Alternatívy kávy pre ľudí s brušnými problémami
Ahojte náhle som musela vysadiť kávu koli brušným problémom.. viete mi povedať ci sa dá nahradiť?veľmi mi chýbaš chuť kávy a celkovo má vždy prebrala neviem co robiť.. dakujem🙂
@xtina1711 zeleny caj
@stellarstar
@luccija len som písala chuť kavy mi chyba..neviete niečo podobne?
@stellarstar
@xtina1711 Tak už jedné, čo mi napadá, je taká tá kávovina, neviem, ako sa to presne volá, poznám to aj pod názvom melta, karo, cigória... asi vieš, čo myslím, my sme to doma volali biela káva.
tak bezkofeinová
Kávoviny, Caro alebo podobné, zvykla som si, aj ked ta chuť je iná.
J som si kupila toto v dmke, chutí to ako Melta : https://www.mojadm.sk/dmbio-spaldova-kava-s-cak...
metla je zmes čakanky, obilnín a repy
caro je prevažne jačmeň a raž s čakankou (asi bez repy)
cigória je čistá čakanka - a asi sa najviac podobá na kávu
musíš vyskúšať čo ti bude najviac sedieť ...
Zeleny caj, melta, ranajkova kava, matcha 🙂
Ďakujem dámy za tipy poskusam🙂
Ja pijem milde sorte, tiez mam crevnu chorobu, tato mi nedrazdi creva
Nerobí ti dobre kvalitné Presso alebo káva s mliekom, či nesca
Pretože ak to prvé tak chuť kávy ti nenahradí žiadna kavovina
A ak ide o prebratie , tak Matcha je úplne super aj keď na chuť si treba zvyknut
na prebratie posluzi aj caj, cierny, zeleny, akykolvek, lebo tein je rovnaka molekula ako kofein.
https://www.popradske.sk/blog/existuje-rozdiel-...
asi blba otazka, ale aku si pila doteraz kavu? supermarketove kavy dopstune bezne v obchodoch maju prepraženu kavu pomaly na uhol, a je pomerne časte, ze ludi z nich boli zaludok, a ani sa nečudujem :( tmavo-pražene kavy obsahuju draždive latky, su z nekvalitnych zrn, nikedy aj poskodene plesnou, absolutne najhoršie su tie ''slavne'' talinaske kavy... skusala si aj neprepraženu kavu? proste nejaku svetle praženu vyberovku zo slovenskej pražiarne?
Masala chai, originál taky ako má byť
asi blba otazka, ale aku si pila doteraz kavu? supermarketove kavy dopstune bezne v obchodoch maju prepraženu kavu pomaly na uhol, a je pomerne časte, ze ludi z nich boli zaludok, a ani sa nečudujem :( tmavo-pražene kavy obsahuju draždive latky, su z nekvalitnych zrn, nikedy aj poskodene plesnou, absolutne najhoršie su tie ''slavne'' talinaske kavy... skusala si aj neprepraženu kavu? proste nejaku svetle praženu vyberovku zo slovenskej pražiarne?
Rovnako ako @lila246 som sa isla opytat, aku kavu a na aky sposob si doteraz pila? Priklanam sa k nazoru skusit kvalitnu neprepalenu vyberovku z praziarne a hlavne bez mlieka. Ja mam reflux, cappuccino a podobne mliecne kavy mi ho zhorsovali, strasne zle mi z nich bolo, zacala som teda pit ciste espresso bez mlieka a je mi fajn. Kavu kupujem z praziarni.
@stellarstar
@xtina1711 Sú rôzne náhrady kávy. ako Caro,čakankové,obilninové,,rôzne raňajkové kávy,mascha,maca..Treba vyskúšať.
Ďakujem baby nie veru nekupujem v praziarni..klasika v obchodoch nescafe a pod..no pokúšamvsetky alternatívy veľmi pekne vám.dakujem:)
Inak baby, k tým preprazenym kavam...minule som videla krátke video nejakého lekára a on pre ľudí s bolesťami žalúdka odporúčal práve viac pražené kávy. Samozrejme kvalitné.
Zapamätala som si to, lebo sa ma tento problém tiež týka, ale neskúšala som.

Čierny čaj?