Aký vankúš vybrať pri skolióze chrbtice?
Prosím, poraďte mi z vašich skúsenosti nejaký vankúš, pri ktorom ma nebude bolieť po zobudení celá hrudná chrbtica. Mám miernu skoliózu v oblasti TH chrbtice. Už som zúfalá…
Chcela by som sa konečne dobre vyspať..Matrac mám síce kvalitnú, ale je pevnejšia, nie mäkká..takže tiež netuším, či je pre mňa vhodnejšia takáto, alebo radšej mäkká.
Ďakujem
Pri skolioze ide skor o matrac ako o vankus, mne to bolo tiez prizvukovane niekolko desiatok raz 😀
Vankus ti nepomoze ten je riesenim pri problemoch s krcnou chrbticou. Bude treba kupit ortopedicky matrac
Hocijaký vankúš, potrebuješ dobrý tvrdý matrac, niekomu vyhovuje mäkšie musíš skúsiť.
@balerina2025
@gastanka32
Vlastne ano, logicky záleží viac na matraci ako na vankúši 😀🙈
@nynia
@januska12323 dobry tvrdý matrac práveže mám, ale zdá sa mi, že potrebujem skôr polotvrdý.
Skúsim sa opýtať aj na neurologii, aký by mi odporučili. Tento týždeň tam mam cestu.🙂
Ešte taká otázka, asi blbá, ale skúsim 🙈..
Dopláca poisťovňa niečo takéto, keďže sa jedná o zdravotnú pomôcku?😬
Obyčajný matrac nie je zdravotná pomôcka.
@januska12323 to mi je jasne, ale mala som na mysli ortopedický, ak by mi ho odporučil neurolog, pripadne obvodný lekár 🙂
Mne kedysi neurologička odporučila tvrdý základ a na to tenký matrac s výškou asi 3-5 cm. Je to dôležité hlavne vtedy, keď človek leží na boku, aby sa chrbtica nekrivila.
Mne pred rokmi predpisala dr ortopedicky vankus a poistovna doplatila, kupovali sme ho priamo v zdravotníckych potrebach ale to bolo takych 12-13rokov dozadu. Ako je to teraz pri matraci nemam skusenost
@nynia ďakujem krasne za info🙏🏻 najlepšie teda bude keď sa informujem priamo na neurologii, ako je to aktuálne
Mne dr povedal ze najlepsie spat bez vankusa alebo mat ale uplne ze tenucky. A matrac by nemala byt najtvdsia, a spat na chrbate
Ja mam skoliozu, aj operaciu. V matracoch sa ani srnky nevyznaju, ten neriesim. Vankus mam roky maly a tvrdsi s umelou vyplnou tak akurat, aby som si roh mohla zakvacit medzi hlavu a rameno.

kvalitnejsi matrac a polohovat sa