Kojenie a strava. Kedy môžem začat jesť šaláty?

ervotoc
4. aug 2006

nazdáááárek,baby kedy ste sa zacali normalne stravovat?pocula som totiz babu,ako v pohode jedla kapustu,strukoviny,salatiky,po prvom mesiaci,dalsia mala kolikove dieta tak po pol roku normal.postup zacala zaradovat,dokonca aj exot.ovocie,mnamky ja este totiz exot.ovocie nemam odvahu vyskusat,ved co by to spravilo,nespravilo malemu,nejak by som to neriskla,ale zeleninkove salatiky,hm?mnam 🙂 tak vy ste kedy zacali zaradovat do svojho jedalnicka?

ziza
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sylvie
4. aug 2006

co sa tyka tych potravin co sposobuju koliku, tak tie uz jem vsetky.. zacala som ked mal maly skoro 4 mesiace.. zo zaciatku som kazde take jedlo zapijala feniklovym cajom.. ale poniektore potraviny ako brokolica a karfiol som jedla aj predtym..alergeny mienim uplne vynechat pocas celeho kojenia..

kattum
4. aug 2006

tak ja jem skoro vsetko od 6.tyzdna. Postupne som skusala, co to spravai. Samozrejme vynevam fazulu, sosovicu, jahody, velmi korenene jedla, chilli. Ostatne jem vsetko, samozrejme s mierou. Od 2.mesiaca si aj denne 1kavu dam a sem tam i 1-2dc vinka. To som nepocula, ze paradajky, papriky, broskyne su zakazane???? Baby, co preboha jete?

sylvie
4. aug 2006

broskyne sa mozu, alebo sa mylim ?

ervotoc
autor
4. aug 2006

mozu,len paprika ,rajciny,citrusove a pod.nie

anetta
4. aug 2006

...tak to mi kocky prosim upresnite,,,co by som mal uplne vylucit,ked budem kojit?

ervotoc
autor
4. aug 2006

anett ved ti to povie dokt.v nem. citrusove plody,potraviny,ktore duju,zduvaju,nafukuju,vyvolavaju vetry,nazvi si to podla priania 🙂 cize strukoviny,kapustoviny 🙂 korenene,palive jedla,no a ked budes mat kolikove dieta,ci alergicke tak potom este podla toho,no a silny caj a kava sa neodporuca,no a dzusiky vobec,to by ho mohlo prehnat,keby si das alebo aj tu aler.reakciu vyvolat atd

ervotoc
autor
4. aug 2006

no a bublinkove napoje 😀

sylvie
4. aug 2006

anetta,potraviny ktoru mozu (ale nemusia) sposobit koliku:
cesnak, cibula, spenat, kapusta, pazitka, petrzlen, brokolica, hrach, fazula, kalerab, redkovka, tymian, c.korenie.. moc kysle a korenene jedla..
alergeny:
rajciny, jahody, exoticke ovocie, zeler, morske ryby a prisery, kakao, cokolada, vajcia, sladke mlieko (cize acidko a mliecne vyrobky mozes) a najvacsimi alergenmi su soja, oriesky a arasidy..
mala by si vylucit potraviny, kt. obsahuju kozervacne a chemicke latky..

ikke
4. aug 2006

ehmm, a co vlastne jete? 😕 😨

sylvie
4. aug 2006

ikke, vsetko okrem tych co su uvedene ako alergeny a aj z tych sa obcas vajcia a mlieko vyskytnu v nejakom jedle..
zase netreba to prehanat.. vsetko s mierou..

ikke
4. aug 2006

akoze, dostali ma tie "zakazane" dzusiky 😕 😕 😕
a tiez petrzlen, kalerab a zeler... prve, co sme sestre niesti do porodnice bola kuracia polievka s korenovou zeleninou, samozrejme.
he, a nehovoriac o tom, ze sesternici diabeticke na druhy den po porode v nemocnici na ranajky priniesli polovicu grapefruitu 😀

kattum
4. aug 2006

teda, to ste ma dostali, je to prehnane, ja jem fakt vsetko a malemu nic nie je.

siskatan
4. aug 2006

ja tiez jem takmer vsetko, prvych 6-8 tyzdnov som si dost davala pozor, teraz postupne zaradujem aj ostatne veci... snazim sa vynechat hlavne alergeny, ako cokoladu, arsidy, citrusy... 😉

kangaroo
4. aug 2006

no do roka by ste mali vynechať,to čo spomína sylvie a je toho ešte viac,napr.všetko voňavé ovocie okrem jablka/čiže aj maliny, marhule, broskyne,egreše.../,ak je niekto z vás rodičov alergik.To že dieťa bude v budúcnosti alergik signalizuje napr. aj atopická pleť/suchá,červená koža v záhyboch - ruky,predlaktie/ aj na tváričke....Tak je dobré ho týmito potravinami nedráždiť.
Ja som pri malej začala jesť všetko,ona nemala problémy s bruškom.No potom som s tým prestala a snažím sa obmedzovať,kvoli tej atopii ☹

renna
8. aug 2006

Tak ahojte mamicky. Tak my s nasou malou uz mame skoro 7 tyzdnov 😝 , koliky mame od druheho tyzdna, a to jeden den hrozne 😖 druhy den lepsie 🙂 . Sub simplex sme pouzivali ale prestavame, kedze som zistila ze ovela ucinnejsie su masaze a poloha na brusku, mala to zboznuje 😵 🙂 hlavne vecer pred kupanim. No a strava? prve tyzdne som jedla len kuraci vyvar s rascou a mrkvou, a rezance s tvarohom, to mi zarucene nic nerobilo, ostatne som skusila a bola to pohroma/ privarky a tak/. Jogurty jeme kazdy den aspon dve aktivie, niekedy acidko. Minule som s chutou zjedla asi 3 broskyne, no a to bola vecer pohroma, mala bola nekludna a nevedela sa vyprdkat 😉 a tak sme trubickovali a masirovali do polnoci 😲 . Takze tie broskyne asi naozaj radsej nedavat urcite nie viac ako polku 😉 .Inac ma zaskocil ten tymian, to som nevedela ze je to alergen.

tibike
8. aug 2006

ja som nasu barbinku uspaval len na rukach,kocik nefungoval u nas ,ani hojdačka,nespavala ani cez den,v noci každu chvilu hore,ale po čase sa to zlepšilo,a to tak razne,nečakane prehupli sme do režimu,nam tiež povedali lekari,že nadane dieťa,je pravda,v skolke to už bolo vidieť rozdieli medzi rovesnikmi,musime viac vymyšlať ,nove hry,zábavky,otazky na ktore nevieme odpovedať atd.

tibike
8. aug 2006

moja mila žienka si davala tiež pozor na stravu,ano je to ine ako volakedy,ved aj teraz ked čakame zlatičko je to ine ako pred styrmi rokmi,ešte aj mne sa podarilo pri tom navale vitaminov zhodiť zopar kil 😀 a musim povedať,že sa lepsie citim 🙂 aj ked zbytočne manželku neprovokujem,ked že rastieme 🙂 a este par mesiacov budeme 🙂

sylvie
8. aug 2006

renna, tymian nie je alergen, ale moze sposobit koliku.. 😉

geegee
9. aug 2006

baby...a co slivky? su "bezpecne"?

ervotoc
autor
10. aug 2006

mne slivky nespravili nic,ale kolko ludi tolko chuti,

elesa
10. aug 2006

slivky by som velmi neodporucala, ked, tak susesene a 1ks. a uvidis, co to urobi. Ja som nemohla jest skoro nic pokial som kojila. Vsetko malej vadilo. Zavisi to od babatka, co vie stravit. Bola som zufala, pretoze som jedla stale to iste dookola a samozrejme, ze to neprospelo ani mojmu mlieku. Treba vyskusat po troskach co to urobi. Samozrejme vynechat tazke veci, korenene, slane, alergeny.

jessica25
12. aug 2006

ja som sa zo zaciatku bala jedavat jahody a teraz jem takmer vsetko okrem citrusov a kminu. Zatial nemame ani koliku, trikrat klop a dufam ze ani nebude mat.

kattum
12. aug 2006

kmin je praveze dobry, ja som si robila kazdy den zo zaciatku kminovy caj, je to proti kolike.

konica
12. aug 2006

Ahoj, ja som jedla vsetko, ved z coho ma mat babo vyzivu? Potom, ked budete zaradovat prikrmi, male nebudu mat sok, budu poznat chut! Vsetko s mierou.
V tehotenstve mi velmi chutili pomarance a kiwi- hovori sa , ze ked je chut na citrusy tak bude chlapec..

geegee
14. aug 2006

konica...ja som sa tiez nesla dojest pomarancov 😀

ervotoc
autor
14. aug 2006

no ježiši a ku koncu si moj drahy robil zo mna prdel,že porodim mandarinku 😀 😀 mnam pomíííky,ked nemali,radsej isiel až do xy obchodov,bo by som slintala na prazdno 😀 😀 😀 😀 a na to sa on nemohol pozerať,jaaaj zlatušik

domca21
25. aug 2006

Cauko baby, mne mala dcerka po mesiaci stale posiatu tvar ako pubertiacik a vobec som nevedela z coho.Raz sestra sla ku niakemu liecitelovi a ten povedal ze moc jem masa a sladkeho.Tak som to obmadzila a po vyrazkach sa zlahla zem.Este sa ale bojim jest strukoviny, uz aj bez toho pocut rachoty v plienke..

ervotoc
autor
25. aug 2006

tak uz baštim všetko,ale s mierou,ale najviac si uživam tie šalátiky zeleninove,acidka a tááák sa teskam,teraz ked uz si vsetko doprajem,mne aj váha isla dole,hm

lodia
25. aug 2006

jaj, aj ja sa tesim, ked uz mozem viacej..mala mala koliky, chudatko mojo 😕
teraz je v klude, sice jej velmi nechutia prikrmy, ale nauci sa...