icon

Ako sa zbaviť závislosti na sladkostiach a tipovaní?

30. nov 2023

Ste závislé na niečom, ako sa závislosti zbaviť?
Priznávam že som závislá na sladkost a na cipsy.
Každý večer keď deti zaspia a mám čas na seba zapnem si film alebo si prečítam knihu, vždy musím niečo chrúmať pri tom. Stále mám na to chuť, čakám celý deň kedy si večer oddýchnem a dám si svoju obľúbenú čokoládu alebo čipsy.
Bohužiaľ ide to trochu do peňazí, snažím sa nakupovať v akcii no nie vždy sa dá.
Ešte ďalšia závislosť, kupujem si žreby a vždy verím že vyhrám. Aj keď nevyhrám nič no láka ma to skúšať to znova a znova. Tiež to ide do peňazi.
Mesačne mi to spraví cca 100 eur, pre niekoho málo pre niekoho veľa. No už si neviem predstaviť bez tohto.
Aspoň toto mi spôsobí radosť a pôžitok dá sa tak povedať.

victory1
4. dec 2023

@danica2711 jeej,aj ty musis mat salat ku kazdemu jedlu? Normalne,ten zeleny,ju? A ja,ze to len mne svitori🙈

mikadooo
4. dec 2023

Len káva našťastie. Všetko ostatné som vedela odstrihnúť 🙂. Ale tiež bolo v mojom živote dllllllhééééé obdobie, že bez cukru som neprežila ani jeden deň.

mooonika1975
4. dec 2023

Toto večerne vyjedanie , chrumanie, ma našťastie obišlo . To nerobim, chipsy nejem, ale sladké veru áno, každý deň, ach jaj.

majulino
4. dec 2023

Na káve 😅 vypijem 12 káv denne

ariannazara
4. dec 2023

@majulino fuhaaa to je moc 🤣 ja som pila 2 a už nepijem žiadnu. 😅

tweetinka.co
4. dec 2023

Beh 🏃🏃🏃♥️♥️♥️

monikamama
4. dec 2023

Caj s medom, ine ani nepijem :-/

trojnasobnamama
4. dec 2023

Trpela som emocionalnym prejedanim.Nadvaha 25kíl.A pridružovali sa duagnozy,vysoky tlak,cholesterol,hrozila cukrovka.Musela som sa vschopiť ,ak chcem žiť.Aktualne -13kg apokračujem.Jem skoro vsetko no v malych množstvach.Po 18tej vobec nejem.

danica2711
4. dec 2023

@victory1 najradšej listový šalát, akýkoľvek druh alebo zmes viacerých (milujem rukolu) , ale ak nie je, tak co dům dal, mrkva, kapusta, paradajky, uhorky v rôznych zmesiach... a veľa!

tilly
4. dec 2023

Na cestovaní. Keď som doma dlhšie, ako mesiac, som na nervy.

macik166
4. dec 2023

Prezradis akú najvyššiu sumu si si zotrela na žreboch?

victory1
4. dec 2023

@danica2711 👏 anooo...a ja ked celkom nic nemam,posluzi aj jablko..na chleba,k masu..🙈

autor
5. dec 2023

@macik166 Iba 50 eur

blanblan
5. dec 2023

@victory1 pridávam sa, aj ja to tak mám, nie konkrétne zelený šalát ale surovú zeleninu, hocijakú. A ovocie. Ináč celý deň zlý😆

janamoto78
5. dec 2023

Toto je typické ospravedlňovanie svojej neresti. Že nerobíš toto a tamto, nefajčíš, nepiješ..
tebe vadí, že vyjedáš chipsy, sladkosti a kupuješ žreby.
To rieš. Nerieš to, čo nerobíš.
Prvý krok je, vyhoď to, čo máš doma a nikdy si to už nekúp. Zamestnaj si ruky. Napr si pusti audioknihu a kresli, vyšívaj, ozdobuj, upratuj, var. A keď si zvykneš, že čítať sa dá aj bez vyjedania, zober si normálnu knihu a je po závislosti.
Nie si predsa mentálne postihnutá, aby si si nevedela uvedomiť, že robíš niečo, čo ti vadí.

hedan
5. dec 2023

ja som zistila, že som asi závislá od večerného čítania kníh. Keď ide muž spať niekedy skôr a kým prídem už zaspí, nechcem ho rušiť, a tak nesvietim, nečítam, ale nezaspím. Myslím tým, že nezaspím vôbec. Ráno o 5 piatej sa už dvíham, lebo ma to v tej posteli už nebaví. Počas dňa som ako lemra, všetko mi padá a deti ma nebavia!
Ale keď si prečítam pár strán, nikdy nebol takýto problém. Deje sa to už pár rokov, nie chvíľu. Nechápem to, asi je to teda tá závislosť .

anjelaa
5. dec 2023

@lapersefona 6-7 kofil denne. Konkrétne na tejto. Únavu mám tiež spojenú s neprimeraným jedením sladkého 😕

wiccawicca
5. dec 2023

Mne stačí čokoláda. Nepotrebujem sladkosti zákusky, nepijem, nefajčím, nestávkujem, žreby nekupujem, tak si doprajem čokoládu to je taká závislosť trochu.

zuzu2636
5. dec 2023

Som závislá na káve, denne dokážem vypiť aj 5/6 kav, ale také väčšie hrnceky

otilia16
5. dec 2023

Namiesto cipsov si večer dávame jabĺčka, celá rodina 🙂 chrumkame to miesto cipsov, nakrajam jabĺčka na tenučké plátky, skus aj ty 😉
A na zreby by som dala jasnú stopku,,, podľa mna je to nebezpecne, už len kúsok k stavkovaniu, gamblingu a to je teda riadny prúser a problém na celý život. Stopni to kým neprekrocis hranicu

lapersefona
5. dec 2023

@anjelaa som taka rada ze nie som sama ohľadom tej unavy mi ludia nechceli verit az som si začala myslieť ze si vymyslam. Sladke podporuje zapal v tele a potom mapada jednotlive organy a našla si nejakú zdravšie alternatívu?

anjelaa
5. dec 2023

@lapersefona Ach, veď to je veľmi bežne, s tou únavou zo sladkého, aspoň v mojom okoli. Viac dospelých si to ba sebe už všimlo 🥺
Snažím sa vyhýbať sladkému, ale mám s tým dosť problem. Kofily už nejedavam prakticky vôbec, snažím sa momentálne to nahrádzať sušeným a čerstvým ovocím.

isis234
6. dec 2023

Káva, čokoláda (najlepšie oriešková)

letmebe8
6. dec 2023

@nika11103 ja tak isto na cigaretách, snažím sa prestať :(

megan777
6. dec 2023

ja som bola zavisla na alkohole ked ma byvaly podviedol po 7 rocnom vztahu,malinky mal pol roka,ked nas podviedol ,abstinujem 10 rokov budem mať v auguste,zbavila som sa toho bez liecenia,ale dodrziavam vsetko co abstinenti,cize ani zakusok kde je esencia,chlast,ani neaolko pivo nic take,prestala som fajciť,ale tiez si dam cokoladku,ale nastastie mam geny ze velmi nepriberem,mam 68 kil po 2 porodoch takže ok,na tie zreby si daj bacha mozu viesť naozaj az k závislosti

lapersefona
6. dec 2023

@anjelaa mne chutia aj tie cake sladené s medom vo vrecúškach napr Chai a pod...alebo si dam mlieko alebo aspoň cukríky na jazyk

victory1
6. dec 2023

@blanblan a jest ani nechuti,ze? 🙈

blanblan
7. dec 2023

@victory1 A neodídem z domu bez jablka v taške ☝️😊

isis234
7. dec 2023

@megan777 čokoláda zasýti a je i pre krásu.. Žiadny chlap nestojí za to, aby sme si ničili zdravie

megan777
7. dec 2023

@isis234 presne tak teraz to uz viem predtym som bola hlupa a mala ruzove okuliare,abstinujem 10 rokov a citm sa uzasne bez chlastu vobec mi nechyba,odost vacsi problem mi robilo prestat fajciť ,ale teraz mi to smrdi takze stupam z dola nahor,akurat si robim kurz instruktor socialnej rehabilitacie a budem pomahať aj ludom co maju problemy s alkoholom a ine ,pretoze za mrakmi je nase milovane slnko