Zlepšuje pohyb ľahšie psychické problémy?
Ahojte, rada by som našla ženu, ktorú trápili ľahšie psychické problémy. To sú také, ktoré síce vedia znepríjemniť každodenný život, ale väčšinou človeka úplne neparalyzujú v bežnom fungovaní. Napr. úzkostné stavy, mierna depresia, spánkové problémy, znížené sebavedomie,
Prokrastinácia a problémy s koncentráciou, Ľahšie formy sociálnej úzkosti a pod.
Tieto problémy aktuálne nemáš a pomohol ti hlavne pravidelný pohyb/šport? SI tu? Ozvi sa prosím ;) Ďakujem
Mne psychiku zmenilo more a dovolenka..nemala som tam vôbec chuť sa zabiť ako mám teraz
Za seba napisem - ano. Mne vymizli pravidelne migreny, uzkost, neviem co je depresia, naladu mam stale v jednej rovine - dobru. Ano, obcas sa zivot deje a rozhodi aj mna, ale to je prirodzene. Pravidelny pohyb a uplne najviac mi psychicky a aj fyzicky prospel konzistentny, strukturovany trening. Zrejme vela spravilo aj to, ze sa viem pocas aktivity dostat do toho "meditacneho stavu".
@glamorous55 urcite to pomaha. Mne je lepsie ked som vonku, v zahrade...zima bez slnka a vo vnutri...cista depka 🤦♀️

Šport ako taký nie. Ale každý deň walking meditation 🩷 každý deň som za každého počasia nachodila kilometre s kočíkom. Či pršalo ci bol sneh alebo krásne počasie každé ročné obdobie. Niekedy s hudbou v ušiach inokedy len tak a počúvala som zvuky okolia. Na veľa báječných veci som prišla takto. Začínala som s diagnostikovanou silne ťažkou depresiou. Dnes depresie už nemám. Nabudila som sa našla motiváciu veľa veci si vyriešila pohla sa v živote ďalej. Šport nie je pre mňa ale ľahšiemu pohybu na vzduchu sa dodnes nevyhybam