icon

Je potrebné cvičiť pri vysunutých platničkách?

7. dec 2025

Môže sa mi to vypomstiť v starobe keď nebudem cvičiť ?

muchotrafka298
7. dec 2025

V starobe? Ak mas problem s platnickami, treba cvicit vhodne cviky aj od mladeho veku. Platnickari su uz aj mladi ludia.

simsalabim
7. dec 2025

@anonym_autor nielen v starobe. Kludne aj o mesiac.

anonym_97e4a1
7. dec 2025

Určite je nevyhnutné posilniť svalstvo, budeš vďačná sama sebe

gribka1
7. dec 2025

Ak nebudeš mať bolesti, tak už navždy cvičiť, aby sa to nezopakovalo.

mullerova46
7. dec 2025

@anonym_autor veľmi rýchlo sa to vie vypomstiť. Stačí pribrať pár kíl navyše alebo zmeniť prácu kde ste viac v jednej pozícii a už máte problém 🫣

anonym_417725
7. dec 2025

@anonym_autor ak cvicit nebudes, mozes ratat s tym, ze sa ti to bude kazdu chvilu opakovat

amelia89
7. dec 2025

to je jediny liek (a ani ten nie je vsemohuci).

autor
7. dec 2025
@anonym_97e4a1

Určite je nevyhnutné posilniť svalstvo, budeš vďačná sama sebe

@anonym_97e4a1 s platničkami mám problém už od 21 rokov čiže 6 rokov momentalne, cvičím cvičím a stále sa mi to vracia a ešte práveže viac sa mi vysunula preto sa pýtam či to má nejaký zmysel

autor
7. dec 2025
@anonym_417725

@anonym_autor ak cvicit nebudes, mozes ratat s tym, ze sa ti to bude kazdu chvilu opakovat

@anonym_417725 no práveže cvicim a vracia sa mi to a práveže ešte viac sa mi vysunula na poslednom MRI takže necitim že by to malo nejaký zmysel :( a dosť ma to obmedzuje aj časovo keďže mám malé dieťa

anonym_417725
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_417725 no práveže cvicim a vracia sa mi to a práveže ešte viac sa mi vysunula na poslednom MRI takže necitim že by to malo nejaký zmysel :( a dosť ma to obmedzuje aj časovo keďže mám malé dieťa

@anonym_autor tak ked mas problem s platnickami, samozrejme nesmies dvihat dieta. To potom mozes cvicit kolko chces...

anonym_97e4a1
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_97e4a1 s platničkami mám problém už od 21 rokov čiže 6 rokov momentalne, cvičím cvičím a stále sa mi to vracia a ešte práveže viac sa mi vysunula preto sa pýtam či to má nejaký zmysel

@anonym_autor
pravdepodobne robíš cviky, ktoré pre teba nie sú vhodné. Čo, respektíve ako cvičíš?

oslo1
7. dec 2025

samozrejme, ze cvicit, vsak to musis posilovat svaly, aby ti to drzalo chrbticu v spravnom prevedeni.
Dalsia moznost je operacia, laminectomy/discectomy, ale aj tam potom treba cvicit.

kacena4
7. dec 2025

ak sa ti viac vysuvaju platnicke evidentne robis nieco zle, nie je cvicenie ako cvicenie, treba napr. sm system cvicit denne pod dohladom odbornika. dcere sa vysunute platnick do 2 rokov uplne zasunuli spat a nema ziadne problemy s nimi (po uraze v 17r.) a dolezite je aj spravne dvihanie bremena aby si si ich nezatazovala a nezhorsovala stav

muchotrafka298
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano ma to zmysel, ked budes dodrzovat urcite pravidla, ako vyhybat sa rotacnym cvikom, nedvihat tazke veci a pod. Toto vie a je o tom pouceny kazdy platnickar. Dalsia vec su cviky, nie vsetky su vhodne pre kazdeho, ani SM system nie je vhodny pre kazdeho, dokonca pri niektorych diagnoz nie je vobec odporucany.