Aké darčeky pre novorodenca na rastúcu zábavu?
Ahojte poraďte prosím, darček pre novorodenca - dievčatko. Nechcem kupovať oblečenie, ani plienky. A ak hračku tak takú pre väčšie deti. Ak máte dievčatká potešili by ste sa hráčkam ktoré využije najskôr od roka a viac? Alebo sa mám zamerať na hračky pre menšie deti?
@lenkakravcova u nás by sa vyhodili. Nikto to u nás nikdy nejedol
Určite nie kolobezku ci odrazadlo🙏 jedinenpo dohode s mamičkou. Záleží ci sú na tom dobre a môžem vymýšľať hry typu - balancne kamene... alebo ich potešia aj plienky a svetrik na zimu. To je dosť veľkým rozdiel. Nekupovala by som hračky keby som vedela ze im skôr pomôže oblečenie.
Odrazadlo sa kupuje na rok, nie novorodencov...
Ja by som kúpila niečo na rozvoj, nejaké ortopedické puzzle, senzoricke loptičky, montesori boxy, ...
Hlavne radšej kvalitne a drahšie ako nejaké lacne nekvalitné zdraviu škodlivé vecicky
Ja nosím darčeky pre maminu. Podľa toho čo má rada. Vždy to potešilo.
Ja tu som asi jediná nenormálna, ale mňa by práveže darček pre väčšie dieťa potešil. 😂 Také bábätko dostane od rodiny aj tak kvantum hračiek. Ja mám teraz malú dcerku, ktorá ma po staršom synovi kooopec hračiek pre bábätk, tak ja som napríklad rodine povedala, že ak chcú niečo kúpiť tak radšej naozaj tie plienky, vlhčené utierky a ak hracky, tak práve pre väčšie deti. 😅 Nech nekupujú žiadne hrkálky, pískacie hračky ani nič také, lebo toho máme plnú izbu a načo je to dobré? Aj tak z takých hračiek veľmi rychlo vyrastie. Takže ja som divná, ale mne by sa páčila bábika, kočík aj to odrážadlo a presne toto plánujeme kúpiť malej na Vianoce a na narodeniny. Lebo teraz tomu aj tak nechápe a najradšej ma momentálne synove hračky. Ale tak zas iná vec je, keď by to naozaj nemala kde skladovať. Podľa mňa najlepšie spravíš keď sa jej opýtaš čo by ju naozaj potešilo. Nie je na tom nič čudné, ja som práveže rada keď mi ľudia povedia čomu by sa potešili, možno ti sama povie že by sa potešila niecomu, čo bude mať keď bude staršia a budú vedieť že je to od teba, podľa mna by to bolo veľmi pekné, ale hovorím že ja som tu asi trochu divná 😂
nekupuj ziadnu velku kravinu, ktoru rodicia budu musiet doma neviem kolko skladovat... bud sa spytaj alebo poukazku. Ak sa netrafis do vkusu, moze tvoj darcek velmi rychlo skoncit v kategorii smeti (napr. trojkolku by som ja doma vobec nechcela).
A nemajú už jedno dieťa? Vieš, aby nemali rovnaké darčeky..
A ja čakám druhé dieťa, veľa veci som dostala tak určite by ma skôr "potešilo" že ak môjmu dieťaťu chce niečo niekto kúpiť, aby sa má opýtali. Presne aj kvôli skladovaniu a presne aj kvôli tomu, že mne sa to nemusí páčiť a buď by som to nepoužila alebo posunula ďalej.
Ale keď sme čakali prvé a dievčatko tak som chcela napr podložku, hojdacie kreslo, alebo takého macika čo hral na spanie.
Veľa veci sa využilo až keď bola väčšia. Lebo keď tam raz píše že 2+ máloktoré dieťa v roku tu hračku bude vnímať, alebo používať správne ..
Takže ja si myslím, aby si sa opýtala mamičky.
Z daru nebude mať tak ci tak nič. To dieta to nepreživa tak ako ty.
Treba sa určite poradiť s rodičmi.
Tak kúp niečo na pamiatku. Šperk nejaký. Určite nie niečo veľké, použiteľné o rok. To fakt poteší tak štvrť percenta ľudí
Keby mi niekto prinesie k novorodencovi velku haraburdu ako kolovezku ci trojkolku tak ho otocim medzi dverami.ja mam deti 3 a tieto veci si rozhodne vyberame sami.keby to necham na rodinu,tak maju dcerky 10 kocikov,vsetko ruzove,trojkolky cirkusoveho typu,ktore blikaju vyhravaju melody,k tomu dazdniky a ine obludne veci.ja mam rada kvalitu a jednoduchost,nie gyc.cize u mna by si s tym nepochodila.
A veru malemu dietatu je jedno co donesies,hlavne ze ma plne brusko a suchu plienku.a ja osobne som vzdy ocenila,ak niekto priniesol darc.poukazku do DM alebo lekarne,kedze sme nonstop nieco potrebovali..
@simona92101 chcem kúpiť hračku, nejakú peknú a použiteľnú. Žiadne poukážky,polienky ani oblečenie. Vieš poradiť teda zaujímavú hračku do 100€ pre bábätko ?
Prečo chces kúpiť silou mocou takú drahu hračku ? Všetko čo kúpiš im bude stáť dlho doma
Take male dieta si darcek neuvedomuje,nema z neho radost. Ak tak velmi chces skor podla veku kupit. Prve knizky,skladacky a podobne
ked chces taky vacsi dar, ja by som kupila drevenu kuchynku, kym dieta dorastie ku nej, moze byt zlozena v krabici a nezaberie vobec vela miesta ani to nie je vec, na ktoru sa zabudne .... a vie sa s nou zahrat uz aj mensie dietatko ( nemyslim babatko ) .
Ked uz silou mocou,interaktivna edukacna kocka,mrkni napr.Elisdesign
@monsterablue áno pozrela som

Pocuvaj rady od bab a fakt nekupuj nic take velke na obdobie dopredu. Napr ten kocik co si dala, je sice pekny, ale pozeraj aj na praktickú stranku. Napr u nas dieta zavalo chodiť az 1,5r. Aj ked miesta je dost, vďaka podobnym veľkým darcekom, je vzdy vsade vsetko, kocik nie je na pozeranie, cize chodit 2m s nim vpravo, dozadu, dopredu a do toho buchnut hentam a tam . No nic moc. Takze ja som chcela maly spratny a taky co moze byt vonku, kde moze s nim chodit kde chce a neobucha vsetko doma
Najprv som si myslela, ze si tvdohlava babka 🙂 je to tvoja kamoske, zober veru jej cosi a dietatu nieco mensie