Sú sáčkové polievky nezdravé?
robite?
nie je to nezdrave?
vacsinou varim vyvar,'
ako obohacujete tu polievku aby dieta dostalo potrebne vitaminy? pridavate zeleninu?
nerobievam, nie je to zdrave. raz za uhorsky rok to asi neuskodi, ale na nejakej pravidelnej baze by som to urcite nerobila..
Robíme raz za rok je to strašne slané a dieťaťu určite nie. Keď nemáš čas hoď do hrnca mrazenú zeleninu, korenie, cestovinu a máš rýchlu dobrú polievku.
Milujem sáčkové polievky. Ale nikdy som to nedala synovi, robím si len pre seba, vačšinou v práci, keď nemám nič iné na obed (párkrát do roka).
Polievky (nesáčkové, normálne, doma varené) varím často, nie je to žiadna veda. Je milión možností na ľahkú, rýchlu a pritom výživnú polievku. Často používam mrazené zeleninové zmesi, s tými je to naozaj rýchle. Na rozdiel od vývaru, ktorý sa varí dlho.
Sice ja nejem, take tie klasicke sackove polievky, ale asi raz za dva tyzdne si urcite davam instatnu azijsku polievku, konkretne zboznujem tom yum 🤤 a teda je to fest nezdrave 🫣.
Dietatu by som ziadnu sackovu urcite nedala, ja pouzivam na obohatenie chuti polievok takuto Bujonku. Je to vynikajuca dochucovacia pasta bez akejkolvek chemie. Maju rozne prichute.
robím - možno raz za mesiac...
do každej dávam najskôr vyvariť zemiaky a až potom nasypem polievku.... jedia aj deti.
určite nedávam také množstvo vody aké odporúčajú - omnoho viac...
@oceanahory kto BuJOnku predava? Kolko vydrzi otvorena v chladnicke? Ak je vyrobok naozaj slusny (bez chemickej konzervacie), spravidla aj v chladnicke po viacerych dnoch splesnivie (je to na chvalu toho vyrobku a zaroven na skodu majitela, lebo tieto veci sa rychlo nezjedia).
Pre deti nie... Glutaman
Nie, nerobím sackove polievky, nepoužívam bujóny. Ani tie akože zdravé. Nevidím význam. Keď varím polievku, dam dostatok zeleniny, alebo strukovín, podľa druhu polievky, a nepotrebujem dochucovať ničím, okrem soli.
Sebe raz za 2 roky urobím sačkovu paradajkovú. A potom si vždy poviem, že už ten hnus nekúpim.
Tak sa kovu polievku som už nejedla aspoň 10r. Môj chlap so robí občas hovädzí bujón to je v podstate to isté
Ale kedysi veľmi dávno som si tak v práci robila paradajkovu
Párkrát do roka urobím túto paradajkovú, ale pridám viac cestovín:
https://vitana.sk/produkty/polievky/extra-polie...
Kedysi som si občas spravila nejakú hrnčekovú, ale asi mi to nerobí dobre na trávenie, lebo mi je ťažko a dvíha mi to kyselinu.
Ešte ako dieťa som si niekedy aj hrachovú urobila, ale vždy som do nej pridala zemiaky a mrazený hrášok.
Sackovu polievku som nejedla uz min 10rokov a deti nikdy. Ja varim polievky skoro denne. Ked sa opytam deti co chcu, tak polievku. Ja ochucujem len solou, paprikou, max kari, zalezi od polievky. Mam rada ked citim chut zeleniny.
@madeincssr Staci googlit 🙂 Nech sa paci ich web, tu si najdes vsetko info:
https://www.bujonka.sk/
@januska12323 hej tak som robila , bezne varim vyvar.
@cimage snazim sa aj ja ale niekedy nestiham
Nestíhaš hodiť do hrca šošovicu? Či zeleninu? Veď polievka sa varí sama.
Však polievok je tak vela...akukolvek jednodruhovu zeleninu (por, brokolica, tekvica, špenát,..), jeden zemiak, rozmixujes a za 15 minut mas skvelu krémovu polievku.
Radsej žiadnu polievku než sáčkovu.
@oceanahory a kde kupujes, dakujem
Cesnacka či rascova, je najrýchlejšia polievka, ktorá môže byť. Či špenátova. Úplne jednoducha, takéto mi varili doma keď sme boli mali a doteraz su ti polievky, ktoré sú zdravšie a mam to za 10min hotove, len nechám zovrieť. Takže to je len o prioritách. Takéto umelé by som doma určite nevarila. Občas ma chytí chuť na wifon, ale na sackove variť v hrnci... Škoda podľa mňa aj toho času, ktorým stravim varenim takýchto umelin.
@h2 aj ja okrem vyvaru. tiez to obmienam
U nas v meste mame taky bezobalovy obchodik, tak tam. Kupis ho ale online na viacerych web shopoch.
Nie, nejedavame sackovu polievku. To radsej ziadnu. Minimalne 20 rokov som ju nejedla.
Ked varis vyvar, tak ja na druhy treti den z vyvaru co ostal urobim napr.cesnakovu, brokolicovu, karfiolovu… napr.brokolicova je superrychla. Do vyvaru dam varit brokolicu (mozes aj zemiaky). Ked je makka, len prebehnem ponornym mixerom tak narychlo, nech su tam aj kusky brokolice…ked je treba dosolim. A mas hotovu vybornu polievku
Vyvar samotny obsahuje len bielkoviny, aj to v minimalnom mnozstve, lebo vacsina pozbiera penu hned ako sa vytvori, alebo pri cedeni zachyti spodok, co su vsetko vyzrazane bielkoviny. Okrem toho obsajuje len chutove latky a sol. Ked pridas zeleninu, vela vitaminov v nej neostane ked sa uvari, jedine betakaroten z mrkvy, lebo ten je termostabilny. Ale prida chut a ked sa zje, tak aj vlakninu.
Vyvar sa da obohatit kadejako, okrem cestovin sa daju spravit halusky, pecenove, drozdove, z mleteho masa, spenatove napriklad. Alebo ako zavarku pouzit vajecny zvitok s vnatou, pripadne celestinske rezance. Miesto rezancov mozes najemno nastruhat zeleninu a zaliat ju na tanieri vriacou polievkou, bude len velmi malo tepelne upravena, takze si zachova vela vyzivnych latok a bude to aj chutne. Vo vyvare mozes rozslahat surovy zltok a pridat krutony. Zas to bude "ina" polievka.
Keďže na vyváranie nemávam niekedy nejako extra času, z času na čas som si uvaril sáčkovú polievku. Odkedy mi zistili vyšší tlak, tak už som si neuvaril ani jednu. Ľudia s vyšším tlakom by sa im mali vyhýbať. Je to síce pohodlné na varenie, čo vlastne ani varenie nie je, ale jesť to pravidelne a dlhodobo by určite nebolo dobré.
Čistý humus najlacnejsia umelá prichut soľ a voda co už môže na tomto byť zdravé??
Keď sa ozaj ponáhľam tak uvarím pohanku vo vode, pridám zeleninu z konzervy (mrkva, hrášok, kukurica) a do 10 min máš polievku hotovú... Pripadne ak máš nejaké kuracie mäso naktalrajane na plátky sa ti uvarí do 15min celá polievka....
Milujem francuzsku sackovu, da sa najst aj bezglutamanova. Pokojne si ju raz za mesiac dam.
Ja som mala chuť na sáčkovú polievku , len keď som zvracala 😂 ale teda nevarím ich vôbec. Ak mám chuť na polievku a extrémne malo času, tak si robievam paradajkovú z pasirovaných paradajok. Polievka za pár minút hotová, skoro bez špinavých riadov.
Autorka,
deti z toho neumru ale žiadna sláva to nie je, nebudeme si klamať 😁. Ja varím bezne čerstvé polievky a keď nemám čas (chuť 🫣) tak hodím do hrnca mrazenú zeleninu, do toho philadelphiu/inú smotanovu natierku/ bylinkové maslo a ta 19 minut polievka hotová. Rozmixujem a je to.
Ale občas mám chuť aj na tie hnusne nezdravé šachové! 😁 Uvarím len sebe, no minule prišiel mm sme detmi skôr a chceli aj oni. No co uz. Ale ze by som im vytvárala šachové polievky tak to zas nie.

no robím raz za rok , ak nestíham ...podľa mňa chemický sajrajt