icon

Cvičenie na posilnenie žíl dolných končatín

molu12
30. dec 2024

Ahojte, poradíte prosím nejaké cvičenie na zlepšenie žíl na nohách? Dosť ma začala pobolievať hlavne jedna noha od kolena dolu, mám v nej niekedy aj také ako keby brnenie, niekedy aj opúcha... Asi by som potrebovala aj celkovo posilniť svaly predkolenia, lýtka..

janinah
30. dec 2024

Najprv treba cievne vys.

stanulienkat
30. dec 2024

Na nete urcite najdes.

mandzula
30. dec 2024

Tento mesiac som bola na cievnom a lekarka mi odporucila silovy trening (s kompresnymi podkolienkami), ktory som pred nou zatlkala, kedze dvaja angiologovia pred nou mi ho zakazali. Tak si teda vyber, no.😀 A klasika k tomu - chodza, bicykel, plavanie a ziadne doskokove cviky.

michaela329
30. dec 2024

Moja mamina pláva 😀 A cvičí jógu. Myslím si, že dobrý efekt by mohla mať cyklistika - hlavne na tie lýtka. Moja svokra ma taky rotopedik, že sedí na sedačke a len krúti s rôznymi odpormi nohami na ňom - odporúčanie Dr. A ja si napríklad pomáham otužovanim.

molu12
autor
30. dec 2024

Cievne vyšetrenie som mala, mám žilný nález, bolo mi doporučené cvičenie, ale nič konkrétne...ešte aj kompresivné podkolenky mi špatne doktor napísal, nedal sa uplatniť ten poukaz🙈 takže tak...

mandzula
30. dec 2024

@molu12 tak mu volaj, nech ti ich predpisa znova. Na papier ti nenapisal take tie vseobecne odporucania?

molu12
autor
30. dec 2024

@mandzula Nie nič také mi nenapísal, ani nepovedal. Ďakujem.

molu12
autor
31. dec 2024

Dievčata a čo tak celkovo robíte pre svoje žily na nohách? Doktor mi predpísal Detralex tak ten užívam, budem sa teda viac hýbať, pozriem tu cievnu gymnastiku...
Bojím sa už, lebo po 2 tehu sa mi to dosť zhoršilo, normálne ma vždy ráno bolí došlap chodidla už kým to rozhýbem...A večer celé pravé predkolenie, lýtko, niekedy sa pridá i to brnenie..

mandzula
31. dec 2024

@molu12 mam sedavu pracu, takze sa snazim pravidelne sa postavit, ist sa prejst (robim z domu, takze si to mozem dovolit), mame psa, s tym chodim na dlhe prechadzky, snazim sa pri sedeni neprekrizovat nohy, to viem, ze mi robi zle, chodim pravidelne do fitka, vyhybam sa teplej vode, saunam, to citim, ze mi robi zle. A teraz, ked mam tie podkolienky, idem ich nosit, hoci ich zduse nenavidim.🙂

michaela329
31. dec 2024

@molu12 ja mám pomerne hodne pohybu, behám, cvičím a veľa pijem, otužovanie mi tiež pomáha- aspoň striedam sprchu, keď už nič iné a stále mám celkom pekné tie žily, moja mama mala v mojom veku už hrudy. No my to asi máme aj genetické. Teraz som tehotná a varixy mám aj na miestach, kde som ich teda nečakala 🫣 Takže detralex, striedava sprcha a nohy hore, keďže mi Dr. zakázal dlho chodiť a dlho stáť.

molu12
autor
1. jan 2025

@mandzula Ešte by som sa opýtala na to doporučenie- Používate modrú indulonu? Nie je to moc mastné? Pomáha to niečomu? Alebo je to len na premastenie kože?

mandzula
1. jan 2025

@molu12 nepouzivam, aky krem chytim, takym sa natriem.🙂 Velmi ma svrbi koza predkolenia a okolo clenkov, mam ju uplne suchu, tak mazem tym, co mam prave poruke. Plus proti bolesti pouzivam Priessnitz gel, mne zabera.

molu12
autor
1. jan 2025

@mandzula Presne takú kožu mám aj ja.. Kúpila som si Priessnitz gel, ale mám ju suchú stále...Asi musím mazať aj nejakým krémom.. Ktorý Priessnitz máte? Ten v tube, alebo kelímku?

mandzula
1. jan 2025

@molu12 ja mam ten tubovy, no na suchu kozu nepomaha, len od bolesti. Kozu mazem hocijakym telovym mliekom, co prave pouzivam.

adulka07
1. jan 2025

Mám jednu nohu už 2x operovanu a druhú teraz koncom októbra - laserovým vláknom... kŕčové žily sú celoživotné žilové ochorenie...do roboty kde mám menej pohybu nosím od lekára predpísané kopresivne pančuchy..doma ich nenosím,ale ráno cvičím a večer idem na školské ihrisko buď behať alebo na rýchlu chôdzu..ak ma bolia alebo cítim brnenie dám si 2 tabletky detralexu,Mobivenal,Varixoval ...vždy čo je v lekárni v akcii, krém mi zaberá jedine Lioton gél ..inak kto chodí do Turecka tak tam sú tabletky aj gél oveľa lacnejšie

molu12
autor
1. jan 2025

Ďakujem za rady 🙂