Aké darčeky pre novorodenca na rastúcu zábavu?
Ahojte poraďte prosím, darček pre novorodenca - dievčatko. Nechcem kupovať oblečenie, ani plienky. A ak hračku tak takú pre väčšie deti. Ak máte dievčatká potešili by ste sa hráčkam ktoré využije najskôr od roka a viac? Alebo sa mám zamerať na hračky pre menšie deti?
Neplánuješ sa spýtať rodičov, čo by potrebovali? Vieš, druhá vec, aby sa ti nezobrazil cez FCB príspevok, ako to predáva, ako moja kolegyňa, ktorej sme sa raz skladali na darček, keď odchádzala na MD a ona to tam predávala ďalej 🙂
tak ak chces nieco silou mocou na pamiatku kup im baby fotenie ..
@pralinka86 o rok ju nepočká, je to dieťa kamarátky, darček kupim teraz a potom už jej kupovať budem iba ak nejakú maličkosť keď prídem na návštevu. Narodeniny detí spolu nedržíme, deťom si kupujeme darčeky iba keď sa národí bábätko, potom už nie.
Kúp fisher-price psíka.
Určite nekupovať nič, čo je dôležité na vyber ako trojkolka, či čo to je v nazve, aj keď neviem načo by to bolo novorodencovi. A neviem aký je vzťah k dieťaťu. Každopádne sa poraďte s jeho matkou, keď nechcete nič, čo vám tu radia. Pripadne kúpte dieťaťu nejakú hrkalku a mame čokoládu/vino podľa toho čo môže na prebdene noci 😃kupovať veci príliš dopredu sa neoplatí, je s tým starosť na uskladnenie a môže sa stať, že sa na to zabudne a vyrastie z toho
No tak ja osobne by som sa vôbec nepotešila darčeku, ktorú by mal na neskôr. Že trojkolka alebo kočík s bábikou😬 by som pozerala na dotyčnú, či je normálna davat pre novorodenca takýto darček. Skôr nejaké hračky tipu hrkálky, knížky, hryzátka, možno tuctové ale praktické a poteší to. Alebo spomínanej poukážky by som sa veľmi potešila. Boože keby mám poukážku do Brendonu asi zošaliem aký tam je výber 😂
Kočík? Mojej skoro 3 ročnej doma zapadá prachom a vytiahla ho možno 3x. Čiže len zavadzia
Fakt to neprehanaj, radsej zober este kamoske nieco dobre na energiu, vždy sa nosi len darcek pre babo a na mamu, co melie z posledného sa malokedy mysli... Alebo to fotonie, to je velmi mila spomienka pre vsetkych, pôjdu kedy budu chciet, môžu aj o rok pol
Ja by som sa potesila tomuto: Moonie uspávačik v podobe rozkošného medvedíka s nočným svetlom a relaxačnými zvukmi pomáha bábätku upokojiť sa a ľahšie zaspať. Upokojujúce zvuky pripomínajú dieťaťu prostredie v maternici mamičky pred jeho narodením. Uspávačik ponúka päť prírodných relaxačných zvukov (lono matky, vietor, lesný potok, morské vlny, dážď) a uspávanku, zloženú špeciálne pre novorodencov.
@emka530 sa mi páči že trojkolka a kočík je cez, ale taká autosedačka od 9 kg je už ideálny darček.
@rooberta ďakujem, toto je veľmi pekné aj si to idem nájsť 😊
Nekupuj veci, co vyuzije o 2 roky, ani prilis velke oblecenie, ved to je tiez neosobne. Ja vzdy kupim pekne Lindex bodycko alebo jednoduchu hracku od Little Dutch
Mňa by drblo, keby som dostala takéto veci pri NARODENI dieťaťa. To je akoby si trojrocnemu kúpila školskú tašku. Moja švagriná chcela kúpiť na prvé narodeniny mojho syna takú tu kolobezkovu trokombinaciu. Vďaka Bohu som to dostatočné skoro odhalila.... Nechcem také braky doma skladovať.
Keď chceš niekoho obdarovať, mala by si dat to, čo si praje. A ak si praje peniaze, alebo poukážku, mohla by si dat to. A nie, čo je najlepšie pre teba...
Inak aj ten macko,síce to je už omnoho lepšia voľba ako trojkolka a kočík ,ale... Je veľa detí, čo spia radšej v tichu a je aj vedecky dokázané, že ucho novorodenca potrebuje pri spánku ticho pre jeho lepší vývoj 🤷♀️
Ako tu už radili baby, tiež by som sa priklonila k tomu uspavaciku (my sme mali ovečku s melódiou a na stene mal hviezdičky) alebo podložka na zem (využitá od mala keď sa dával na bruško, plazíl a teraz ma rok a pol a hra sa stále na nej).
Didakticku kocku?
Kúpila by som kolotoč na postieľku, využije od narodenia a nemusia ho rok skladovať
https://www.inspio.sk/p/fp-novy-kolotoc-nad-pos...
Súhlasím s autorkou, že základné potreby nie sú darček. Za mňa ale žiadne tieto športové záležitosti nekupovať, tie som všetky vyberala deťom ja podľa svojich konkrétnych kritérií. Napríklad takú trojkolku alebo kadejaké posúvatká ani jedno moje dieťa nevyužilo ani raz, už pred prvými narodeninami sa pomaly tmolili s cykloodrážadlami. Ak chceš drahý darček, tak za mňa tá veža, kde dieťa stojí a sleduje, pri dcére som ju využila už v pol roku. Pri synovi ale zase vôbec, lebo v tom nechcel byť ani minútu, takže tiež to nie je univerzálne 🤷🏻♂️ hlasovala by som skôr za Kúzelné čítanie od Albi, s tým sa mi decká obe zabavili už pred prvým rokom a ešte aj v 6r to vytiahnu 😁
Vibracne kresielko
Kvalitnu hraciu hraciu podlozku na zem, bude sa hodit na prve mesiace babatka na brusku, na pasenie konickov, na plazenie, pouzivat sa da na hranie deti este dlho v neskorsom veku... ako sa pise vyssie.
a co tak sa spytat mamicky co by chcela a ci nema zoznam veci ,po ktorych tuzi pre dieta a to jej kup...lebo kupovat len aby bolo a to co ty chces je velmi zvlastny sposob a neviem si predstavit cloveka co sa potesi veci, ktoru musi niekde skladovat roky... pripadne niecomu co povazuje za turboblbost a v zivote by si to nekupil
Mne nevadili darceky pre starsie deti, ale je to dost neprakticke pre mamu. Musi si to odlozit a pritom na to mysliet, aby na to nezabudla a v tom chaose co ma kazda mama je to velmi lahke.
Skus kupit takuto detsku sprchu. Zo zaciatku to bude drzat mama a neskor sa s tym bude hrat dieta. Nas syn sa s tym vyhra pocas kupela este aj teraz ako 4 rocny.
Yookidoo.
Ak velmi chces hracky pre starsie dieta, tak skor hojdacieho konika, alebo takeho skakacieho nafukovacieho oslika.
Ak nechces darovat nic prakticke a ani poukazku, tak sa opytaj ci napriklad maju kupenu hrazdicku. To je super na psychomotoricky vyvoj dietata a od tych 3m pod nou obe moje deti leziavali a potom postupne k hrackam dvihali rucky aj nozky a posilnovali brusko. Asi by som nekupovala tebou spomenute jracky pre vacsie deti, mne by sa to nechcelo skladovat absolutne.
Ja by som bola za kocar bábiku- látkovú! A my mame napr kuchynku z ikei, ta je super. Jeden ma 4 druhy 1 rok a krásne sa vyhrajú.
Odrazadlo by sim vôbec neriesila. Musí pasovať veľkosť. Náš napríklad trojkolku neznášal. Ďalší je veľký. Keď tak, možno to pušky osrazacie auto. Ale opytaj sa rodicov. Sú zo pomerne veľké veci a nevieš ako sú na tom s miestom. Oni maju tiež isto nejaké predstavy co by chceli pre dieťa, takto sa môžte dopĺňať 🙂.

Tak ja by som napr. žiadne vlhčené obrúsky ani plienky pre novorodenca nekupovala, obzvlášť ak nevieš, čo mamička používa. Ja som za knihy - máš pre také bábätká kopu kníh, či už kontrastné alebo hmatové, prípadne prvé slová a pod. a k tomu nejakú hračku. Baby Einstein má fajn hračky, little dutch. 🙂 Určite by som nekupovala žiadnu trojkolku, kolobežku ani kočík s bábikou - možno to tú malú vôbec nebude baviť.