Pozor na chyby v detských knižkách
Túto tému zakladám, aby sme si dávali pozor aké knižky deťom kupujeme. Už mám toho ozaj dosť a dnes sa mi do rúk dostal ďalší skvost. Podeľte sa prosim aj vy s takýmito nepodarkami.

Jezis to kto pisal. 😂 Teda neviem ci sa mam smiat alebo plakat, a ze kto vobec vydal tuto knihu.
@arasidka123 Fakt nevidíš? 🙄
Keby len gramatické🤦🏻♀️Otrasný výber tvaru písma a kačice lietajúce v stáde🤣🤣
No bohuzial, realita dnesnych dni... uz ani knihy pisat bez chyb nevedia.. Normalne by som napisala do vydavatelstva, keby toto najdem. Robte to ludia, nech sa aspon hanbia. Pytaju, take nehorazne peniaze za knihy a tolko brakov, ze koniec...
pri E a M som chyby našla, pri K nie. Asi len to stádo?
@arasidka123 noooo.. tak sup sup cvicit gramatiku🙈🤣 a ze po kom to to dite ma🤣 zrovna E ma 3 chyby... (resp 4, kedze je tam aj nelogicka)
@arasidka123 majú tam ypsilonky🙈 okrem iného...
Je to katastrofa… ale aj tie básne sú ako zbúchané za hodinu slovenčiny, proste aj bez gramatických chýb by to bola dosť bieda, takže predpokladám, že celá knižka nebude mať veľmi úroveň…
Mne rozum neberie, že NIKTO z celého vydavateľstva to nevidí, nepoukáže na to, neopraví to. Lebo jednotlivec môže urobiť chybu. Ale okolo vydania knihy je veľa ľudí. A ľudí "od fachu", ktorí musia ovládať gramatiku. A nikto si to nevšimne???
Som ceskej narodnosti a tie chyby biju do oci aj mne 🙂))
To je naozaj hrozné. Po prvé sa zamýšľam, kto je autor (nielen gramatické chyby, ale aj tie rýmy nasilu a nezmysly, čo sú tam popísané). Po druhé: čo robil knižný editor, že niečo také vypustil?! Pýtať sa na jazykového korektora zrejme nemá zmysel, ALE ... Kto, prepánajána, bol ochotný vydať tento paškvil (ktoré vydavateľstvo), kto to finančne podporil (že by to vyšlo vlastným nákladom?), kto to distribuoval do predaja? Dnes má každý pocit, že dokáže písať detské knihy a potom vychádzajú aj takéto "skvosty"...
Prosim ta, kto je autor? Len tak zo zvedavosti. 🙂
Uz len kvoli tomu pismu by som to pre deti nekupil. Texty su krkolomne, to je druhe velke minus. Chyb tam je cele stado 😀
Z dlhym krkom
s nim(I) nelietam
velkY rebeli
hrdY su
Tiez mame par knih s krkolomnymi textami, tie si potom pri citani niekedy aj upravujem, ale take hrubky ... pekne ...
Povedala by som, ze je to vydane v cine... tiez mame jednu knizku takuto uzasnu... a zamyslala som sa ako autorka
A tie rýmy, to je samo o sebe genialita. Najlepší je ten absolútny: medveď - medveď.
Preboha to čo je 😳 aká je to kniha?
Pri tých kačiciach okrem gramatickej chyby (sami/samy), ktorá by sa dala tolerovať, aj dve faktické chyby:
1. stádo
2. odlietajú do Mexika (chcela by som vidieť tú kačku, čo tam doletí)
a ty si to objednala cez net a nevedela, co je to za knihu, ked si ju kupila? ci odkial si kupovala? lebo by som sa stazovala aj tomu knihkupectvu, ze toto predavaju

@savasava a v čom je problém?