Prosím poraďte ako sa mám zbaviť tejto závislosti, už som fakt zúfalá. Od detstva mam problem s dýchaním cez nos, že cez jednu dierku to ide horšie a prepážku mám trochu nakrivo. Bola som aj u ORL ale ten mi na to nič nepovedal. V minulosti som tiež bola na nich závislá ale postupom času som si odvykla. Lenže som bola chorá pred 3 mesiacmi a musela som ich začať používať zase a odvtedy neviem prestať. Neviem bez nich dýchať nosom že vôbec, silne tlaky citim v dutinách a sliznice mám uplne opuchnuté až sa dotýkajú seba (ak chápete čo myslím). Tie čo máte skúsenosť ako tomu pomôcť prosím? Budem rada za každú radu❤️
@earlgrey Povedal, že som asi ešte prechladnutá a mám ich iba striedať, ale ano skúsim iného lekára. Ďakujem🫶
Fuuuu ja tiež vkuse fukam v lete, keď je teplo, stále mám upchateho , potom príde ochladenie a prejde..... divne
Mne na to pomohol sprej Avamys, a to doslova z večera do rána, je na predpis, keď zmeníš lekára, skus sa naňho opýtať
@sisska96 ja to skôr mám takto na zimu a v lete sa mi to zlepší
@bombulka zapisujem si, ďakujem🫶
Syn mal s tym velke problemy niekolko rokov, nevedel sa zbavit zavislosti na kvapkach. Riesili sme sucasne alergologiu aj ORL kvoli podozreniu na astmu. Na ORL mu predpisali kvapky, ale tie velmi nepomahali a lekar mu povedal, ze nech skusi jeden tyzden davat kvapky do jednej dierky a do druhej nie. Druhy tyzden uz nedavat ani do jednej dierky. Syn sa zatal a vydrzal to a odvtedy uz kvapky nepouziva. Teraz bol velmi prechladeny, pouzil kvapky, ale max. 7 dni a vie, ze viac uz nesmie, aby sa unho opat neprejavila zavislost na kvapkach.
Nechať si predpísať kortikoidy do nosu, tie sa môžu užívať dlhodobo a pomáhajú uvoľniť nos. Sice to nie je rovnaký účinok ako klasické spreje, ale robí sa to tak že najprv sa dáva súčasne a potom sa to postupne vysádza. Pripadne sa dá ešte postupne znižovať dávka tým, že si ich budeš riediť vincentkou. Najprv 1:1, postupne pridávať vincentku a uberať olynth. A neustále vyplachovať nos morskou vodou (hypertonickoi), konvičkovať, naparovať. Ešte je jeden spôsob, že najprv prestať dávať len do jeden dierky a keď to povolí vysadiť úplne.
Na toto funguje nasonex , tak na treti den je to citit,po tyzdni som bola vyliecena...do dalsej choroby/ sezony
@pokemonkaa presne takto som sa z toho dostala aj ja , davat len do jednej dierky a potom uz vobec 🙂
Ja som 7 rokov bola závisla...na ORL mi dali tabletky a sprej...brala som presne podľa toho, ako lekár povedal a odvykla som si...už je to 6 rokov, čo si do nosa nedávam nič...ako ťa doktor na ORL mohol len tak odbiť? skús iného lekára...