icon

Alternatívy kávy pre ľudí s brušnými problémami

xtina1711
30. jún 2025

Ahojte náhle som musela vysadiť kávu koli brušným problémom.. viete mi povedať ci sa dá nahradiť?veľmi mi chýbaš chuť kávy a celkovo má vždy prebrala neviem co robiť.. dakujem🙂

stellarstar
30. jún 2025

Čierny čaj?

luccija
30. jún 2025

@xtina1711 zeleny caj

xtina1711
autor
30. jún 2025
@luccija

@xtina1711 zeleny caj

@stellarstar
@luccija len som písala chuť kavy mi chyba..neviete niečo podobne?

ha_ha
30. jún 2025
@xtina1711

@stellarstar

@xtina1711 Tak už jedné, čo mi napadá, je taká tá kávovina, neviem, ako sa to presne volá, poznám to aj pod názvom melta, karo, cigória... asi vieš, čo myslím, my sme to doma volali biela káva.

sisska96
30. jún 2025

tak bezkofeinová

lukbe
30. jún 2025

Kávoviny, Caro alebo podobné, zvykla som si, aj ked ta chuť je iná.

miskasiska
30. jún 2025

J som si kupila toto v dmke, chutí to ako Melta : https://www.mojadm.sk/dmbio-spaldova-kava-s-cak...

lukbe
30. jún 2025
@sisska96

tak bezkofeinová

@sisska96 tu nejde o kofeín, ako o iné.

biba_18
30. jún 2025

metla je zmes čakanky, obilnín a repy
caro je prevažne jačmeň a raž s čakankou (asi bez repy)
cigória je čistá čakanka - a asi sa najviac podobá na kávu
musíš vyskúšať čo ti bude najviac sedieť ...

nina19833
30. jún 2025

Zeleny caj, melta, ranajkova kava, matcha 🙂

biba_18
30. jún 2025
@ha_ha

@xtina1711 Tak už jedné, čo mi napadá, je taká tá kávovina, neviem, ako sa to presne volá, poznám to aj pod názvom melta, karo, cigória... asi vieš, čo myslím, my sme to doma volali biela káva.

@ha_ha biela káva bola preto že do toho dávali mlieko 🙂

ha_ha
30. jún 2025
@biba_18

@ha_ha biela káva bola preto že do toho dávali mlieko 🙂

@biba_18 Áno, viem, pili sme to s mliekom, ako deti. Ale ten názov sa mi nezdal byť výstižný, lebo biela od mlieka môže byť aj normálna káva.

biba_18
30. jún 2025
@ha_ha

@biba_18 Áno, viem, pili sme to s mliekom, ako deti. Ale ten názov sa mi nezdal byť výstižný, lebo biela od mlieka môže byť aj normálna káva.

@ha_ha no, v podstate - tak sa to odlišovalo a každý vedel o čom je reč, áno 🙂

ha_ha
30. jún 2025
@biba_18

@ha_ha no, v podstate - tak sa to odlišovalo a každý vedel o čom je reč, áno 🙂

@biba_18 Asi áno, ja som si myslela, že biela káva sme to volali len my a že to má nejaký svoj iný názov. Ale asi to bude tak, že to používali viacerí. 🙂

xtina1711
autor
30. jún 2025

Ďakujem dámy za tipy poskusam🙂

mk1111111111
30. jún 2025

Ja pijem milde sorte, tiez mam crevnu chorobu, tato mi nedrazdi creva

sense
30. jún 2025

Nerobí ti dobre kvalitné Presso alebo káva s mliekom, či nesca
Pretože ak to prvé tak chuť kávy ti nenahradí žiadna kavovina
A ak ide o prebratie , tak Matcha je úplne super aj keď na chuť si treba zvyknut

viestta
30. jún 2025

na prebratie posluzi aj caj, cierny, zeleny, akykolvek, lebo tein je rovnaka molekula ako kofein.
https://www.popradske.sk/blog/existuje-rozdiel-...

lila246
30. jún 2025

asi blba otazka, ale aku si pila doteraz kavu? supermarketove kavy dopstune bezne v obchodoch maju prepraženu kavu pomaly na uhol, a je pomerne časte, ze ludi z nich boli zaludok, a ani sa nečudujem :( tmavo-pražene kavy obsahuju draždive latky, su z nekvalitnych zrn, nikedy aj poskodene plesnou, absolutne najhoršie su tie ''slavne'' talinaske kavy... skusala si aj neprepraženu kavu? proste nejaku svetle praženu vyberovku zo slovenskej pražiarne?

sisska96
30. jún 2025
@lukbe

Kávoviny, Caro alebo podobné, zvykla som si, aj ked ta chuť je iná.

@lukbe fuuu caro je velmi umelina. bola doba keď som pila a teraz nemusím ani ten smrad

vero13
30. jún 2025

Masala chai, originál taky ako má byť

lukbe
30. jún 2025
@sisska96

@lukbe fuuu caro je velmi umelina. bola doba keď som pila a teraz nemusím ani ten smrad

@sisska96 prečo z akéhokoľvek zloženia usudzuješ, že je to umelina?

kitty88
30. jún 2025
@lila246

asi blba otazka, ale aku si pila doteraz kavu? supermarketove kavy dopstune bezne v obchodoch maju prepraženu kavu pomaly na uhol, a je pomerne časte, ze ludi z nich boli zaludok, a ani sa nečudujem :( tmavo-pražene kavy obsahuju draždive latky, su z nekvalitnych zrn, nikedy aj poskodene plesnou, absolutne najhoršie su tie ''slavne'' talinaske kavy... skusala si aj neprepraženu kavu? proste nejaku svetle praženu vyberovku zo slovenskej pražiarne?

Rovnako ako @lila246 som sa isla opytat, aku kavu a na aky sposob si doteraz pila? Priklanam sa k nazoru skusit kvalitnu neprepalenu vyberovku z praziarne a hlavne bez mlieka. Ja mam reflux, cappuccino a podobne mliecne kavy mi ho zhorsovali, strasne zle mi z nich bolo, zacala som teda pit ciste espresso bez mlieka a je mi fajn. Kavu kupujem z praziarni.

cukroska
30. jún 2025
@xtina1711

@stellarstar

@xtina1711 Sú rôzne náhrady kávy. ako Caro,čakankové,obilninové,,rôzne raňajkové kávy,mascha,maca..Treba vyskúšať.

xtina1711
autor
1. júl 2025

Ďakujem baby nie veru nekupujem v praziarni..klasika v obchodoch nescafe a pod..no pokúšamvsetky alternatívy veľmi pekne vám.dakujem:)

zcvicel
2. júl 2025
@sisska96

tak bezkofeinová

@sisska96 pri problémoch s trávením je jedno, že bezkofeínová. Aj tá dráždi žalúdok, podporí napr. reflux. Rovnako dráždivý môže byť zelený čaj. Keď sa žalúdok upokojí, treba skúšať, s čím si ok a s čím nie. Nám chutí melta a tá jevok.

glade22
5. júl 2025

Inak baby, k tým preprazenym kavam...minule som videla krátke video nejakého lekára a on pre ľudí s bolesťami žalúdka odporúčal práve viac pražené kávy. Samozrejme kvalitné.
Zapamätala som si to, lebo sa ma tento problém tiež týka, ale neskúšala som.