icon

Ako riešiť čuchové halucinácie po covide?

luu1122
21. mar 2024

Pekny dobry den,

chcem sa poradit ci sa niekto nestretol s problemom po covide; ze citil pachy, ktore nikto iny necitil. Pocas vianocnych sviatkov som sratila cuch a chut. Sadlo mi to kompletne na dutiny a po sviatkoch som bola na antibiotikach. Postupne sa mi cuch aj chut vratili. Ale s cuchom mam problem. Citim napriklad hnilobu v kupelni, smrad cigariet a take perlicky. Vseobecny lekar, ze sa s stymto nestretol a dali mi kortikoidy do nosa. Ale problem to neriesi. Tak ci nahodou nema niekto osobnu skusenost.
Dakujem za kazdu cennu radu 🙏🏼

Strana
z2
klaridka
21. mar 2024

Ahoj. Ja to mám od 1. covidu … už som si aj zvykla, že cítim samé hovadiny… dokonca aj parfémy, ktoré som dovtedy používala, mi smrdia… niekedy sa v noci zobudím, že zacítim zvláštny pach… viacerí mi potvrdili, že majú to isté..

luu1122
autor
21. mar 2024

@klaridka fuhaaa na toto sa da zvyknut? lebo mna to normalne obtazuje.

aalt
21. mar 2024

Tiez som po prvom covide citil fantomovy smrad - grcky. Trvala to tak do dvoch mesiacov, postupne to prestalo a vratilo do normalu. Cuch ani chut som ale nestratil.

luu1122
autor
21. mar 2024

@aalt ja to mam uz od decembra 🙈 cize celkom dlho ale citala som, ze niekedy to moze trvat aj 14-16 mesiacov

heln
21. mar 2024

@luu1122 mne sa celkom rychlo vratil cuch po kovide, na ten smrad v nose som pouzivala taku masticku z lekarne mentolovu, co zarabaju do kelimku, len je asi na predpis. ale aspon to trochu prebilo ten puch.

luu1122
autor
22. mar 2024

@heln ja to ale necitim v nose, ja to citim v izbach 😂 proste otvorim dcerkinu a citim tam smrad, pridem do druhej tam zas nieco ine. alebo aj vonku velakrat 🙈

klaridka
22. mar 2024

@luu1122 Tak, je to 2,5 r. Čo iné mi zostáva? By mi preplo , keby sa nad tým neustále zamýšľam...

luu1122
autor
22. mar 2024

@klaridka a to je mam cca 2,5 mesiaca a uz mi z toho “prepina” lebo ma ro obtazuje a vadi 🫣 neriesila si to u lekara asi ze?

cherrystone
22. mar 2024

@luu1122 vola sa to parosmia. da sa najst o tom kopec zahranicnych clankov a diskusii. postihlo to vela ludi. niekoho to prejde, niekomu to ostane. ja som to tiez mala po prvom covide, ale len niektore veci mi zapachali inak, preslo to do par mesiacov. rehabilitovala som pricuchovanim k bylinkovym eterovym olejom a testovala pokroky na octe 😃

domak2
22. mar 2024

@luu1122 kamoške po covide všetky parfemy smrdeli ako💩 ešte dlhé mesiace 😅

klaridka
22. mar 2024

@luu1122 Nie, neriešila.. podľa mňa je to zbytočné... Ale ak by sa tu našiel niekto, komu na niečo prišli a problém vyriešili, potešila by som sa 😇

luu1122
autor
22. mar 2024

@cherrystone ano viem ako sa to vola citala som o tom len nasi uzasni perfektni lekari o tom nic nevedia a asi ani nechcu vediet, hladam moznosti riesenia mojho problemu. Ano citala som ze sa to riesi cuchovym cvicenim a preto som sa rozhodla napisat post ci to aj realne niekomu pomohlo.

kiki68
22. mar 2024

@luu1122 moja mama vsade dva mesiace citila vonu skorice. Inak mala lahky priebeh, nic jej nebolo okrem nadchy. Ale toto ostalo. Inak vsetko citila normalne

luu1122
autor
10. apr 2024

@k47 len ci to budu vykonavat aj u nas 🤣 na mna uz len lekar pozeral ci by sibe 🤣

k47
10. apr 2024

@luu1122 Nooo tak o 10 rokov 🙈.

luu1122
autor
10. apr 2024

@k47 vsak prave 🙈

nikolko123
24. jún 2024

@klaridka ahoj ,este ti to stále trvá? ja som mala covid november 2021 a dodnes nemam cuch v poriadku ,vsetkk smrdi ako zdochlina,hlavne riad umyty ,nemozem ani jedlo dojest lebo ako zmoknuty mrtvy potkan 😭😭😭vsetko smrdi

klaridka
24. jún 2024

@nikolko123 Ahoj. Áno, stále to pretrváva... veľa ľudí v mojom okolí to takto má. Netuším, kedy to prestane. Je zvláštne, keď sa už skoro 4 roky cítim ako tehotná. Nevonia mi môj milovaný parfém.. manžel tiež musel zmeniť, lebo mi z toho bolo zle... často v dome cítim niečo zvláštne, úplne mimo toho, čo by som mala cítiť. Len to zrazu prestane a žijem späť v realite. A mäso...fuuu, kapitola sama o sebe. Teda, nikdy som nemusela "vôňu" mäsa, ale teraz je to extrém. Keď zacítim surové, tak viem, že už ho nebudem jesť ani uvarené... pri príprave si dávam okrem rukavíc (ktoré som používala aj predtým), ešte dva respirátory... lebo teda, nie som vegetarián a život bez neho si neviem predstaviť...

jamidea
24. jún 2024

@luu1122 mne sa uplne zmenil cuch po kovide. Citim take chemicke cudne hnusne pachy, ludsky smrad vacsinou necitim, najhorsie je, ze necitim pokazene mliecne vyrobky. Mlieko, cottage, vzdy som onuchala ci je ok a zjedla. Teraz som uz parkrat zjedla nieco, co bolo nie priam cerstve a necitila som to. Pravda, ze aj chute mam slabsie. So snizenym cuchom vsak prislo to, ze moja alergia, prejavujuca sa "nosovymi problemami" sa o 50% znizila

Strana
z2