. Nevedela som či je to z toho tak som si trochu o tom prečítala a písali, že môže vyvolať kŕče a býva návykový preto by sa nemal dlhodobo užívať. Takže mne moc nepomohol - môj názor a moja skúsenosť. No u každého môže pôsobiť inak.

evittam
1. feb 2017

@maryah No ved v poriadku. Mne pomohol,ziadne problemy som nemala. Nikde nepisem,ze som ho pila dlhodobo....A vsetko co beries dlhodobo je navykove-ci uz cipky,psylium-hocico😉

tuusfatum
2. feb 2017

Kup si psyllium to rozpustis do vody a zapijes. To sa moze v tehu ale velmi ucinne su aj probiotika. Potom ta zapcha trapit nebude.

tuusfatum
2. feb 2017

Inac stolica aj v tehu by mala byt kazdy den! Je to zivotne dolezite lebo potom sa tie toxiny dostavaju do krvneho obehu kt je prepojeny aj s babom. Nie su to srandy.

kattky
2. feb 2017

Mna pozenu susene slivky, ale teraz pijem aloe od zn. Herbalifr a broblem uz nemam.

tomasko27
2. feb 2017

@selina25 Mne v tehotenstve pomahala nato kofola-viem ze by sa moc nemala ale raz za cas.Potom uz len ten cipok.

selina25
2. feb 2017

Ďakujem za rady 🙂 teplú vodu spm ešte neskusala, skúsim aj to. Pijem vodu zo sudka z kvasenej kapusty a.nič ale glycerinova čipka mi pomohla, len to aby som si každý večer dávala čipku to asi tiež nie je ok...a psyllium vo forme prášku môŽe byť?🙂

evittam
2. feb 2017

@selina25 To si presne ako ja -ja mozem vypit aj pol litra kapustnice a do toho acidko a nic,😂

selina25
7. feb 2017

@evittam presne tak ja pomiesam ozaj kadečo 😀

salko17
21. jún 2017

Ahojte ja mam problem s vyprazdnovanim uz od 16-tich kedysi som uzivala psylium, otruby atd a fungovalo to. Teraz som otehotnela a vyprazdnovanie bola moja nocna mora. V noci som mala strasne bolesti criev a na toalete to bol boj s neskutocnou bolesťou konecnika. Tak som si objednala prirodne tabletky s obsahom ryžovych otrub a komplexom tráviacich enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení základných živín v tráviacom trakte. Tráviace enzýmy sú nápomocné pri nadúvaní alebo problémoch s vyprázdňovaním, pomáhajú absorbovať minerály potrebné pre telo, podporujú vitalitu. Teraz mam pravidelnu stolicu bez akýchkoľvek problémov a cítim sa aj celkovo výborne. Môžem len odporučiť.

Objednala som si ich na
prirodne.antibiotika@gmail.com

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre