icon

Pozor na chyby v detských knižkách

savasava
7. jún 2024

Túto tému zakladám, aby sme si dávali pozor aké knižky deťom kupujeme. Už mám toho ozaj dosť a dnes sa mi do rúk dostal ďalší skvost. Podeľte sa prosim aj vy s takýmito nepodarkami.

Pozor na chyby v detských knižkáchPozor na chyby v detských knižkáchPozor na chyby v detských knižkách
Strana
z5
arasidka123
7. jún 2024

@savasava a v čom je problém?

ivanakal
7. jún 2024

Jezis to kto pisal. 😂 Teda neviem ci sa mam smiat alebo plakat, a ze kto vobec vydal tuto knihu.

belllinka
7. jún 2024

@arasidka123 Fakt nevidíš? 🙄

doriiis
7. jún 2024

Keby len gramatické🤦🏻‍♀️Otrasný výber tvaru písma a kačice lietajúce v stáde🤣🤣

simca06022011
7. jún 2024

No bohuzial, realita dnesnych dni... uz ani knihy pisat bez chyb nevedia.. Normalne by som napisala do vydavatelstva, keby toto najdem. Robte to ludia, nech sa aspon hanbia. Pytaju, take nehorazne peniaze za knihy a tolko brakov, ze koniec...

10zabka
7. jún 2024

pri E a M som chyby našla, pri K nie. Asi len to stádo?

guiseppinka
7. jún 2024

@arasidka123 noooo.. tak sup sup cvicit gramatiku🙈🤣 a ze po kom to to dite ma🤣 zrovna E ma 3 chyby... (resp 4, kedze je tam aj nelogicka)

lienka.7
7. jún 2024

@arasidka123 majú tam ypsilonky🙈 okrem iného...

tini27
7. jún 2024

Je to katastrofa… ale aj tie básne sú ako zbúchané za hodinu slovenčiny, proste aj bez gramatických chýb by to bola dosť bieda, takže predpokladám, že celá knižka nebude mať veľmi úroveň…

belllinka
7. jún 2024

@10zabka má byť "samy"

h2
7. jún 2024

Mne rozum neberie, že NIKTO z celého vydavateľstva to nevidí, nepoukáže na to, neopraví to. Lebo jednotlivec môže urobiť chybu. Ale okolo vydania knihy je veľa ľudí. A ľudí "od fachu", ktorí musia ovládať gramatiku. A nikto si to nevšimne???

la_dolce_vita
7. jún 2024

Som ceskej narodnosti a tie chyby biju do oci aj mne 🙂))

dannieja
7. jún 2024

@10zabka sami je zle, keďže sú to tie kačice má byť samy.

ivanaks
7. jún 2024

To je naozaj hrozné. Po prvé sa zamýšľam, kto je autor (nielen gramatické chyby, ale aj tie rýmy nasilu a nezmysly, čo sú tam popísané). Po druhé: čo robil knižný editor, že niečo také vypustil?! Pýtať sa na jazykového korektora zrejme nemá zmysel, ALE ... Kto, prepánajána, bol ochotný vydať tento paškvil (ktoré vydavateľstvo), kto to finančne podporil (že by to vyšlo vlastným nákladom?), kto to distribuoval do predaja? Dnes má každý pocit, že dokáže písať detské knihy a potom vychádzajú aj takéto "skvosty"...

belllinka
7. jún 2024

@h2 akurát že dnes už môže knihu vydať hocikto, nielen veľké vydavateľstvo, aj ty a nemusíš mať za sebou zástup korektoriek

10zabka
7. jún 2024

@belllinka
@dannieja jasné, samy ako tie kačice, ďakujem vám 🙂

ivanakal
7. jún 2024

Prosim ta, kto je autor? Len tak zo zvedavosti. 🙂

aalt
7. jún 2024

Uz len kvoli tomu pismu by som to pre deti nekupil. Texty su krkolomne, to je druhe velke minus. Chyb tam je cele stado 😀
Z dlhym krkom
s nim(I) nelietam
velkY rebeli
hrdY su
Tiez mame par knih s krkolomnymi textami, tie si potom pri citani niekedy aj upravujem, ale take hrubky ... pekne ...

guiseppinka
7. jún 2024

Povedala by som, ze je to vydane v cine... tiez mame jednu knizku takuto uzasnu... a zamyslala som sa ako autorka

kitycat
7. jún 2024

@savasava aka chyba je v K? 🙈

Inak hroza

lucia245
7. jún 2024

@savasava poslala by som im toto aj do vydavateľstva, či sa neprepadnu od hanby, že sa pod to podpisali

hefo
7. jún 2024

A tie rýmy, to je samo o sebe genialita. Najlepší je ten absolútny: medveď - medveď.

trema
7. jún 2024

Preboha to čo je 😳 aká je to kniha?

h2
7. jún 2024

Pri tých kačiciach okrem gramatickej chyby (sami/samy), ktorá by sa dala tolerovať, aj dve faktické chyby:
1. stádo
2. odlietajú do Mexika (chcela by som vidieť tú kačku, čo tam doletí)

reanda
7. jún 2024

a ty si to objednala cez net a nevedela, co je to za knihu, ked si ju kupila? ci odkial si kupovala? lebo by som sa stazovala aj tomu knihkupectvu, ze toto predavaju

h2
7. jún 2024

@belllinka Môj otec vydal knihu sám, na svoje náklady (+sponzori) a mal jazykovú korektúru.

belllinka
7. jún 2024

@reanda no zas nepreháňaj, čo má kníhkupectvo s chybami v knihe? 😂

belllinka
7. jún 2024

@h2 Veď v poriadku, ale nie je to predsa povinné, tých chcem povedať, že keď si to niekto zafinancuje, môže si vydať hocičo

reanda
7. jún 2024

@belllinka tak hadam sa zarucujem za tovar, ktory predavam, nie? ci oni ani nepozru a veselo predavaju?

h2
7. jún 2024

@belllinka Veď vydať to môže, ale neverím, že si to predtým nikto "kompetentný" neprečíta.

Strana
z5