Je obsiahnutý sulfát v minerálke Evian škodlivý?
Ahojte, viem, ze evian je ospevovana voda, alednes som si vsimla, ze obsahuje sulfat. Nie je to skodlive?
@viestta 14
Nie sulfat je uplne vporiadku, tak isto ako sa chodí piť “vajcovka” kvoli sire tak aj tu je sírna zlúcenina. A evian je len predražena voda s mineralmi lepšia je Fatra
Evian ma hlavne maketing. Zlozenim je uplny priemer. V testoch tiez dopadla priemerne.
@tinka2233 velmi rada by som pila slovenske mineralky. Podla mna su naj, siroka daleko. Zijeme v zahranici, v belgicku, kde je voda najviac kontaminovana PFAS. Hlavne, ze ju pijeme z vodovodu, brita ich neodfiltruje. Nasli sme este mineralku v skle. Normalne na vymenu, ako davno baldovsku. Je bezpecna v skle, ze?
@stanulienkat tiez si myslim. Clovek v zufalstve uz nevie, co pit
V skle je najlepsia. Ved z plastov sa vylucuju ftalaty.
Len pozor pri mineralkach, nie je vhodne mineralkami riesit cely pitny rezim, treba ich striedat kvoli roznemu zlozeniu a maju byt pouzite len ako doplnok ku klasickej pitnej vode, max pol na pol voda a mineralka
@viestta aj najnizsia? Napriklad dojcenska?
@viestta z vodovodu nemam odvahu pit.
@viestta este som nasla filter na vodu, ktory odstrani vsetko, hlavne aj ten pfas. Ale aj mineraly. Je to v poriadku, ak polovica bude z tejto prefiltrovanej a polovica z mineralky?
Rozlisuj mineralky a stolove vody. Lisia sa zlozenim. A o filtroch na vodu sa neviem vyjadrit, my pijeme tu z vodovodu a je kvalitna
Sklo je najbezpecnejsi obalovy material, nakolko silo reaguje az pri teplote 500 stupnov. Takze lepsie ako plast
Jasne, mam par znamych ktorí kvoli onkologickemu ochoreniu v rodine kupili kvalitn filter na vodovodný kohútik a teda voda sa naozaj odfiltrovala (ja som analyticky chemik a bezne robime rozbory vody) čiže pokiaľ tak na vašom mieste by som zainvestovala na kvalitny filter a pila. Inak voda zo sklenej flase je uplne save. 🙂 pytajte sa kludne co vas zaujima
@tinka2233 my zijeme momentalne v belgicku, v hlvnom meste, som extremne znepokojena, kedze sa vyplavila informacia, ze v nasej vodnej ndrzi nasli pfas. Lebo 50km od nas je zavod 3M.
@dadis ak sa kombinuje s mineralkou, tak sa moze pit
Daj si spraviť rozbor vody a budeš vedieť na čom si

Kazda mineralna voda obsahuje rozpustene mineraly. Kolko je tam toho sulfatu, ze ta to znepokojilo?