Vyoperovaný žlčník

stankapa
22. máj 2018

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je možné po vyoperovaní žlčníka jesť normálne, alebo je to individuálne u každého? Za odpoveď vopred ďakujem. S pozdravom.

mijunik
22. máj 2018

@stankapa ahoj, vraj je to individuálne. Mojej mamine po operácii v roku 1979 povedal lekár, že sama musí vyskúšať, ktoré jedlo ako zvláda. ☺️

yasmeena
22. máj 2018

@stankapa pred 5 rokmi mi ho vybrali/laparoskopia-a nejedla som 2 roky takmer nic,len rozok,kasu,zemiaky ☹ dodnes niektore jedla a potraviny nemozem...ale su ludia co po par dnoch nabehnu na normal stravu a ficia ako pred tym-takze velmi individulne...

majka238
22. máj 2018

aspon prve tyzdne po operacii by bolo dobre jest dietne a potom postupne mozes pomaly skusat vsetko, aj ked samozrejme pre kazdeho je idealne sa stravovat co najzdravsie, takze si nemusis hned dat vyprazany rezen, jaternice, spekacky a pod.

siska53
22. máj 2018

@stankapa ja som mesiac mala dietu,ale nie moc,lebo som.dojcila,potom normalne uz..

bibiankaka
22. máj 2018

Ja som po troch tyzdnoch jedla mini vyprazany reznik a kuštik vianočného šalátu 😁 nič mi nebolo len ma kus prehnalo ... asi po 6tich tyzdnoch som zacala normalne jest vsetko ( len velmi mastne jedla ako vyprazane som radsej po malicko zacinala)

hettinka
23. máj 2018

ja som držala dietu rok, potom som začala skúšať a ak mi niečo nesadlo, tak to nejem vôbec, alebo sa snažím obmedziť. Zistila som, že mi vadí kombinácia mastné + kyslé, takže majonézový šalát jem fakt len na vianoce a aj to len za lyžicu. Nesmiem napr. na oslave zjesť chlebíčky, alebo také prekombinované jedlá a mám skoro nulovú toleranciu alkoholu. Manžel od žlčníka zje všetko okrem knedle.

stankapa
autor
23. máj 2018

Ďakujem za odpovede, ale ešte mám otázku milujem jedlo a neviem si ho odpustiť neexistuje niečo na utlmenie bolesti keď niečo také chcem spapať napríklad budem mať po operácii týždeň narodeniny torta bude problém?

majka238
23. máj 2018

@stankapa tyzden po operacii bol u mna problem vsetko. Dokonca som po jogurte zazila este jeden "zlcnikovy zachvat" aj bez zlcnika. Takze ja osobne by som bola opatrna. Kolace som chutnala az pol roka po operacii, aj to vzdy len po trosku. Ale kazdy organizmus je iny, takze ak sa na to budes citit, tak skus ochutnat. Pri bolesti by mala pomoct NoSpa a traveniu pomoze Pancreolan.

stankapa
autor
24. máj 2018

No spa nič nepomohla.... Mám kvapky algifen. To by mohlo pomôcť.

bibiankaka
24. máj 2018

@stankapa myslim ze tyzden je naozaj malo na tortu. Max. tak za lyzicku. Treba si zo zaciatku po nie celkom ľahkom jedle davat pancreolan pre istotu. A algifen je fajn ked zacne pobolievat.