icon

Je mobil pri postieľke dieťaťa škodlivý?

4. jan 2024

Viem ze nieje dobre ak je telefon pri hlavicke babatka akebo pri jeho tele ale pri postiwlke ak mam polozeny na nocnom stoliku vadu ?
Vdaka

domka222
4. jan 2024

Ak má aj ono hlavu pri nočnom stolíku, radšej by som odložila na iné miesto

galganka
4. jan 2024

Ani pri svojej posteli nemám telefón.

egonsk
4. jan 2024

obecne plati, cim je akykolvek vysielac dalej, tym je to lepsie .. cize mobil, wifi router, bluetooth sluchatka/repro, atd...

kataina
4. jan 2024

kdesi som citala odporucanie, že v miestnosti kde sa spi vôbec nema byť mobil, ani pri dospelých.

nevenka
4. jan 2024

@egonsk hej a za papierovou stenou ma router sused 🤣. Krizom krazom cez panelak xy wifi sieti, anteny vsade. Mozno zmysel to ma, ak byvas na samote bez signalu. Ako nasi, na noc vsetko vypnu a tam nic nemas. Ale tam lisky davaju dobru noc. V meste je to utopia. Ja len, ze dnes je to tazke...

egonsk
4. jan 2024

@nevenka ja som napisal, co sa obecne odporuca. Viem, ze tu v meste sa tomu nevyhnes. Ale zasa tu plati ta zasada, ze cim je vacsia vzdalenost, tym lepsie.
Lebo EMG oziarenie klesa vzdialenostou logaritmicky.

kataina
4. jan 2024

ano
@nevenka a ked vojdes do mhd autobusu, tak mas okolo seba cca 30 mobilov ☹

janka1011
4. jan 2024

Celkovo mobil by nemal byť v miestnosti kde spíš, nieže ešte pri dieťati.

avakona
4. jan 2024

@egonsk sú na toto tvrdenie nejaké štúdie alebo výskumy? Resp existuje nejaký priamy dopad na zdravie ktorý je vedecky potvrdny? Ďakujem🙂

oli18
4. jan 2024

@nevenka ešte si zabudla napísať antény všetkých operátorov na bytovkách. Potom sa divíme, že deti nechcú spať.

egonsk
4. jan 2024

@avakona ano su, zdroje ti davat nebudem, mal som ich dostatok pre citanie pri svojom studiu.

oli18
4. jan 2024

@avakona veď si vyhľadaj na Googli elektromagnetický smog. Máš milión článkov.

avakona
4. jan 2024

@oli18 clankov áno, ale vedeckú štúdiu podlozenu dátami a jasnou metodikou som nenašla🙂

oli18
4. jan 2024

@avakona pri iných témach ti stačia rady mamičiek MK, teraz ťa musí presvedčiť vedecká štúdia? Nespiace a nepokojné deti sú viac, ako vedecké výskumy.

egonsk
4. jan 2024

@avakona nie vsetky studie su verejnosti dostupne a pristupne, ale ak by si chcela, urcite by si bez problemov nasla. Napriklad bez problemov verejne dostupne je (netvrdim vsak, ze zadarmo):
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31353326/
... je tam kopec zdrojov, mozes sa medzi tym preklikavat a vyhladat co potrebujes. Nezabudni vsak, ze najdes minimalne rovnaky pocet opacnych studii 🙂 Lebo pri tomto plati zasada, ze biznis je biznis.
Na margo skodlivosti elektromagnetickeho ziarenia si to mozes porovnat ako so skodlivostou roznych stabilizatorov a sladidiel v potravinach - v malom mnozstve neskodia a preto su povolene, ale ked ich dostanes takmer v kazdom jedle ktore jes behom dna, uz je to mnozstvo podstatne vyssie a to uz skodlive je.

avakona
4. jan 2024

@oli18 a odkiaľ máš že sa orientujem radami mamiciek nie napr. radami pediatričky, odporúčaniami WHO alebo vedeckými štúdiami; čo sú teda primárne zdroje, kde hľadám informácie ktore potrebujem ohľadom dieťaťa presne v tom poradí ako som napísala. A áno, ešte moja mama😃

galganka
4. jan 2024

@avakona na mobil 6 - 8 hodín pri hlave počas spánku fakt nepotrebuje človek štúdie. A ďalšia vec je to, ako ťa to podvedome ruší a jedna z prvých vecí, len čo človek oko otvorí, tak chňapne po mobile, nedajbože ak v noci ťukne nejaké upozornenie... 🫣