icon

Máte viac ako 41 rokov a fajčíte klasické cigarety?

7. dec 2025

Žienky nejaká z vas po 41 rokoch a este fajčí klasické cigarety? Mam pocit ze som ostala posledná 🙈 badate nejake problémy s tym spojene? Som si pred 2 rokmi povedala ze v 40 končím a ejha nepodarilo sa 🤦‍♀️

Strana
z2
anonym_7a6fe0
7. dec 2025

Kludne mozem prispiet do diskusie, o tom ze cely zivot riesim a bojim sa o mamu, ktora fajci hadam uz 50 rokov (hoci len par cigariet denne), tak to je najmenej, teraz nastal ten cas ked ma mama 70+ a zacina pocitovat nasledky- cievy totalne v haji, problemy s tlakom a nasledkom ischemickych problemov amputacia prsta na nohe( zatial len prsta)...takze ano pocitujeme nasledky uz cela rodina- my deti, ktore sa o nu bojime a chodime s nou po lekaroch a aj samotna mama. co uz,uz je zrejme neskoro....

autor
7. dec 2025
@anonym_7a6fe0

Kludne mozem prispiet do diskusie, o tom ze cely zivot riesim a bojim sa o mamu, ktora fajci hadam uz 50 rokov (hoci len par cigariet denne), tak to je najmenej, teraz nastal ten cas ked ma mama 70+ a zacina pocitovat nasledky- cievy totalne v haji, problemy s tlakom a nasledkom ischemickych problemov amputacia prsta na nohe( zatial len prsta)...takze ano pocitujeme nasledky uz cela rodina- my deti, ktore sa o nu bojime a chodime s nou po lekaroch a aj samotna mama. co uz,uz je zrejme neskoro....

@anonym_7a6fe0 moja fajčila aktívne krabičku, dve do 65, potom mala problem so srdiečkom. Hospitalizovali ju a zo dna na den prestala 😍 uz je to 8 rokov co nefajčí. Mozno keby vtedy prestal aj moj otec bol by tu tiez..... ktohovie ....

anonym_6ac591
7. dec 2025

@anonym_autor mam 39, najprv som presla na elektronicke pred rokom a pol a teraz mam vrecuska. Vadil mi uz ten smrad a citim aj elektronicke takze som to uplne vynechala. U mna to prislo nejako tak postupne. Dufam ze aj vrecuska casom prestanem pouzivat. Ja som zase taka, ze si rozkazat neviem, proste sa mi to musi same zhnusit. Tak ako sa mi zhnusili klasicke cigarety a aj elektronicke. Ale ked som presla z klasickych na elektronicke, behom mesiaca som prestala kaslat a vycistil sa mi hlas.
To musi prist z tvojho vnutra, je to ako s chudnutim alebo s cimkolvek inym, nie preto, ze ostatni nefajcia, a pripadas si divna, ale preto, ze to sama chces. Fajcila som 20 rokov ku koncu uz hrozne vela, viac ako krabicku denne, takze chapem, ake je to tazke.

anonym_219c5f
7. dec 2025
@maranco

@anonym_219c5f * Môj otec zomrel ako 76 ročný, fajčil od 16 rokov a nemal z toho žiadne problémy *
Je možné že mal predispozíciu na dlhovekosť a keby si nepoškodzoval svoje telo možno by sa dožil do 86.

@maranco nuž zomrel na zápal pľúc a pretože nešiel ani k doktorovi, tak naň umrel 😱

zero1
Včera o 04:03

cigarety škodia a dokážu ti tak pokaziť život že si to nevieš predstaviť. Nejde len o rakovinu. Ale srdcovo cievne ochorenia, na ktoré u nás zomiera 30 000 ľudí ročne. Nedaj sa uchlácholiť tým že ujo/dedo fajčil a dožil sa veľa. To neznamená že to neškodí. Zo dňa na deň sa ti môže zmeniť život.. mozgová príhoda.. infarkt.. rakovina.. dnes ti nie je nič a zajtra ti môže byť všetko. Nikdy nie je neskoro prestať.

lujza_
Včera o 09:53

Môj otec a babka umreli na rakovinu pľúc , tuhí fajčiari . Otec mal 38 rokov, babka 62 rokov . My sme tri sestry a žiadna z nás nefajčí , dosť sme sa poučili . Babka aj otec umreli do pol roka po zdiagnostikovaní choroby 🥹

lujza_
Včera o 09:56

A teraz pozerám , že aj tvoj otec autorka umrel na rakovinu pľúc, potom nechápem tvoje fajčenie . Nám lekár povedal , nech sa ani nedotkneme cigariet , nakoľko máme automaticky predispozíciu rakoviny pľúc ....je to žiaľ dedičné .Mysli na svoje dieťa . Nerob to pre seba , ale pre neho, to je ten najväčší dar čo mu môžeš dať ❤️

katkazatka
Včera o 10:01
@anonym_219c5f

@anonym_autor ahoj, ja mám 49 a fajčím klasické cigarety, no väčšinou len v robote a to tak 5-10 denne.
Fajčím od 16 rokov s prestávkami a ťažkosti z toho nemám žiadne. Mm už fajčí elektronické takisto aj kolega z roboty, no myslím si, že to je ešte väčšie svinstvo ako prírodný tabak.
Môj otec zomrel ako 76 ročný, fajčil od 16 rokov a nemal z toho žiadne problémy, no môj brat má astmu a pritom nikdy nefajčil, no tá sa dedí - patrí medzi autoimunitné choroby
@anonym_a6b9fb a len podotýkam k tomuto skostnatenému názoru, že otec bol inžinier s červeným diplomom a vedúci výroby divízie plastov.

@anonym_219c5f to ze ma brat astmu a nefajci moze suvisiet s tym, ze fajcil roky pasivne. Vdychoval otcov dym.

anonym_219c5f
Včera o 17:02
@katkazatka

@anonym_219c5f to ze ma brat astmu a nefajci moze suvisiet s tym, ze fajcil roky pasivne. Vdychoval otcov dym.

@katkazatka nie, keďže sa astma ako iste dobre viete radí medzi autoimunitné choroby, tak sa ako taká dedí, otcov brat mal astmu

katkazatka
Dnes o 06:16
@anonym_219c5f

@katkazatka nie, keďže sa astma ako iste dobre viete radí medzi autoimunitné choroby, tak sa ako taká dedí, otcov brat mal astmu

@anonym_219c5f nemusi sa dedit, spustacom moze byt hocico. A veru deti fajciarov dost trpia. Nehovoriac o tom, co ludia vsetko prijimaju-vzduchom, vodou, svieckami, kozmetikou, psychickymi problemami....

Astma - spúšťače
trus roztočov či iného hmyzu
peľ
srsť a šupiny kože domácich zvierat
niektoré lieky (napr. aspirín)
niektoré potraviny (napr. arašidy, sója, vajcia, krevety, langusty, kraby a i.)
roztoče v potravinách (múka, obilniny a iné suché produkty) - pozor na potraviny po záručnej lehote
plesňové spóry
infekcia dýchacích ciest
tabakový dym
výfukové plyny
výpary "osviežovačov" vzduchu, parfumy, čistiace prostriedky, farby, laky, spreje všetkých druhov, lepidlá, pesticídy a chemikálie v nových odevoch
zlúčeniny dusíka v spaľovaných plynoch rozličných spotrebičov
priemyselné chemikálie a iné látky (prach z papiera, dreva, múky, dym zo zvárania, izolačné materiály)
chladný vzduch a náhle zmeny teploty
pohyb a cvičenie
silné emócie

Strana
z2