icon

Priberanie z vitamínu B12

10. apr 2025

Mesiac beriem vitamín B12 a extrémne mi začalo chutiť jesť .
Za mesiac užívania som pribrala 4kg.
Aké máte skúsenosti vy?
Viete si povedať Stop?
Ja teda nie..a brať ho musím,keďže som bola veľmi pod hranicou a mám aj stredne ťažkú anémiu,tetániu. Keď prídem večer som rada,že vypnem a stíham porobiť doma.
Tým pádom sa mi nechce ani hýbať ako kedysi.
A keďže mám teraz inú prácu od rána do večera 5x v týždni.
Prídem večer a varim na druhý deň a popritom vyjedám čo v práci nestihnem. Alebo pri telke.
To fakt tak rýchlo idú kilá hore v menopauze?

sisska96
10. apr 2025

Podľa mňa to nebude B12 ale prechod. Aj moja mama bol štíhla, no v prechode strašne pribrala a je ako guľa a kilá už nejdú dole. Takže dávaj si pozor, musíš mať sebakontrolu, lebo za pár rokov budeš mať nadváhu, cukrovku, reumu a všetko možné....

veselo_neveselo
10. apr 2025

To je jedno s druhym.
Preco sa tak nahanas? Preco v praci nejes pravidelne? Neda sa to zhodit ani na menopauzu, ani a vit.B, ale na to, ako sa k svojmu telu spravas.

Nejest cely den, nenajst si na seba ani tych 15 minut za den, a potom este ist varit, a sadnut pred telku. Cele zle. A z toho priberas.

kavasmliekom
10. apr 2025

Nie v menopauza, ale tým, ako ješ a nehýbeš sa, tak áno, je možné pribrať

autor
10. apr 2025

@veselo_neveselo Áno rozumiem..a čo keď mi tak chutí a neviem si povedať dosť. Nevravím, že to musí byť tým, ale od vtedy priberám..do vtedy som si aspoň držala. Sk keď už v prechode nemám váhu ako za mlada.

zobaka
10. apr 2025

B 12 mi dal doktor aby som pribrala a za rok sa mi podarilo z 46 kg na 56 pri vyske 174 cm, zvysuje chut do jedla ako pises, nepriberies len tak z nicoho

januska12323
10. apr 2025

Nauč sa jesť pravidelne a vyvážene. Priberáš z viacerých dôvodov - vek, nesprávne stravovanie a vyjedanie všetkého možného. A ako pri každej zmene váhy potrebuješ viac vydať ako prijať.

domka222
10. apr 2025

Už viac ako 10 rokov beriem pyridoxin a nepribrala som z neho.

barborachors
10. apr 2025

Ano, pribera sa z B12, aj z menopauzy. Zarad chilly, med, zeleninu. Chilly ti stiepi tuky, aj kysle. Ked vyjedas sladke, nahrad ovocim, medom, pripadne staci kocka horkej cokolady denne. Nedavaj si prillohy ako zemiaky ryza, to su kaloricke bomby. Vela ludi to nevie a potom sa divia odkial su tie kila. Zemiaky nahrad batatmi, ryzu zeleninou, chlieb proteinom, ryby v stave atd.. je milion receptov atd staci zmenit pristup a porcie zmensit na polovice, plus caj na chudnutie ti znizi chut do jedla...

autor
10. apr 2025

@domka222 Pyrodixin som brala diho aj v mladosti aj neskôr a nikdy mi nechutilo po ňom tiež jesť.

autor
10. apr 2025

@barborachors Vďaka xa radu 😊

autor
10. apr 2025

@kavasmliekom Hýbem, len menej ako keď som mala inú prácu. Skôr myslím, že mi začalo strašne chutiť jesť. V praci urobím cez desať tisíc krokov. Nerobím sa dosť, do práce aj späť pešo.

charlotte911
10. apr 2025

@domka222 to je B6 nie B12

bendak
17. apr 2025

Len z B12 to nebude, užívam ju celý život keďže nejem zvieratká ani žiadne vyrobky z nich, a držím si svoju váhu. Ale závisí od metabolizmu.

okseen
20. apr 2025

B12 užívam 5 rokov a chodím cvičiť nonstop vonku a nepribrala som ani gram ale schudla. Chuti mi jest a jem co chcem. Je to o pohybe. Z b12 pribera len ten kto sa nehýbe poriadne. Motkanie okolo domu so psom, nie je pohyb. Treba šliapať do kopca 2 hodiny denne.
Nezáleží od počtu krokov absolútne pohyb, ale od toho, ako maka rýchlo a pulz nad 120. Takže von na kopec a rýchlo. Chodím mokrá a vypotena. Nie smatkanie nohami ani 100 tisíc krokov nepomôže