Trhlinky na pipíkovi dvojročného chlapca

3petka
19. máj 2018

Ahojky, chcem sa opýtať poradiť. Mame dva roky a predkozku sa zatiaľ nepodarilo stiahnuť ani sa nejak moc nesnažím len umyvame. Ale problém je v tom že moje dieťa sa Rado obsuchuje teda mu pindik narastie a viac menej si sám kozku naťahuje. Nechcem mu v tom brániť vraj to chlapci robia. Problém je ale v tom že sa snaží tak intenzívne že si spôsobuje malé trhlinky. A to ho boli. Máte s tým niektorá skúsenosť? Ísť k Dr. alebo čo. Netuším čo robiť.

3petka
autor
19. máj 2018

???

ankare
19. máj 2018

Podľa mňa dobre, že si to stahuje sám postupne. Moj ked ma pipik začervenany, mocim ho v repiku, repik aj do kúpeľa pridavam a pomoze to. Ak by to mal velmi zapalene, framykoin mast odporucaju. Moj ma 3 roky a stiahne len trosku.
Držte sa!

3petka
autor
19. máj 2018

Červený ho má z tej ranky ale inak nič. Skúsim sa opýtať na tu masticku. Kúpeľ u neho nehrozí nesadne si do vody, je zvyknutý len na sprchu.

montemotherone
19. máj 2018

Najlepšie je keď si to naťahuje sám. On vie, kam až môže. Maximálne ošetri repikom, slezom... Väčšina lekárov k tomu pristupuje tak, že sa to musí pretiahnuť, hneď sa ide rezať... Môj má 4, nepretiahne celý, normálne cika, sám si ho naťahuje, všetko o.k. Netreba sa v tom zbytočne vŕtať, potom majú ako veľkí traumu ani nevedia z čoho 😒

ankare
19. máj 2018

@3petka navar si repik, nechaj vyluhovat, namacaj tampon a kvapkaj mu to na pipik a prikladaj. Zatiaľ ho niečím zamestnaj, napr. nech poleziacky pozerá Spievankovo.

3petka
autor
19. máj 2018

Veď toho sa aj bojím ako tu niektoré baby píšu že sli na urológiu a Dr im to nasilu stiahol. Preto váham s doktorkou.
@ankare no skúsim. Repík mám pre každý prípad doma tak dačo ukuchtim 😀

3petka
autor
19. máj 2018

A ešte aj toho sa obávam že píšu ak sa robia takéto trhlinky že sa to môže úplne zúžiť. Tieto mužské zázraky sú uplna veda 😔

miriam439
19. máj 2018

@3petka Možno nemusíš ísť hneď na urológiu, nech mu to pozrie obvodný pediater, porad sa najprv s ním...

eliska13
20. máj 2018

@3petka zatiaľ by som nebehala po doktoroch.Skus pri sprche mu ho aspoň trocha stiahnuť, alebo povedz synovi.Ak vie cikať, neboli ho nemá ho opuchnutý nechaj to na prírodu a synove ruky🙂

ukulela
20. máj 2018

@3petka na rankz repik / framykoin. a potom skus slezovy krem. on sa nemoci ani v bazene? ja som dala repik do tegliku od jogurtu a pindulaka v nom pomocili. malemu sa ratalo.

3petka
autor
20. máj 2018

@ukulela v bazéne sa bude močiť len neviem či si sadne. Ale u nás je na bazén ešte zima tak musím čakať. Skúsim zavolať Dr že čo na to povie a uvidím.

cerez
20. máj 2018

Je to síce silná masť, ale pomáha..je na predpis a volá sa Triamcinolon.

eliska13
20. máj 2018

@cerez sa mi zdá zbytočne dávať kortikoidy
Nám pomáhal Framykoin, bepanthen

ukulela
20. máj 2018

@3petka ja som mala taky maly bazenik, co sa zmestil do sprchoveho kuta - mocil sa aj tam. alebo vo velkom lavore.

3petka
autor
20. máj 2018

@ukulela veď on sa zmestí aj do vaničky lebo mal takú veľkú len si tam proste nesadne.

cerez
21. máj 2018

@eliska13 S predkožkou sme sa trápili od 2 rokov..pomohol nám slezový odvar, ale po štvrtom roku sa to opäť skomplikovalo. Nepomáhali ani kúpele, ani slezová masť. Nakoniec nám dali spomínanú masť v 6. roku a vyhli sme sa operácii, ktorá nás delila iba dva mesiace. Síce kortikoid, ale pomohol. Ja kortikoid nejak nemusím, ale sú niekedy skutočne okolnosti, ktoré nás nútia ich použiť. Čo sme sa trápili 4 roky, mali sme hotové za mesiac.

ivana247
21. máj 2018

@eliska13 nejde o to,že hneď dávať kortikoidy, ale triamcinolon sa dáva chlapcom bežne aby sa predchádzalo vzniku filmový čiže zúženiu predkožka. Triamcinolon slúži na uvoľnenie predkožky aj bez iných problémov alebo na stiahnutie zápalu a opuchu ak už došlo k zúženiu predkožky. Stačí natierať týžden raz denne a potom pauza

ivana247
21. máj 2018

Oprava: zabránilo vzniku fimozy

lus2909
21. máj 2018

Dr.neries max tak pediatra lebo vsetci lubia sa v tom sprtat, nas pediatricka tiez poslala na urologiu lebo mal fimozu, ale ja som sa nato vykaslala lebo viem aky by to malo priebeh a teraz po 4 mesiacoch mu to ide krasne samo dole taze som spokojna ze sme sa vyhli dr. A tiez ma vsetci strasili😉ale ja som tvrdohlava a nikoho nepocuvam radsej repik a framykoin ako nasilne stahovanie u dr, drzim palce nech sa to zahoji cim skor

3petka
autor
21. máj 2018

Volala som Dr. Tak si mám prísť po framikoin. Tiež spomínala úrologa ale že ak mu to nekrvaca tak je to ešte v norme. A mám sa snažiť ho odpútať od osuchovania. Tak uvidíme dáme kúru repík a masť.

3petka
autor
27. máj 2018

No nakoniec sme skončili pri urologovi. Nakoľko pri cikani mu pipik trosku napuchol a až potom cikal. Vošli sme dnu a sestrička hneď že ona chytí za ruky ja mám za nohy. A potom mi trklo! Tak vravím že hádam mu to nejdú stiahnuť nasilu. Tak doktor vraví že čo nechcem neurobi. Má ale vraj zúženú predkozku. Tak mi dali nakoniec krém samozrejme kortikoseroid ale asi lepšie riešenie ako dieťa v bolestiach. Ešte som sa pýtala doktora že ak by som ho nestopla že či by to naozaj urobil. Tak vraj by spravil len to čo robia všetkým. A to mi ešte pred tým všetkým vravel že už sa to tak nerobieva, no ale asi najlahsie mu je len toto urobiť. Ale po troch dňoch používania krému krásne sťahujeme bez bolesti. Krém od justu nám vôbec nezaberal lebo som mu ho dlho natierala pred tým ako sme šli k Dr.