Môže byť domáci med s nečistotami nebezpečný?

4. feb 2025

Prosim vas kto sa vyzná v medoch? Kupujem od vcelara ale odhovara ma mama ze maju ten med obcas nečistí nepreriedeny od noh alebo coho kridelok. Kvetovy bravam aj som si všimla ze obcas tam je jemná bodka asi noha alebo nieco dlhe. Moze mi to ublizit nemyslim tie nohy to mi je jedno ale vcely napriklad zihadlo ? Nemozem v tom mede najst. Moze byt taky domaci med aj nebezpecny ? Neni to vidiet moc ale obcas tam vidim. Moze im tam spadnut aj to zihadlo ? :(

laila22
4. feb 2025

🤦

elanor
4. feb 2025

jedine, zeby tam ten vcelar "mlel" cely ul...
Ked mas taketo paranoje, tak radsej kupuj z overnych vcelinov, ktorych vyroba splna hygienicke normy a nariadenia, a nie od vsakovakych podomackych na kolene, nech tam teda nemas ani nohy, ani zihadla, ani korunku kralovnej...

zuzikak
4. feb 2025

pane boze ! - videla si z blizka vcelu ? asi nie lebo nevies ako vyzera noha....Tak pre info - vcelar zbiera med z platov a vtedy vcely na tom plate nie su ale lietaju okolo. Neni sance aby tam zotrel vcelu 🙂 Zihadlo detto - je to tak velke, ze ked ta postipe tak si to vies vybrat pinzetou, takze bodka by to asi nebola. Kupuj radsej v obchode ak sa bojis.

pribinak
4. feb 2025

Tvoja mama je asi mimo, prepáč

Kľudne Kupuj med od včelára ďalej

saraxyz
4. feb 2025

@elanor korunka kráľovnej

veronicka88
4. feb 2025

😂😂😂prepáč idem tvoju otázku poslať ocinovu včelárovi...ďakujem dobre som sa pobavila

esther100
4. feb 2025

No už som tu videla a čítala všeličo.....a vždy ma ja tak niečo dokáže prekvapiť 🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
4. feb 2025

@esther100
@veronicka88
@pribinak tak mamina sa furt stara podla otca mojho tiez nic nevie takze to bude blbost. Tak mi nehrozi ziadne zihadlo co . :/ tak super dikicko . Lebo ja med strasne lubim a pcham to vsade

nevenka
4. feb 2025

Podla mna take tie supinky mozu byt kusky vosku z toho plastu alebo tak. Take spinky mame bezne v mede a nikto to neriesi a nikomu sa nic nestalo. Od 3 vcelarov a od kazdeho sa tam daco najde...jeden predava len tak, dvaja sa tym zivia oficialne.

autor
4. feb 2025

@nevenka dakujem "':")

h2
4. feb 2025

Jedna včela, čo donesie nektár do úľa, stratí nohu, druhá krídlo, ďalšia žihadlo... hotový masaker! 🤣

kwakina
4. feb 2025

@h2 😆🤣

jakubrianka
4. feb 2025

@saraxyz 😂

suge
4. feb 2025

@elanor Predstavujem si mletie toho úľa a veľmi sa smejem.😄😂

autor
5. feb 2025

Vy si robite srandu ale ja nemam yolko rokov aby som to vedela no plasili ma. Aspon ju poslem do certa

katie253
Včera o 09:10

Si nájdi na YouTube ako sa stáča med. Kopa videí je tam.

samik88
Včera o 09:43

Aj my máme taký med od suseda, zvykne to byť na vrchu tak to odoberiem. Ale vačšinou je to len peľ alebo vosk. Nemusíš sa báť. A určite je zdravší ako z obchodu. Tie bývajú redšie. Btw.ja si dávam med aj do kávy 😊🐝🍯☕️

cutespider
Včera o 09:52

Med pohlcuje vlhkosť a preto v dobre uskladnenom mede neprežijú živé baktérie ani vírusy, môže ale obsahovať ich spóry a preto by ho nemali jesť malinké deti.
Nebezpečný je jedine kvôli peľu, ktorý obsahuje a ktorý je alergén. Paradoxne je nebezpečnejší med z obchodu, lebo môže byť z rastlín, ktoré u nás nerastú a je väčšia pravdepodobnosť, že budeme mať zlú reakciu na peľ, s ktorým sme sa nikdy nestretli.

autor
Včera o 10:15

@samik88 aj ja do kavy aj polievok ( nie vrelych az ptm) sladkych . Cukor nejem to maju rodicia :/