icon

Je obsiahnutý sulfát v minerálke Evian škodlivý?

25. feb 2024

Ahojte, viem, ze evian je ospevovana voda, alednes som si vsimla, ze obsahuje sulfat. Nie je to skodlive?

viestta
25. feb 2024

Kazda mineralna voda obsahuje rozpustene mineraly. Kolko je tam toho sulfatu, ze ta to znepokojilo?

autor
25. feb 2024
tinka2233
25. feb 2024

Nie sulfat je uplne vporiadku, tak isto ako sa chodí piť “vajcovka” kvoli sire tak aj tu je sírna zlúcenina. A evian je len predražena voda s mineralmi lepšia je Fatra

stanulienkat
25. feb 2024

Evian ma hlavne maketing. Zlozenim je uplny priemer. V testoch tiez dopadla priemerne.

autor
25. feb 2024

@tinka2233 velmi rada by som pila slovenske mineralky. Podla mna su naj, siroka daleko. Zijeme v zahranici, v belgicku, kde je voda najviac kontaminovana PFAS. Hlavne, ze ju pijeme z vodovodu, brita ich neodfiltruje. Nasli sme este mineralku v skle. Normalne na vymenu, ako davno baldovsku. Je bezpecna v skle, ze?

autor
25. feb 2024

@stanulienkat tiez si myslim. Clovek v zufalstve uz nevie, co pit

stanulienkat
25. feb 2024

V skle je najlepsia. Ved z plastov sa vylucuju ftalaty.

viestta
25. feb 2024

Len pozor pri mineralkach, nie je vhodne mineralkami riesit cely pitny rezim, treba ich striedat kvoli roznemu zlozeniu a maju byt pouzite len ako doplnok ku klasickej pitnej vode, max pol na pol voda a mineralka

autor
25. feb 2024

@viestta aj najnizsia? Napriklad dojcenska?

autor
25. feb 2024

@viestta z vodovodu nemam odvahu pit.

autor
25. feb 2024

@viestta este som nasla filter na vodu, ktory odstrani vsetko, hlavne aj ten pfas. Ale aj mineraly. Je to v poriadku, ak polovica bude z tejto prefiltrovanej a polovica z mineralky?

viestta
25. feb 2024

Rozlisuj mineralky a stolove vody. Lisia sa zlozenim. A o filtroch na vodu sa neviem vyjadrit, my pijeme tu z vodovodu a je kvalitna

kiki68
25. feb 2024

Sklo je najbezpecnejsi obalovy material, nakolko silo reaguje az pri teplote 500 stupnov. Takze lepsie ako plast

tinka2233
25. feb 2024

Jasne, mam par znamych ktorí kvoli onkologickemu ochoreniu v rodine kupili kvalitn filter na vodovodný kohútik a teda voda sa naozaj odfiltrovala (ja som analyticky chemik a bezne robime rozbory vody) čiže pokiaľ tak na vašom mieste by som zainvestovala na kvalitny filter a pila. Inak voda zo sklenej flase je uplne save. 🙂 pytajte sa kludne co vas zaujima

autor
26. feb 2024

@tinka2233 my zijeme momentalne v belgicku, v hlvnom meste, som extremne znepokojena, kedze sa vyplavila informacia, ze v nasej vodnej ndrzi nasli pfas. Lebo 50km od nas je zavod 3M.

dadis
28. feb 2024

@tinka2233 Filter by ale nemal odstranovat mineraly, taku vodu vypijes a vycikas bez uzitku. Nema sa ako dostat do buniek. Svagrina si kupili na dom neviem aky super drahy filter a skoro na to doplatili..

autor
28. feb 2024

@dadis ak sa kombinuje s mineralkou, tak sa moze pit

luccija
28. feb 2024

Daj si spraviť rozbor vody a budeš vedieť na čom si