Ktoré sladkosti rodičom najmenej prekážajú?
Ahojte mamičky, ako je to u vás so sladkosťami? Ktoré vám neprekážajú a naopak, ktoré nechcete aby vaše deti jedli / dostávali? Mám na mysli klasické sladkosti, žiadne lyo ovocie, ovocné tyčinky atď… zvykneme deťom (medzi 3-7 r.) brávať nejakú drobnosť ak ideme niekde na návštevu alebo oslavu a dlhšie sme sa nevideli, no stalo sa mi už asi dva krát, že rodičom akoby vadilo, že sme doniesli sladkosť (aj keď priamo nič nepovedali). Asi sa už najbližšie opýtam či môžme niečo doniesť…
Mne nevadi lepšia čokoláda, Marlenka guličky, lepšie želé cukriky, musli, mäkké bebe dobre ráno ale aj tie klasické. Vasi mi za sacok lacných, hnusných sladkosti, umeliny, kopec farby, tvrde cukriky… ale som radšej keď návšteva donesie napr ovocie. Ak už sladkosť, tak radšej nejakú kvalitnú drobnosť.
Ja zbožňujem keď návštevy donesú sladkosti, odložím a keď syn na to zabudne čo je tak deň tak to zjem ja 😂 synovi - 4 roky nedávam sladkosti vôbec, keď tak veľmi výnimočne (v škôlke keď majú besiedku napríklad tak nebudem mu tam zakazovať keď iné deti to jedia ...), ja doma skôr pečiem a to mu kľudne dám, dávam do pečenia kakao a kvalitnú čokoládu 😊 a gumených medvedíkov mám z lekárne livsane sú to vitamíny tak to mu občas dám, prípadne sušené ovocie ovocné tyčinky ...
Podla mna sa zbytocne delia sladkosti na zle ci lepsie, faktom je, ze akekolvek sladkosti by sa nemali jest pricasto. Aj susene ovocie obsahuje strasne vela cukru, aj med dokaze sialene znicit zuby. Akoze vyslovene nemam rada veci, kde pri precitani zlozenia nechapem co tam je, lebo su tam same chemicke nazvy. Ale prisne vzate, su to veci, co su dovolene v potravinarskom priemysle, ktory ma prisne kriteria, cize ked to clovek zje raz za rok, tak mu to zase extremne neuskodi (ak nema alergiu). A samozrejme, chemicke zlozenie nemusia mat len sladkosti, aj kopa inych jedal take ma.
Tak ci tak, ked idem na navstevu, vacsinou sa priamo spytam, co mozem doniest, ci nie su nejake alergie alebo cosi take. Dnes ma strasne vela deti alergie, mrzelo by ma, keby som doniesla nieco, co vyslovene nemozu, lebo im to moze ublizit. Beriem aj to, ze niektori rodicia nechcu davat vobec niektore potraviny, lebo vo svojom svedomi sami usudzuju, ze je to tak spravne a zdrave pre ich dieta a ja to respektujem. Informacie su casto protichodne a kazdy rodic chce pre svoje dieta to najlepsie. Takze sa pytam a vacsinou viem vopred, co kupim mozem a je vybavene.
Tak ak si niesi istá kúpila by som práve to lyo ovocie, chrumky, ovocné tyčinky, možno nejaké zdravšie keksíky/cukriky z DM a podobne. Nielen v tej detskej sekcii ale aj klasicky medzi jedlom v DM sú aj také zdravšie verzie.
Záleží aj aka častá návšteva si. Ak raz ročne tak sa nič nedeje ale ak chodíš 2x mesačne tak určite by som nekupoval niečo čo rodičia nechcú aby deti jedavali. Raz ročne neriešim, zjeme my, nič nepoviem.
Ono 3-7r deti už vidia a chápu že niečo dostali a ak je to pravidelne tak chápem že rodičia niesu nadšení im to stále vysvetľovať že prečo nie
A ovocie je inak tiež super nápad. Nejaké maliny/jahody/čučoriedky.. tomu sa zvyknú deti tešiť
Sladkosti mi vadia vsetky.Mam deti ktore su alergici a potom im je z toho len zle.Ale aj v case ked sme o alergii este nevedeli tak som sa vzdy s kamoskami dohodla ze ak chcu priniest nejaku drobnost pre deti mozu priniest farbicky, razitka, omalovanku, navliekaciu sadu, nalepky, casopis....potesime sa vzdy domacemu ovociu/ zelenine, orieskom, lyofylizovanemu ovociu.Ak idem na navstevu a viem ze v danej domacnosti deti sladkosti konzumuju necham si poradit od maminky co maju radi, ak povie ze necha na mna donesiem domaci kolac, oriesky, ovocie....Ak mi povie kamoska nenos nic tak ozaj nic nenosim.Mimochodom ja sa tiez viac potesim ked navsteva nenosi nic.Potom aspon nemam starosti s tym komu to posunut atd.
mne napr vadia lacne, nekvalitne a presladene sladkosti, osobitne ma stvu sladkosti, ktore cielia na male deti (ruksacik v podobe mikulasa naplneny cukrikmi, klasicke coko figurky, adventne kalendare), s cokoladou u malych deti opatrne (kofein, cukor). Nevadia mi zdrave sladkosti (napr. z dm), susene ovocie, oriesky, klasicke medovnicky, ak nie su prilis sladke, detto gumene cukriky. Treba sa spytat rodicov, aky maju pristup. Niekto neda cokoladu vobec, ja som nasmu 15 mes napr dala - vzdy asi tolko, co sa voslo za necht a bol maximalne spokojny...

nic mi nevadi, co mu nechcem dat nedam, pekne sa vzdy podakujem a odlozim (pripadne zozeriem ja) :D