icon

Reflux spôsobený zeleným jačmeňom a chlorellou

mon1105
26. sep 2025

Ahojte, chcela by som hneď na začiatok povedať, že mám načítané všetky diskusie a články o tom, ako zelené potraviny, obzvlášť značky GW pomáhajú, konkrétne aj na problém, ktorým momentálne trpím - reflux. Chcem sa opýtať úplne úprimne niečo v opačnom duchu, je tu niekto, kto si vybudoval reflux/ kyselinu v krku a všetky s tým spojené príznaky práve dôsledným braním jačmeňa a chlorelly, samozrejme pod dohľadom poradkyne atď.? Beriem trištvrte roka a mám pocit že toto už nie je detox…nikdy som s tým nemala problém a úprimne, v tomto smere sa cítim čoraz horšie, napriek tomu, že na iné veci tieto potraviny krásne zaberajú.

Ďakujem za každý postreh! 🙂

hopsas
26. sep 2025

@mon1105 pripinam sa tiež ma to zaujíma

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mon1105
autor
26. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 tak ono to mnohi ľudia berú práve kvôli zlepšeniu trávenia, problémy so zápchou, ale aj ako doplnok k vážnejším ochoreniam…veľa je toho na čo to má vplyv. Ja na vlastnej skúsenosti naozaj môžem povedať, že to pomáha pre tých, ktorí málo chodia na wecko, trápia sa, chlorella čistí črevo. Vlasy, pleť som nemala nikdy v takom top stave. Začala som to brať na jar, mala som pľúcnu baktériu, veľa antibiotík, tak som sa chcela dať trochu dokopy, a nejak počas toho sa rozbehol reflux. Už mám nasadené aj lieky napriek tomu, že na gastre nevideli problém. Intuitívne som vysadila jačmeň a chlorellu, ale všade na mňa vyskakuje ako to každému na to pomáha, tak sa preto pýtam, či má niekto opačnú skúsenosť.

anonym_e8d369
26. sep 2025

Za mňa tiež kravina na ťahanie peňazí od ľudí, ktorí naivne veria, že im to pomôže.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
viestta
26. sep 2025

@mon1105 keby si pila rovnake mnozstvo pomixovaneho cerstveho salatu alebo spenatu, malo by to rovnaky efekt. Su to len susene zelene riasy alebo suseny nakliceny jacmen. Zelene ako zelene.

viestta
26. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 presne, nahdou som povedala takej, ze idem kupit sampon proti lupinam a uz som mala pit tu zelenu zbrdu. Keby som sa stazovala na seknute krize, terapia by bola rovnaka...

anonym_979d55
26. sep 2025

@mon1105 ja som hlavne jacmen nemohla, mala som palenie zahy z toho. Totalne minl zastavilo travenie. Fuj.
Bolo to v zaciatkoch tejto novinky, hadam aj 15 rokov spat...

mon1105
autor
26. sep 2025
@anonym_979d55

@mon1105 ja som hlavne jacmen nemohla, mala som palenie zahy z toho. Totalne minl zastavilo travenie. Fuj.
Bolo to v zaciatkoch tejto novinky, hadam aj 15 rokov spat...

@anonym_979d55 no presne to ma zaujíma, čiže ty si hneď spozorovala, že si mala z toho pálenie?

mon1105
autor
26. sep 2025
@viestta

@mon1105 keby si pila rovnake mnozstvo pomixovaneho cerstveho salatu alebo spenatu, malo by to rovnaky efekt. Su to len susene zelene riasy alebo suseny nakliceny jacmen. Zelene ako zelene.

@viestta ja rozumiem, myslím si, že sa aj dosť zdravo stravujem, takže viem si nájsť inú alternatívu, mne to len prišlo fajn, pohodlné, veľa dobrých vecí v tom, tak som sa na to dala…ale idem to vysadiť a odpozorujem si to. Beriem síce už aj tabletky, takže už to bude týmto ovplyvnené. Ale keď to mám naozaj z toho, tak si môžem gratulovať, aké som si vyrobila problémy

anonym_979d55
26. sep 2025
@mon1105

@anonym_979d55 no presne to ma zaujíma, čiže ty si hneď spozorovala, že si mala z toho pálenie?

@mon1105 no ano, aj taku tazobu na zaludku, akoby sa zriedili traviace stavy a nie a nie vytravit, grgalo sa mi tym strasne. Ale ja ani ovocie moc nemozem na "lačno", dzusy, myslim, ze keby som vypila aj spenat pomixovany, bolo by to rovnake. Ja aom palenie zahy mala aj predtym, ale nie v jednom kuse. Tak mi bolo jasne, ze je to z toho. A len mi hovorili, ze to sa detoxikujem a bla bla...

mon1105
autor
26. sep 2025
@anonym_979d55

@mon1105 no ano, aj taku tazobu na zaludku, akoby sa zriedili traviace stavy a nie a nie vytravit, grgalo sa mi tym strasne. Ale ja ani ovocie moc nemozem na "lačno", dzusy, myslim, ze keby som vypila aj spenat pomixovany, bolo by to rovnake. Ja aom palenie zahy mala aj predtym, ale nie v jednom kuse. Tak mi bolo jasne, ze je to z toho. A len mi hovorili, ze to sa detoxikujem a bla bla...

@anonym_979d55 ja som mala asi tú smolu, že mne nebolo hneď zle, ja som to davala celkom dobre, zároveň som samozrejme pridávala dávky, tak ako mi radili…ale postupne sa to spúšťalo, paradoxne som mala ešte pocit, že mi to na to pomáha, tak som sypala ešte viac. 😀🤦🏻‍♀️ Lebo to je detox, a to ti prejde, to sa čistí telo, a treba pridať viac chlorelly a viac…ako bomby dávky. A proste verila som tomu, lebo keď niečo beriete, dávate do toho celkom veľké prachy tak tomu trošku musíte veriť. Dnes som po miliontom vyšetrení a už som strašne unavená, tak som sa tak zamyslela nad sebou, že čo si zmenila, že ti je zrazu tak zle…no a teda píšem tu 😄 Ďakujem za všetky postrehy. Najviac ma štve, že všade len samé pozitíva, veď ja nevravím že je to zlá vec, podľa mňa je to fajn, v mnohom to má zmysel, ale nepáči sa mi to, že keď vám to nesadne tak automaticky preto, lebo beriete nízke dávky, treba pridať alebo že sa nepovie, ok, nie je to pre teba. Úplne by som to v pohode zobrala. Ale moja poradkyňa proste vidím, źe už nevie kam z konopy, ale nie je to určite z toho…určite nie, to ešte nepočula. Tak sa pýtam tu, či niekto počul a evidentne nie som sama.

mima172
26. sep 2025

Píšem ti ako užívateľka + donedávna som sa venovala aktívne aj poradenstvu (nie GW), spolu cca 5 rokov, čiže zopár stoviek zákazníkov som mala a nie, s tým, žeby zelené potraviny (kvalitné!) spôsobili pri správnom užívaní reflux som sa nestretla. Bežné sú problémy ako zhoršenie stavu pleti, na začiatku niekoho preháňa, počiatočné zhorsenie ekzému (ak ho človek má) ai ale zhoršený reflux som s nikým neriešila a to teda zákazníci vedia písať naozaj každý detail ohľadom užívania.
PS: táto stratégia - pridaj, ber ešte viac atď, tak to je stará známa predajná stratégia doterráčiek. Nato pozor. Keď cítiš, že to niečo robí zle, tak uber, nie pridaj.

xckaretxxx
26. sep 2025

@mon1105 Timkova to propaguje vo veľkom. Mam pocit, že už jej z toho preplo.

mon1105
autor
26. sep 2025
@mima172

Píšem ti ako užívateľka + donedávna som sa venovala aktívne aj poradenstvu (nie GW), spolu cca 5 rokov, čiže zopár stoviek zákazníkov som mala a nie, s tým, žeby zelené potraviny (kvalitné!) spôsobili pri správnom užívaní reflux som sa nestretla. Bežné sú problémy ako zhoršenie stavu pleti, na začiatku niekoho preháňa, počiatočné zhorsenie ekzému (ak ho človek má) ai ale zhoršený reflux som s nikým neriešila a to teda zákazníci vedia písať naozaj každý detail ohľadom užívania.
PS: táto stratégia - pridaj, ber ešte viac atď, tak to je stará známa predajná stratégia doterráčiek. Nato pozor. Keď cítiš, že to niečo robí zle, tak uber, nie pridaj.

@mima172 ďakujem za názor! Mne je akoby ľúto sa s tým aj rozlúčiť v mnohých smeroch, ale toto je fakt niečo, čo mi vadí a zhoršuje kvalitu môjho života výrazne. Možno fakt som len predávkovaná, možno by som potrebovala inú poradkyňu, možno to nie je z toho. Skúmam, pýtam sa…ale niečo mi tam vyskakuje, že mi to nesedí, presne ako vravíš, keď je zle, pridaj ešte viac, toto určite nie je ok.

diaszoky
26. okt 2025
@anonym_979d55

@anonym_979d55 a co pomohlo na zahu