Zvýšené leukocyty v krvi v tehotenstve

pavlina156
6. dec 2013

Ahojte mamičky a budúce mamičky. Som práve vo 27tt. Myslela som si, že dnes nás čakalo posledné vyšetrenie v tehotenstve, cukrovka a interné vyšetrenie. Všetko vyzeralo byť v poriadku, no ako som si prišla pre výsledky, tak mi doktorka povedala, že moč mám v poriadku, cukor mám zvýšený, ale že to budeme riešiť dietou, no, čo ma šokovalo bolo to, že mi našli v krvi zvýšene leukocyty, teda biele krvinky. V tých testoch som videla normu 4 - 10, no ja mám až 15 ☹ plus tam mám aj iné veci zvýšené, ale tie mi nijak neokomentovala.. ihneď mi dala papier na hematologiu, kde sme obednaní budúci štvrtok. Hneď , ako som prišla domov, som začala na internete vyhládávať, čo značí to množstvo a vlastne to zvýšenie bielych krviniek v krvi. Zostala som celkom šokovaná po tom, čo som všetko našla. Ale vraj v tehotenstve to je všetko inak. No neviem a som uplne hotová z toho ☹ absolutne netuším, čo si mám o tom myslieť a do buduceho štvrtka týmito stresami sa mi určite nechce ubližovať mojmu babätku.

luba28
6. dec 2013

to je normalne,ze su zvysene Le,...v tehotenstve,...nic si z toho nerob,uz ked si bola prvy tyzden tehotna tak boli zvyseneee,...🙂 🙂

pavlina156
autor
6. dec 2013

@luba28 Lubka, práveže mi to zistili až teraz.. Veď mi brali už krv v tehotenstve a nikdy mi nepovedali nič o týchto lekocytoch v krvi. Keď som ich mala zvýšené, tak som ich mala v moči, ale to myslím bolo ešte pred tehotenstvom. Pevne verím v to, že to bude všetko v poriadku.. už sme sa nastresovali počas tehotenstva dosť.. ☹ už si to chcem len užívať a tešiť sa z dcérky, ktorá sa mi onedlho narodí..

schatzinkaschatzinko
6. dec 2013

15tis nie je az tak vela, mozno, ked by ti urobili hned kontrolny odber ich nemas zvysene. Treba mat aj urobeny diferencialny krvny obraz- ktora subpopulacia je zvysena. A co mas este zvysene? V tehu a napr, u fajciarov mozu byt zvysene "fyziologicky". A dokonca aj stres ich moze zvysit. Nemas teraz nejaky infekt, zapal niekde? Daj to este raz skontrolovat a potom uvidis.hlavu, hore!

pavlina156
autor
6. dec 2013

@schatzinkaschatzinko Mám tam ešte zvýšené trombocyty, neutrofily abs. počet, monocyty abs. počet a neutrofily rel. počet .. Za posledné asi dva týždne som mala dosť velký stres.. mala som aj oplíštené pery, ale to som si vysvetlovala zimou.. Som nefajčiarka, ale pohybujem sa stále medzi fajčiarmi. Budúci štvrtok idem na hematologiu, bola som sa tam hned obednať.. Jediný zápal, ktorý by som tak mohla mať, je zo zubkov. Tvoria sa mi váčiky.. Puknem si to a hned zachviločku mám opäť na tom miesto zasa tu menšiu guličku..

schatzinkaschatzinko
6. dec 2013

tak sa objednaj hned k zubarovi, to moze byt ono. Nuetrofily tam ide skor o bakterialny zapal. Monozyty, to je rozlicne, moze to byt aj pri viralnych veciach, ako mononukleoza, etc, ale su aj znamkou, ked sa infekcia akoby lieci, ked svita na lepsie casy🙂 trombozyty, je tiez otazka ako zvysene, ale tiez odrazaju zapal. Tak by som Ti navrhla ist k zubarovi, a vyhybat sa fajciarom a bude-)

luba28
6. dec 2013

@pavlina156 neboj vsetko bude ok,....ja som si tak potvrdila tehotenstvo,teda kolegyne v praci/okrem inych priznakov samozrejme/,...vsetko bude ok,...Tr som ja mala okolo 350-380......nestresuj,klud,......🙂

luba28
6. dec 2013

@pavlina156 este nejake vitaminky a probiotika by si mohla,tie neuskodia,....

pavlina156
autor
6. dec 2013

@luba28 Luba, ja mám tr 398 😒 Strašne som sa zlakla, keď som dostala výsledky do ruky a ostala som z toho nervozna, ale po tom, čo tu čítam aj v iných prispevkoch plus z internetu, tak som sa celkom ukludnila.. Nechcem viac stresovať.. Maličká už je celkom velká a všetko pociťuje so mnou, nechcem ju nijak ohrozovať..

libertine
7. dec 2013

ja som mala tiez zvysene leukocyty. u mna to asi bolo tym, ze som bola chora v case odberu.

luba28
7. dec 2013

@libertine Le su zvysene uz od tyzdna ked ste bola tehotna,....

afrika
7. dec 2013

@luba28 nemusí ich mať odvtedy zvýšené.. ja ich zvýšené napr. vôbec nemám...

luba28
7. dec 2013

@afrika cest vynimkam,....🙂

nika009
7. dec 2013

@pavlina156 ja som mala leukocyty zvysene cele tehu a hodnota skakala od 11 do 18. Hematologycka mi povedala, ze to moze byt z tehotenstva, plus som to vycitala aj na nete. Mala som ale aj problemy so zubami, jeden som si dala v 5. mesiaci vytrhnut. Kazdopadne som donosila krasne dvojicky, takze sa neboj🙂

grelu
7. dec 2013

Trombocyty mas úplne v poriadku...leukocyty možno nejaký zápal, prechladnutie. Crp ti nerobila?

Ono v tehu su tie výsledky krvi kadejaké

chokma
7. dec 2013

ja som mala leukocyty 12,5, takze 2,5 bolo navyse a tiez je vsetko ok. myslim si, ze je namieste viac doverovat interpretacii lekara... mozes sa ho na to opytat aj pri najblizsej navsteve. ak mu neveris, tak ho treba zmenit, teda ak s nim mas aj ine nazvime to zle skusenosti. inak si myslim, ze sa velmi pozorujes... co asi my vsetky 😀 hlavne prvotehotne 🙂 snaz sa to viac odlahcit, este sa nastresujeme a napozorujeme dost, ked sa male narodia. 🙂

angvis
8. júl 2015

Mozno aj moja skusenost niekomu pomoze = pred tyzdnom som bola u nemenovaneho lekara na prvych kontrolnych testoch, ktore sa robia standartne v 13.tt to znam. moc a krv. Sestricka mi dala skumavku a poslala ma na zachod, po niekolkych dnoch som sa telefonicky informovala a udajne sa mam zastavit pre zvysene leukocity. Pan doktor mi oznamil bez mihnutia oka diagnozu : zapal mocovych ciest. Predpisal antibiotika (v 13tt), vybavene. Stale mi to neslo do hlavy, ziadne priznaky ziadne problemy pri moceni.... Nastastie mam v rodine moznost sa poradit, kazdy sa hned pytal ci som sa dokladne osprchovala... Osprchovala???? O tom nebola rec a na zachode v gynekologickej ambulancii asi tazko 🙂 Sla som na odbery znovu (ktore som si vybavila u mamy), doma som sa poriadne osprchovala, pockala kym moc trochu odtecie a ??? Vysledky: leukocity 1,5...🙂 Ziadny zapal, vsetko absolutne v poriadku. Len vas tym chcem varovat, mozno aj vam sa stane ze vas neupozornia na sprchu, moze to vazne ovplyvnit vysledky!!!!!!!!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre