Detské opaľovacie krémy bez nanočastíc

slivkovajanuska
29. apr 2014

Ahojte, prednedávnom tu bola diskusia ohľadne týchto opaľovacích krémov, ale keď som ju teraz medzi diskusiami hľadala neviem ju nájsť. Prosím neviete niekto link na tuto diskusiu, alebo máte nejaké skúsenosti s takýmito krémami? Malý má 17 m, minulý rok sme používali Biodermu minerálny krém pre bábätká, ale nerobil mu dobre, veľmi mu vysušoval pokožku. Ďakujem

reppka10
30. apr 2014

my používame tento, veľmi dobre hydratuje http://www.lr-slovak.com/aloe-vera-opalovaci-kr...

cackaa
10. jún 2014

@reppka10 nechcem nikoho uraziť ani odradiť, ale tej chémie tam je teda požehnane...ethyl, metyl, butyl...tieto predpony neveštia nič dobré...

reppka10
10. jún 2014

@cackaa najprv by bolo dobré si zistiť čo jednotlivý ethyl, metyl, butyl a iné predpony znamenajú. Len tam pre zaujímavosť jeden ethyl: Bis-Ethylhexyloxyphenol metoxyfenyl triazín je schválený UV filter , čo znamená, že táto látka môže byť pridaná do ochranu proti slnečnému žiareniu, ktoré sú určené na ochranu pokožky pred slnkom.
Neskúmala som všetky tieto predpony, no určite táto kozmetika obsahuje min. chémie. Skôr sa označuje "prírodnú" bez farbív, parabénov a pod. Nie všetky tieto predpony musia hneď znamenať život ničiacu chémiu.

cackaa
10. jún 2014

@reppka10 ja som nechcela nikoho odhovárať, ale podľa mňa je to chémia, aj keď je to schválené. Pridávam citát z jedného článku:
• Parabeny: Najdeme je na obalech kosmetických výrobků pod těmito chemickými názvy "Butyl-, Ethyl, Isobutyl, Methyl- a Propylparaben". Tyto látky se používají jako kosmetický konzervant již hodně dlouhou dobu. Jedná se o směsi esterů para-hydroxybenzoové kyseliny. Někteří lidé na ně nedají dopustit a jiní by je nejradši viděli v propadlišti dějin.

Ale samozrejme nechcem tu tvrdiť, že je to život ničiaca chémia. Je na každom z nás, čo bude používať. Ja som našla tuto úplne bez chémie:
http://www.aromatherapy-sk.eu/e-shop/opalovacie...

reppka10
10. jún 2014

@cackaa ja to neberiem ako ohováranie, ale musím na to reagovať 🙂 som už raz taká, obhajujem si to čo používam o odporúčam resp. predávam svojim blízkym.
V produktoch od LR nenájdeš parabény a za tým si stojím, v zložení som žiadny paraben nenašla.
A ten olej čo si našla bez chémie som našla tiež: http://eshop.karelhadek.eu/opalovaci-olej-spf-15 len v tej tvojej verzii sa ten BIS- ETHYLHEXYLOXYPHENOL methoxyfenyl triazinu skrýva za ochranný faktor UV-žiarenia a to sú len hlavné obsahové zložky, a aké sú vedľajšie?
Je to zase len marketingový ťah, píšu čo sa im hodí. A my zákazníci im často krát naletíme.

iritka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz