icon

Ako obmedziť závislosť na mobilných zariadeniach?

28. dec 2024

Všímam si na sebe ze mam asi fakt zavislost na mobile. Nonstop potreba po ňom siahať, tak skúšam si ho niekedy vypnúť, aj to vydržím chvilu ale keď mi ho treba tak ho opäť zapnem a už to ide..odinštalovala som aj fb (mam len messenger ) a v pohode nechýba mi ,ale nejde len o socialne siete, mam aj instagram a ked nie to tak YouTube alebo podcasty ,stále niečo, je to ten pocit, že niečo musím pozerat, počúvať, nasavat info , ci uz o oblubenych temach alebo zabit tu uzkost ? ..mate nejaké tipy, triky? Upozornenia som dávno zrusila

lia2929
28. dec 2024

zial pocitujem to rovnako niesi v tom sama . Problem je ze ak neodpisujem den/ 2 ludia uz saleju ci sa hnevam atd🙈

pinkgirl
28. dec 2024

Tak si skús nainštalovať apku, ktorá ťa za nepoužívanie zariadenia odmení. Mala som ju tiež, a čím menej som bola na zariadení tak mi vo virtuálnej záhrade rástol strom. Možno by tk bolo pre teba riešenie aspoň na čas.
Ak nie, tak potom tlacitkovy telefón.

ayato
28. dec 2024

Ak máš niekoho blízkeho komu môžeš dôverovať a zveriť do rúk aj kúsok svojho súkromia tak si nainštaluj familink a nech ťa stráži. Povedz mu nech ti po hodine sociálne siete zablokuje a ty sa k nim nedostaneš. Zamestnaj sa inak, kniha, šport . Alebo si kúp tlačítkový telefón.

ivangeline
29. dec 2024

Daj si mobil daleko od seba, do inej izby. Ak sa nudis, sprav si plan, co vsetko mozes urobit. Nechaj si vybit baterku a ignoruj to par dni.