Som alkoholička?
som alkoholička keď si za deň vypijem 2 plechovky pivka a sem tam nie každý deň 2-4 poháriky vodky? Na to pivko sa aj teším že si ho vypijem
Povedz si, že si mesiac nedáš. Ak to nedokážeš dodržať, tak si alkoholička. Môj názor - trvá to pol roka píšeš, podľa mňa si zatiaľ závislá psychicky (tešíš sa na to pivo , myslíš na to, je to tvoj rituál). Čiže podľa mňa je tam psychický závislosť a si len krôčik aj ku tej fyzickej závislosti. Keď sa pýtaš, asi vieš, že to nie je úplne OK a preto s tým rob dačo kým nie je neskoro.
@anonym_autor áno, si
skus si nedat a uvidis.. :D
Pravidelnost je dolezity ukazovatel, ze tento problem zrejme mas, navyse ak sa na to pivo dokonca tesis. Pomedzi to este tvrdy alkohol hoci v nepravidelnom rezime....
Za mna ano, povedal by som, ze mas problem.
Áno si. Už len to zmýšľanie, že "z nudy". Veď si nájdi inú záľubu ako alkohol, lebo týmto spôsobom sa zabíjaš.
@anonym_autor tak každý deň vypiť 2 pól litrové plechovky piva je dosť no.. to máš liter denne…ale je dobre že si to uvedomuješ… ako dlho to pretrváva? Nestalo sa ti niečo v minulosti co by ti to mohlo spustiť? Myslím tak že odkedy si s tým zacala či sa niečo predtym nestalo… ja si tiež občas cez víkend nalejem víno, napr. K obedu alebo k večeri ale tiež to chcem zredukovať
@anonym_autor Tebe napíšu, že si alkoholička. Keby to písal muž, jemu by napísali, že v pohode, že to ešte málo pije na chlapa. Ja ti napíšem, daj si na to pozor. V tej pravidelnosti je závislosť. Tak skús aj mesiac - dva, vynechať akýkoľvek alkohol, bez výčitiek alebo ospravedlňovania sama pred sebou... a vtedy si môžeš povedať, že to máš pod kontrolou.
Keď priznáš, že piješ tak piješ ešte viac než si priznala.
@anonym_autor samozrejme...veľa žien začne piť z nudy, na uvoľnenie.
@anonym_autor ano si alkoholička a myslim, že by bolo vhodné s tým niečo robiť
Áno si
@anonym_autor Ano, si hladinkarka.
A frajer je s tým OK? alebo pije aj on?
To si ty ? Čo ste sa minule pobili keď si prišla ránko z krčmy? Áno si ...
žiadny troll niesom ale logicky sa to tu spýtam ako anonym. viem že to mám riešiť fungujem takto skoro pol roka a pijem skôr z nudy.. frajer v robote deti nemám a aj mi to vyhovuje aj nevyhovuje
@anonym_autor áno, si. Dolezity je najmä dôvod, pre ktorý pijes. Konzument pije preto, že mu to chuti. Ty pijes preto, aby ti bolo dobre, riešiš ním svoje problémy - nudu, namiesto toho, aby si sa s tým vysporiadala inak.
@anonym_autor alkohol nepijem ale podľa mňa nie si. Pivko k večeru si dá nejeden chlap aj každý deň. A to není žiadny tvrdý alkohol takže za mňa ok. To s tou vodkou ak není často tak tiež ok. Je rozdiel opíjať sa a vypiť si
kazdy den a tesit sa.. zly stav
otazka je, ci s tym chces nieco robit.
Máme v rodine alkoholičku a áno, si ňou aj ty. Denne pivo, sem-tam tvrdé, no hlavne sa nato teší, nehľadí na čas (myslím tým napríklad, žeby si dala napríklad večer pohárik s manželom, ona si ho šupne kedykoľvek počas dňa, keď je sama doma). Urob si jednoduchý test - nepi aspoň týždeň - bude to v pohode alebo budeš mat na alkohol (áno, aj pivo je alkohol) chuť, budeš naň myslieť? Alebo ti na chuť vôbec nepríde. Ak možnosť č. 1, tak áno, si alkoholička a ak možnosť č. 2, tak nie, zatiaľ alkoholička nie si, no ver mi, že týmto štýlom sa ňou čoskoro staneš.
Je veľmi nebezpečné takéto popíjanie, časom si telo na to zvykne a nebudeš vedieť fungovať bez alkoholu, nebudeš vedieť spať bez alkoholu, nebude vedieť fungovať hlava, ono to má dopad na nervový systém, tlmí jeho aktivitu, mení náladu a správanie, zhoršuje pamäť, myslenie, koordináciu a kontrolu tela.
Viem o čom hovorim, nejde len o slinu, je to závislosť od toho pocitu, urobí to veľa škody a na žene dupľom.
Budeš nervózna a nesvoja bez alkoholu, nebudeš vedieť čo ti je, psychika ťa bude zrádzať, hlava tiež.. nemožeš piť každý deň🙏🏼
Som dospelé dieťa alkoholika .. otec sa postupne prepil k smrti. Zlé dectvo trauma psychické týranie. Od kedy si takto popijam cítim sa sebavedoma zrazu ani zlé myšlienky nemám
Som dospelé dieťa alkoholika .. otec sa postupne prepil k smrti. Zlé dectvo trauma psychické týranie. Od kedy si takto popijam cítim sa sebavedoma zrazu ani zlé myšlienky nemám
@anonym_autor ak sa nespamatas, skončíš ako otec - alkoholik
@anonym_autor nezmysel. moja mama pila a upila sa. jej bratia niekolkokrat liecenie. dalsi v base kvoli nezvladnutej agresivite a alkoholu. o traumach viem svoje. nehladam vyhovorky. pre mna to prave znamenalo, ze takto ja skoncit nechcem. mam zasadu. nikdy nepijem ked som sama,sama si nedam ani pivo. ano, raz za cas s partiou si nieco dam, ale mam nonstop zapnutu kontrolku.
@anonym_autor zrejme áno, veď každý deň to je už závislosť. Hmm, ma napadlo, že ja som závislá na sladkostiach 🫣.
@anonym_autor co su to pohariky??Akoze tie horcicaky?
@anonym_autor co su to pohariky??Akoze tie horcicaky?
@anonym_6dfdc8 super jak si potrebuješ rypnuť ... uľavilo sa?
@anonym_autor za mňa hej
@anonym_autor áno, si

Áno, keď pravidelne piješ a tešíš sa na to, máš problém s alkoholom.. ries to teraz zo začiatku kým sa to nezhorší, držím palce..