Je mobil pri postieľke dieťaťa škodlivý?
Viem ze nieje dobre ak je telefon pri hlavicke babatka akebo pri jeho tele ale pri postiwlke ak mam polozeny na nocnom stoliku vadu ?
Vdaka
Ani pri svojej posteli nemám telefón.
obecne plati, cim je akykolvek vysielac dalej, tym je to lepsie .. cize mobil, wifi router, bluetooth sluchatka/repro, atd...
kdesi som citala odporucanie, že v miestnosti kde sa spi vôbec nema byť mobil, ani pri dospelých.
@egonsk hej a za papierovou stenou ma router sused 🤣. Krizom krazom cez panelak xy wifi sieti, anteny vsade. Mozno zmysel to ma, ak byvas na samote bez signalu. Ako nasi, na noc vsetko vypnu a tam nic nemas. Ale tam lisky davaju dobru noc. V meste je to utopia. Ja len, ze dnes je to tazke...
Celkovo mobil by nemal byť v miestnosti kde spíš, nieže ešte pri dieťati.
@avakona nie vsetky studie su verejnosti dostupne a pristupne, ale ak by si chcela, urcite by si bez problemov nasla. Napriklad bez problemov verejne dostupne je (netvrdim vsak, ze zadarmo):
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31353326/
... je tam kopec zdrojov, mozes sa medzi tym preklikavat a vyhladat co potrebujes. Nezabudni vsak, ze najdes minimalne rovnaky pocet opacnych studii 🙂 Lebo pri tomto plati zasada, ze biznis je biznis.
Na margo skodlivosti elektromagnetickeho ziarenia si to mozes porovnat ako so skodlivostou roznych stabilizatorov a sladidiel v potravinach - v malom mnozstve neskodia a preto su povolene, ale ked ich dostanes takmer v kazdom jedle ktore jes behom dna, uz je to mnozstvo podstatne vyssie a to uz skodlive je.

Ak má aj ono hlavu pri nočnom stolíku, radšej by som odložila na iné miesto