icon

Máte viac ako 41 rokov a fajčíte klasické cigarety?

7. dec 2025

Žienky nejaká z vas po 41 rokoch a este fajčí klasické cigarety? Mam pocit ze som ostala posledná 🙈 badate nejake problémy s tym spojene? Som si pred 2 rokmi povedala ze v 40 končím a ejha nepodarilo sa 🤦‍♀️

Strana
z2
anonym_388fec
7. dec 2025

Ja len... skončila som pred mojimi 40timi narodeninami. Fajčila som od 18tich, na konci už škatuľku Marlboro denne. Skončila som zo dňa na deň a spolu s tým aj alkohol.

anonym_d35a91
7. dec 2025

Áno, fajčím. I keď len 2-3 cigarety denne ale fajčím. Nebadám žiadne problémy.

anonym_2fbd66
7. dec 2025

Ja mám pred 40,moja sestra pred 60 a fajcime krabičku
Žiadne problémy zatiaľ

anonym_f2659c
7. dec 2025

veru nie, presla som na vapovanie. Uz mi to prislo nehorazne drahe a ja som mala problem s refluxom. Pokasliavala som nonstop a myslela som, ze mam stale dake dychacie tazkosti a ukazalo sa, ze mam reflux. Ked som prestala fajcit prestal aj reflux. Vapovanie je taky slaby odvar cigariet ale zvykla som si. Hoci ciga mi stale "vonia"

autor
7. dec 2025
@anonym_388fec

Ja len... skončila som pred mojimi 40timi narodeninami. Fajčila som od 18tich, na konci už škatuľku Marlboro denne. Skončila som zo dňa na deň a spolu s tým aj alkohol.

@anonym_388fec závidím ..... ja fajčím od 17 8 mesačnou prestávkou ked som bola tehotná. Blbá znova som začala 😒 najhoršia závislosť na svete - prestať ani neviem ci chcem ale čím som staršia bojím sa zdrav. Mam pocit ze kazdy okolo mna s tym sekol a ja ani za toho .....

anonym_a6b9fb
7. dec 2025

@anonym_autor V mojom okoli nepoznam nikoho, kto este fajci. A ak vidim nejakeho fajciara, je to na prvy pohlad nejaky dezolat alebo taky jednoduchsi clovek. Poznam ludi, co zomreli na rakovinu pluc vacsinou uz pred 60kou.

anonym_388fec
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_388fec závidím ..... ja fajčím od 17 8 mesačnou prestávkou ked som bola tehotná. Blbá znova som začala 😒 najhoršia závislosť na svete - prestať ani neviem ci chcem ale čím som staršia bojím sa zdrav. Mam pocit ze kazdy okolo mna s tym sekol a ja ani za toho .....

@anonym_autor diagnostikovali mi CHOCHP II. stupna a tazku astmu. ZIal moje pluca uz nikdy nebudu v poriadku.

anonym_a6b9fb
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som prestala fajcit zo dna na den. Proste som jedneho dna nekupila cigy a tvarila som sa, ze som nikdy nefajcila, obratila som list a nikdy som sa neobzrela spat. Da sa to. Treba si najst zalubu, zacat cvicit, behat, prechadzky, nieco cim vyplnis ten volny cas. Stala som sa zo dna na den inym clovekom.

kiko2008
7. dec 2025

@anonym_autor moja babka má 85 a fajčí ako dúha 😃

anonym_219c5f
7. dec 2025
@anonym_a6b9fb

@anonym_autor V mojom okoli nepoznam nikoho, kto este fajci. A ak vidim nejakeho fajciara, je to na prvy pohlad nejaky dezolat alebo taky jednoduchsi clovek. Poznam ludi, co zomreli na rakovinu pluc vacsinou uz pred 60kou.

@anonym_autor ahoj, ja mám 49 a fajčím klasické cigarety, no väčšinou len v robote a to tak 5-10 denne.
Fajčím od 16 rokov s prestávkami a ťažkosti z toho nemám žiadne. Mm už fajčí elektronické takisto aj kolega z roboty, no myslím si, že to je ešte väčšie svinstvo ako prírodný tabak.
Môj otec zomrel ako 76 ročný, fajčil od 16 rokov a nemal z toho žiadne problémy, no môj brat má astmu a pritom nikdy nefajčil, no tá sa dedí - patrí medzi autoimunitné choroby
@anonym_a6b9fb a len podotýkam k tomuto skostnatenému názoru, že otec bol inžinier s červeným diplomom a vedúci výroby divízie plastov.

terezia74
7. dec 2025

@anonym_autor ja som prestala v septembri minulý rok, už som si krabičku jednoducho nekúpila. Trvalo mi 4 mes , pokým som to mala trvalo pod kontrolou. Dá sa to, len treba mať pevnú vôľu

anonym_453bcc
7. dec 2025

@anonym_autor Áno fajčím a nemala by som nakoľko mám problémy s pľúcami, bronchitídu a začala som opäť po 10 rokoch a bola to najväčšia chyba. Fajčím slimky a krabičku mám tak na dva dni.

fadama
7. dec 2025

Muž fajčí tabak, má 50+
Tiež s tým nevie prestať, a myslím že to uz ani nepôjde. Mama 60+ a fajčí cigarety snáď od 18r

anonym_1e9fd5
7. dec 2025

Ja sommilo prekvapena, že v našom meste už od tohto smradľavého zlozvyku ľudia pomaly upúšťajú. Ale včera sme boli v Žiline a tam som sa s deckami skoro udusila.

raszuz
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som zacala fajčiť po 5 rokoch nefajčenia. Teraz po piatich rokoch fajčenia som ai povedala dosť. Využila som, že mi vytrhli zub, že vtedy sa chvíľu nemá fajčiť kvôli hojeniu. A už tá chvíla.trvá dnes je to mesiac 🙂.Mám 47.

anonym_38e329
7. dec 2025

Ja nerozumiem aký význam má prestať s cigaretami a začať s elektronickými, či žuvacím tabakom. Humus ako humus.

anonym_27e0ec
7. dec 2025

"fajčím krabičku a nemám problémy" - hm, tak to ich len nechcete vidieť, min. tá závislosť tu je a už to je vážny problém, ďalej si dobrovoľne ničíte alveoly na pľúcach (na starobu nebudete mať dostatok kyslíka v organizme), zužujete si cievy (riziko infarktu alebo mozgovej príhody) o finančnej strate ani nehovorím
teraz sme prerábali byt po fajčiaroch čo kúpila svokra a teda ten hnus čo bol na stenách a oknách, och a toto máte v pľúcach

hedviga2
7. dec 2025

Môj muž prestal, keď mu naše skorodospele deti nadávali, že smrdí. Odsedávali sme si v obývačke od neho, raz ja raz deti. Ja aj v mhd mením miesto kvoli fajčiarom. Raz som to aj v divadle urobila. Ženy drahé parfémy a z huby ako z polepšovne. Švagor sa tiež vždy chvastal, že fajčí a nemá problém. Potom začal odkašliavat, oddŕhať a smrť stála pred dverami.

hedviga2
7. dec 2025
@hedviga2

Môj muž prestal, keď mu naše skorodospele deti nadávali, že smrdí. Odsedávali sme si v obývačke od neho, raz ja raz deti. Ja aj v mhd mením miesto kvoli fajčiarom. Raz som to aj v divadle urobila. Ženy drahé parfémy a z huby ako z polepšovne. Švagor sa tiež vždy chvastal, že fajčí a nemá problém. Potom začal odkašliavat, oddŕhať a smrť stála pred dverami.

@hedviga2 áno dodám, že názov príspevku bol iný. Ale ktomu A treba dodať aj B.

anonym_a6b9fb
7. dec 2025

@anonym_autor vsetci si myslia, ze im nic nie je, rakovina sa vacsinou prejavi az v poslednom stadiu. Ludia, co poznam, ze zomreli na rakovinu pluc, to zistili, az ked mali metastazy na mozgu a nevedeli formulovat vety. Do 2 tyzdnov zomreli. Mozete pokojne zit s rakovinou a ani neviete.

autor
7. dec 2025
@anonym_a6b9fb

@anonym_autor vsetci si myslia, ze im nic nie je, rakovina sa vacsinou prejavi az v poslednom stadiu. Ludia, co poznam, ze zomreli na rakovinu pluc, to zistili, az ked mali metastazy na mozgu a nevedeli formulovat vety. Do 2 tyzdnov zomreli. Mozete pokojne zit s rakovinou a ani neviete.

@anonym_a6b9fb moj otec zomrel na rakovinu pľúc takže tieto veci nemusím. Myslím ze kazdy realne zmýšľajúci človek vie ze mu to škodí a skor je šťastie ak nejakú chorobu nedostane. V okolí i v rodine nemam cloveka ktory by sa dožil 65+ a fajčil. Všetci zomreli na rakovinu. Reálne si myslíte že ti co fajcia dlhodobo si myslia ze je to OK? Závislosť je proste závislosť a je otázka casu kedy sa jeden nakopne a drbne s tym alebo na to zomrie. Osobne ja som sa realne snažila prestať držalo to max hodinu lebo ako na frasa posledné 4 roky mam uplne na tj extremne stresy....

autor
7. dec 2025
@anonym_a6b9fb

@anonym_a6b9fb nemyslím ze som "dezolat" mam červený diplom z VS, vedúcu pozíciu, usporiadaný zivot, nepijem, relatívne zdravo sa stravujem, najnovsie som zacala aktivnejsie zit, príkladne sa starám o dieta 😉 a predsa jedina nerest zivota ktorej sa neviem zbavit 🤷‍♀️

autor
7. dec 2025
@anonym_388fec

@anonym_autor diagnostikovali mi CHOCHP II. stupna a tazku astmu. ZIal moje pluca uz nikdy nebudu v poriadku.

@anonym_388fec tak toto nezávidím. Mrzí ma to skutocne 😔

anonym_a6b9fb
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a6b9fb nemyslím ze som "dezolat" mam červený diplom z VS, vedúcu pozíciu, usporiadaný zivot, nepijem, relatívne zdravo sa stravujem, najnovsie som zacala aktivnejsie zit, príkladne sa starám o dieta 😉 a predsa jedina nerest zivota ktorej sa neviem zbavit 🤷‍♀️

@anonym_autor inteligencia nie je o biflovani. Inteligencia sa spozna napr. v tom, ze sa clovek vedome nesebaposkodzuje a vedome si neskodi.

anonym_699202
7. dec 2025

Nedávno som sa nad týmto zamýšľala. V mojom okruhu známych, kolegov nastal za posledných 5 rokov veľký posun a klasické cigarety už nikto nepoužíva. Niektorí prestali úplne kvôli tehotenstvu, rodičovstvu a další prešli na elektronické.
Najhoršie to bolo v kancelárii, nastajlovane vyvoňane kolegyne na biznis schôdzky a smrad z nich ako z opilcov v krčme.

anonym_bd9bf0
7. dec 2025
@anonym_388fec

@anonym_388fec moj otec ma 75 a to iste, neviem, ktory stupen. Neprestal, opilecky mozog uz ani neprestane, ako by to bolo, keby si k pivu a borovicke nezapalil. Potom ma take stavy, ze ze uz bol parkrat na urgentnom prijme, ma aj vysoky tlak.🙄 Aspon doma fajci na balkone, fuj, mne je z toho zle, nikdy som nefajcila.

anonym_a6b9fb
7. dec 2025
@anonym_699202

Nedávno som sa nad týmto zamýšľala. V mojom okruhu známych, kolegov nastal za posledných 5 rokov veľký posun a klasické cigarety už nikto nepoužíva. Niektorí prestali úplne kvôli tehotenstvu, rodičovstvu a další prešli na elektronické.
Najhoršie to bolo v kancelárii, nastajlovane vyvoňane kolegyne na biznis schôdzky a smrad z nich ako z opilcov v krčme.

@anonym_699202 toto bol presne dovod, preco som prestala. Nechcela som smrdiet jak krcmovy opilec. Hanbila som sa, ze fajcim.

autor
7. dec 2025
@anonym_a6b9fb

@anonym_autor inteligencia nie je o biflovani. Inteligencia sa spozna napr. v tom, ze sa clovek vedome nesebaposkodzuje a vedome si neskodi.

@anonym_a6b9fb tak neviem o tom aby sa inteligencia merala odolnosťou voči zavislostiam 🤷‍♀️

mimikarol
7. dec 2025

Mama fajčí roky, možno 45-50 rokov, dlhodobo má problémy s plúcami, chronicky kašeľ.
Sestra 35 ročná fajčí tiež cca 20 rokov určite, tá fajčila už na ZŠ. Tiež stále odkašliava.
O tom ako tie dve smrdia ani nehovorím....

maranco
7. dec 2025
@anonym_219c5f

@anonym_autor ahoj, ja mám 49 a fajčím klasické cigarety, no väčšinou len v robote a to tak 5-10 denne.
Fajčím od 16 rokov s prestávkami a ťažkosti z toho nemám žiadne. Mm už fajčí elektronické takisto aj kolega z roboty, no myslím si, že to je ešte väčšie svinstvo ako prírodný tabak.
Môj otec zomrel ako 76 ročný, fajčil od 16 rokov a nemal z toho žiadne problémy, no môj brat má astmu a pritom nikdy nefajčil, no tá sa dedí - patrí medzi autoimunitné choroby
@anonym_a6b9fb a len podotýkam k tomuto skostnatenému názoru, že otec bol inžinier s červeným diplomom a vedúci výroby divízie plastov.

@anonym_219c5f * Môj otec zomrel ako 76 ročný, fajčil od 16 rokov a nemal z toho žiadne problémy *
Je možné že mal predispozíciu na dlhovekosť a keby si nepoškodzoval svoje telo možno by sa dožil do 86.

Strana
z2