Ahojte,
Už dlho sa snažím nájsť knižku ktorú mi čítala moja mamka keď som bol malý. Bola to zbierka rozprávok ktorá mala červený obal s postavami z rozprávok. Pamätám si na 3 rozprávky z knižky. Jedna bola o tučnom rytierov, jedná o knihomolovi a bola tam aj rozprávka kde malo všetko ine farby ( nebo fialové, voda žltá ). Hľadám ju už mesiace no nedarí sa mi. Vedel by mi niekto pomôcť ? Ďakujem krásne
Ahoj, tá je pekná no nieje to tá ktorú som myslel 🙂 ja mám pocit že tá moja ani neexistuje hehe
@tombures Musí existovať 😀 Ešte ma napadlo, či to nie je niečo od Heviera, on písal také originálne a zvláštne rozprávky. Rada by som ti pomohla, lebo rada lúštim takéto záhady. Ja napr. zasa pátram po autorovi najzáhadnejšej piesne volanej ako "Like the wind".
Neskúsil si sa popýtať na nejakej fb skupine zameranej na knihy?
Ak chceš, napíš ešte viac indícií, všetky, na ktoré si spomenieš (či to bol náš, alebo zahraničný autor, alebo aká veľká a hrubá bola asi kniha). Popýtam sa po skupinkách na internete. Normálne by som si ju aj prečítala, mám rada takýto druh rozprávok.
Knižka mala približne 15 rozprávok a každá na 2 stránku tak to bolo približne 30-40 strán so všetkým 🙂 Mamka si spomenula že tam bola aj rozprávka o "vilhelmíne". Stále som to ale nebol schopný nájsť..zvláštne :/
Mne Google našiel len toto ale nie je nikde obsah tak nevieme či je to fakt ona.. ale toto je dosť nové vydanie
Ahojte tak som na to teda konečne prišiel a knižka sa volá Skôr než príde sníček 🙂 nedá sa už ale nikde kúpiť to je trosku sklamanie :D
Aha, čo som našla. https://knihy.bazos.sk/inzerat/112898703/rozpra...
Nemohlo by to byť "More vo fľaštičke"? Tam sú také zvláštne rozprávky. Bola to moja véééľmi obľúbená kniha.