Od zajtra končím s fajčením
Ahojte tak normalne neverim ze to sem pisem ale som pevne rozhodnuta ze od zajtra prestavam fajcit. Rozhodla som sa dnes uz toho bolo dost a nevyhovuje mi to v ziadnom ohlade ci uz zdravotne/financne/casovo. Chcela by som sa opytat co vam pomohlo? Ako preckat tie najhorsie chvile? V minulosti som uz jeden pokus prestat mala a zial nevydrzala som to ten abstak bol tak silny ze ma to premohlo a vzdala som to. Bojim sa ze by sa to mohlo stat opat.
@nyusika mas moj velky obdiv ale tomu neverim ze si nemala abstak prve dni/tyzdne vsak potom by si nemusela 16 rokov fajcit aj 40 cigariet denne nie?
A prečo až od zajtra? Keď niečo chcem, chcem to hneď, nie až zajtra
nemala
a je mi jedno, ci tomu veris, alebo nie
@nyusika vsak dobre verim len ma to prekvapilo lebo je to dlha doba a vysoka davka a neviem si predstavit ze si organizmus nevytvoril zavislost a nenutkalo ta to k tomu si zapalit. Vacsinou co som citala tak ludia prve dni skor pretrpia.
@kavasmliekom lebo som sa tak rozhodla.
Prečo od zajtra a nie hneď? My sme si s mužom povedali 2 roky dozadu, že toto je posledná. A veru aj bola. A to som fajčila 23 rokov krabičku a pol denne. Bola posledná a hotovo. Jeden deň bol totálne na hovby. Ale každý ďalší bol lepší a lepší. Je to len o tom niečo držať v ruke. My sme prvé týždne žili na mentolovych cukrikoch. Dnes už nepotrebujeme vôbec nič, ja osobne som v štádiu, že fajčiar mi smrdí. Dym mi ale nevadí
Ak si dnes este zapalis, lebo ved zacinas az od zajtra, tak to podla mna este nedas ...
Ja som bola taky prilezitostny fajciar.
Spolocenska cigaretka, cestou na zastavku, zo zastavky... obcas na balkon. Ale nie ze krabicka denne. Vydrzala mi tak 3-4 dni. Mentolky mi chutili. Potom ich zrusili, a tie obyc mi proste nechutili. Stale som ich mala so sebou alw priste som enbola schopna to dofajcit, zle mi bolo 😆
Tak som tie cigy so sebou mala a ked ma obcas prepadla chut, tak som si ju zapalila a po dvoch potiahnutiach zase zahodila, ze toto skratka nie je pre mna. Mas partnera? Fajci?
Tipy mam tieto:
Kup si hnusne cigy, ze to nebudes vediet sfajcit
Spocitaj si, kolko ozaj usetris
No a v neposlednom rade, nebudes smrdiet. Nebudu ti smrdiet ruky, vlasy, oblecenie ani dych.
Chces dieta? Pozri sa na matky a otcov, co si zapalia pri dietati, je to velmi smutny pohlad. Som velmi rada, ze som enbola tak tuhy fajciar.
Drzim ti palce.
Ja fajčím 20cigariet denne, raz som si tiež takto povedala že od zajtra nefajcim, rovnaké dôvody ako vy, tak som nefajcila tri dni a na tretí den ani nie že abstak, ale nervy v robote a nevydržala som to a zapálila som si.. aj som týždeň nekupovala cigarety a fajčila som tak 2-5 cig denne ale potom som opäť začala kupovať cigarety a som tam kde predtým.. chcem prestať ale neviem ako
existuju rozne metody, ako so sebou pracovat - nie, nemala som abstak 🙂
@aalt ak bude mať vôľu, tak sa to dá aj takto 😉
@autorka ja som presne takto skončila s fajčením. Je to už viac než 16 rokov a nikdy od toho dňa som si nezapálila. Bola som veľký fajčiar a pomerne dlho. Krabička Marlboriek nebol za deň problém😖 Jediné, vďaka čomu ja dokážem robiť takého radikálne rezy, je to, že si to proste upracem v hlave; silný dôvod, ktorý rozum vyhodnotí ako jediný správny. Pretože o hlave to všetko je. Akákoľvek závislosť. A urobila som to presne tak, že v jeden deň som sa definitívne rozhodla, že skončím. Proste vďaka tomu dôvodu si to konečne moja palica prebrala ako bolo treba. Večer som si ešte zapálila, dofajčila som, típla a to bola moja posledná cigareta. Takže ja ti poradím len jedno - uprac si to v hlave. Držím palce👍
Ked uz to tak strasne potrebujete vediet ze preco az zajtra. Tak preto lebo zajtra odchadzam na hory dnes sa musim pobalit, vecer ku mne pride kamoska s ktorou si vzdy zapalime a to budem brat ako svoju poslednu cigu tu pred spanim. Som si ista ze prvu noc bez nikotinu nebudem vediet spat lenze ja zajtra skoro rano soferujem na tie hory a vyspat sa musim. Na hory si cigy nevezmem nebudem mat ani ake lebo mam posledne 3. A tam sa ani nikde v okoli nedaju kupit cize si ich nekupim aj keby som mala najhorsie nutkanie. Nazasobila som sa roznymi dobrotami a budem chodit do prirody. Mozno sa vam to nezda ako relevantne ale ja to takto citim.
Lebo takým spôsobom, že až od zajtra, to bude že tak keď zajtra to nedám, dám v pondelok o týždeň, potom od leta, od jesene. Atď. Treba s tým skončiť hneď teraz. Vtedy to ma význam.
Co Ti povieme? Ze konecne a dufam, ze dokazes vydrzat. Je to hnus, skodis sebe a kazdemu okolo, Fakt neni dovod dalej vypalovat zobak. Radsej si za tie usetrene prachy kup nieco pekne pre seba, alebo deti.
vzdy bude nejaka situacia, ktora ti bude pripominat - teraz som si zapalila
ja by som si uz dnes s kamoskou nezpalaila.
inak to nemam zmysel.
pokail si naozaj presvedcena, ze ides prestat, tak hned - nie od zajtra
Inak moj tato to tiez tak spravil, na 1 aprila prestal, povedal kolegom, ze s tym sekol, vraj keby to neda, tak to mal byt ako 1 april iba zartom. On to dal, uz nikdy sa cigy nechytil
@kiki68 haha no dobry je. Toto ja si neprispustam ze ak to nedam alebo co. Ja som to vsetkym dnes povedala a ziadna hanba ze sa mi to nepodari jednoducho nebude lebo skoncim. Vnimam to uz ako absolutnu zbytocnost a svoju hlupost
My sme prestali na silvestra 2023 aj s manželom aj s 3 kamarátmi. Mne stačilo presvedčenie že mi to škodí a že to už jednoducho nechcem a musím to vydržať, ale môj muž mal horšie absťáky a kúpila som mu už vopred tie Nicorette žuvačky. Treba povedať že zo všetkých nás som bola hlavne ja presvedčená o tom, že prestaneme 😀 môj muž až tak nechcel, ale chceli sme bábätko a ušetriť aj peniaze aj zdravie. Takže jemu pomohli tie Nicorette a nikdy si od vtedy ani len nepotiahol, lebo vie, že by znovu začal. Ja som tehotná už 9 mesiacov takže mňa to ani neláka samozrejme 😀
Ja Ti drzim palce, daj potom vediet. Ale proste tak, ze zajtra urcite prestanem, ale dnes si este dam poslednu, to vacsinou fakt nefunguje.
@caar_oliine a realne mu pomohli tie zuvky? Vsade citam ze to je hlupost ze to nepomaha tak som to ani nekupovala
@aalt dam vediet ak nahodou zabudnem na tuto diskusiu kludne sa spytajte
@matusa_153 tak pod somnou do toho😝
Napis mi ss ak chceš 🙂
Nemám s tým skúsenosť, ale skus sa "prefajcit", aby sa Ti to zhnusilo. Držím palce, dáš to!
@ankare no toto nie je uplne cesta.. cloveku aj pride zle ale po par hodinach si zapalis znova. U mna nie je cesta ani prestavat postupne ze vyfajcis menej a menej to som skusila v minulosti a vtedy mi to nevyslo. Asi len seknut s tym naraz a preckat tie prve dni-tyzdne otrasne a potom uz nikdy nezacat.
@ankare a dakujem za podporu aj tebe aj vsetkym

kym to nemas v hlave upratane, neprestanes.
nic nepomoze - len tvoje presvedcenie, ze nechces fajcit.
fajcila som od 23 do 39 rokov, minimalne 20 cigariet denne...niekedy aj viac, nez 40.
prestala som zo dna na den, odvtedu som nemala ani raz abstak - a ani gram som kvoli tomu nepribrala.