icon

Masáž tenisovou loptičkou

25. feb 2025

Má niekto skúsenosti s použitím tenisovej loptičky na masáž?
Pomohlo vám to?

Je možné ju aplikovať na ktorúkoľvek časť chrbta? Ako dlho a ako často?
Ďakujem.

minenkaa
25. feb 2025

Nepomôže,podľa mňa ,ako doplnok k rehabilitácii masáži áno ,ale ako úžasná pomoc určite nie

autor
25. feb 2025

@minenkaa rehabilitácie mám za sebou akurát. Na masáž chodím raz do týždňa. Mám tam veľké spazmy boľavé. Po celom chrbte.

nynia
25. feb 2025

To by ti mal ukazat fyzio ako casto a ako masirovat mne to pomohlo ale vedela som ako na to od fyzio... Takto sama to ucinne pravdepodobne nebudes vediet

minenkaa
25. feb 2025

Normálne medzi stenu a chrbát a tam kde potrebuješ masírovať si daj loptičku a hyb sa hore dole aby ti ta loptička masirivala to čo potrebuješ,mne to je malo,ale skús

alienkami
25. feb 2025

Ako doplnok ku pravidelným masážam to môže byť fajn. Ja som si kúpila shiatsu masážny prístroj, taký s "rukávmi". Ako prvá pomoc pri stuhnutom chrbáte je to fajn (hoci s profi masážou sa to nedá porovnať)

autor
25. feb 2025

@minenkaa riadne ma to boli keď sa pritlačím o tú loptičku, ale asi sa niet čomu čudovať, keď to mám tam také stuhnuté.

zabka79
25. feb 2025

Ano a ano...robim to pravidelne asi rok 3x do tyzdna potom tyzden pauza, vynikajuca prva pomoc, opieram sa o stenu, lebo na lahnut si na nu je pre mna prilis bolestive.

minenkaa
25. feb 2025

Cviku máš na doma ,strečing

autor
25. feb 2025

@zabka79 ďakujem a za deň jedenkrát? A ako dlho tlačíte na to bolestivé miesto?

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
25. feb 2025

https://www.mojadm.sk/ebelin-masazna-banka-inte...
Ja používam tieto banky, keďže nedokážem naučiť muža bankovať so sklenenymi bankami a ohňom

rosabella
25. feb 2025

Mne to pomáha. Masáž s tenisovou loptičkou praktikujem z času na čas, keď si vyrobím spazmu medzi lopatkami. Loptičku si položím medzí operadlo gauča a svoj chrbát. Nájdem to najboľavejsie miesto a zatlačím, čo vládzem. Nehýbem sa. Niekedy mi od bolesti až slzy vyjdú. Ale snažím sa predýchať a prestanem tlačiť, až kým bolesť (takmer úplne) neprejde. Potom prejdem na ďalšie boľavé miesto a proces sa opakuje. Pokračujem dovtedy, kým vládzem 🙂 Ak mám bolesti už dosť, pokračujem až ďalší deň.... Opakujem dovtedy, kým neuvoľním všetky spazmy a zas mám aj niekoľko mesiacov pokoj.

autor
25. feb 2025

@rosabella a nemáte to celé potom také ubolené? Ja som to skúšala a rozbolelo ma potom všetko. Také rozdrazdene to mám.

minenkaa
25. feb 2025

Masáž boli a svaly sú ubolenú,je to normálne

mistymay33
26. feb 2025

Ja to praktizujem uz niekolko rokov… len nemam tenisovú loptičku ale taku tvrdšiu ktoru mi odporučil fyzioterapeut. Ja si s tym masírujem vsetky mozne spazmy ma tele, mne to velmi pomaha na uvolnovanie. Mna to tiez boli, ale potom je to velka úľava.

zabka79
27. feb 2025

40 sekund jedno miesto a raz do dna

rosabella
27. feb 2025

Ak bola spazma väčšia, potom to na druhý deň cítim viac boľavejšie., najmä
pri pohybe. Ale pri zatlačení loptičkou už nemám takú pichľavú (alebo ako to nazvať) bolesť. Najviac sa to podobá asi svalovicu.