Priesvitný gél- lak počas operácie

mey8
18. júl 2020

ahojte, mám takú nezvyčajnú otázku. Onedlho ma čaká operácia. A ja mám už vyše roka gélové nechty, takže som s nimi vzžitá, a problém je, že svoje mám tak mäkké, že si neviem ani len predstaviť, ako by som žila s nechtami, ktoré sa mi už aj v korienkoch lámu a bolia.
Ale čítala som, a viem, že pri operáciach má byť pacient bez šperkov prsteňov a bez laku na nechtoch. teda chápem, že akýkoľvek farebný lak je problém, lebo oni vlastne kontrolujú či nezmodrajú, ale myslíte, že by bol problém aj pri priesvitnom géli... alebo aspoň laku?
Vopred díky

sunny8
18. júl 2020

Mimo témy ale myslíš si že gélové nechty sú riešenie na to že tvoje sú totálne nezdravé ? Nie je lepšie začať brať vitamíny (zinok kremík atď) a si dopomôcť zvnútra než to zaplacať gelovymi ktoré škodia tvojim prirodzeným ešte viac ? Aké majú byť keď sa jedného dňa rozhodneš že už gélové mať nebudeš ? Poznám ženu ktorej jej vlastné pre takéto srandy opadali ! Ak sú mäkké stiepia sa a bolia poprípade majú ryhy je to veľký problém (môže byť aj vnútorný) a treba to riešiť nie len zakryť kvôli estetike.
Na otázku ti odpovedať neviem niekomu to vadiť môže niekomu nie pýtaj sa tam kde ťa budú operovať

mey8
autor
18. júl 2020

@sunny8 Takto..🙂 máš pravdu, že to nie je dvakrát dobré a už vôbec nie zdravé, ale gélové nechty sú o poznanie tvrdšie, takže ja keď robím fyzickú prácu a náhodou rukou (prstami) do niečoko narazím, tak to nebolí a neodvalí sa mi kus nechta až z koreňa... a ani tak nejde o tú estetickú stránku, ale najmä o toto. Ja som si ich prvý raz dala spraviť kvôli svadbe. a odvtedy som akosi pri nich zostala, pretože sa mi nelámu a nebolí to... ale pred pár mesiacmi, keď som si ich dala dole (moja kozmetička mala dlhú dovolenku a povyrástli na toľko, že mi zavadzali, takže som ich zbrúsila.) Boli také popraskané, nezdravé, proste zničené a dosť boleli. na margo toho sa pýtam. a je to pravdepodobne tiež len estetického charakteru, lebo vitamíny užívam.. (a momentálne by som povedala, že sa s nimi až dopujem:D)
Ale beriem tvoj názor a súhlasím s ním... lenže mám vlastný dôvod prečo preferujem gélové nechty.🙂

janinah
18. júl 2020

kliudne môžeš mať,pracujem na op. sále

medeaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz