icon

Čo ste kúpili detičkám na prvé narodeniny?

nikk3y
18. júl 2022

Ahojte, ja len pre zaujímavosť, čo ste spravili pokupili detičkam na ich prvé narodeniny?
Lebo nám sa to blíži a vôbec nemám ani šajnu že čo by som mala kúpiť (rozmyslali sme o konikovi/hopsadle, novú normálnu postielku, tlaciacie choditko, plus balóny torta- prípadne nejaké nápady na tortu a hlavne na chuť pre také malé dieťa)

Strana
z2
akbara77
19. júl 2022

@terez246 podľa mňa ssetrite na vlastnom dieťati. Jednoročné dieťa si plne uvedomuje ako malo darčekov oproti ostatným kojencom dostáva. Minule.sa.tu písalo.a riešilo ako veľmi sme chudobní...no nech sa páči.

sticker
terez246
19. júl 2022

@akbara77 Tak my sme kúpili cyklosedacku, aby sme počas leta mohli chodiť na výlety. Neviem, čo je zlé na darčeku za 50 €, ktorý slúži celej rodine, ale nevadí. Zvyšok som písala, čo dostala. Mám zakázať starým rodičom, krstným rodičom a strýkom kupovať darčeky? Sorry, to nerobím.

akbara77
19. júl 2022

@terez246 rob ako chceš, ja nedovolím aby moje dieťa trpelo "ma vsetko".Ja som rodič, ja rozhodujem, nie starí rodicia. Som zvedavá, čo im budete dávať na 18tku

terez246
19. júl 2022

@akbara77 Ale načo toľká agresivita? Sama hovoríš, že si rodič a rozhoduješ o svojom dieťati ty. Tak prečo máš potrebu riešiť moje dieťa v 18tke? A ja nie som materiálne založená, ale naozaj nevidím ani štipku nevhodnosti na pár drevených hračkách, odrážadle a bazéniku. A oslava? Deti sú tiež len ľudia. Prečo by nemali mať oslavu a tortu? Sorry, ale asi sa nezhodneme, tak to nechajme tak.

akbara77
19. júl 2022

@terez246 agresivita?myslela som si,že toto je diskusné fórum a nie samonasieraci klub. Prečo.si myslíš, že iný názor je útok.Absolutly not. Ak ta to irituje,nereaguj,let it be.

terez246
19. júl 2022

@akbara77 Však v tomto fóre všetci diskutovali o darčekoch pre deti, až kým si svojim príspevkom nerozprúdila vlnu obviňovania ostatných žien, že si dovolili kúpiť svojim deťom darčeky. Tak neviem, kto je na zlom mieste teraz. A ja som sa nenahnevala, len vysvetlila. Ale asi to nemá význam. Na záver asi len toľko, že neexistuje univerzálny dobrý recept na materstvo, tak by sme láskavo mohli bez agresívnych a výsmešných podtónov opovrhovať rozhodnutiami iných matiek. Troška pochopenia. A ak Ťa veľmi iritujú darčeky pre naše deti, s ktorými nemáš nič spoločné, cesta jej aj ignorácia.

angel993
19. júl 2022

@nikk3y my sme sa boli fotiť až o pol roka, poukaz mal platnosť asi rok. Nám ho darovala krstná, ako rodinné fotenie. Máme fotky vonku aj v ateliéri.

tatianamaria
19. júl 2022

Nič. Iba tortu a kvôli starším deťom nejakú presnidavku, chrumky..... Dieťa si neuvedomuje, že má narodeniny. Môj bude mať o pár dní rok a ja to vôbec neriešim, že by mal niečo dostať. Až, keď bude starší.

nikk3y
autor
20. júl 2022

@angel993 tak to je fajn že platil tak dlhoo

nikk3y
autor
20. júl 2022

@tatianamaria je to každej matky vlastná voľba 👍😇 takže baby nerypte do seba, či už niekto kúpi alebo nie ich je to vec tak ako aj naša, čo detickam kúpime 😊👑
dievcence každý to berie ináč či kúpi alebo nie ...
ja napríklad síce mám svoje prvé babo (ale ja som toho veľa teda v detstve nemala,ale zas nič mi nechybalo) a tak sa snažím aj svojej Princeznej zabezpecit... nemusí mať všetko najnovšie ale ma, nemusí mať drahé hračky, ale má 😇 napr. ja mám pre ňu odlozenu svoju porcelanovu babiku čo som ja sama mala keď som mala možno 1-2r.
čiže áno nechýba jej nič ale vždy sa sama poteším keď jej niečo kúpim alebo tatino keď jej naposledy kúpil farebne kruhy na tyci a kyblik s geom. tvarmi síce niekto povie že oni nevnímajú tie deti, no naša tak tešila maala rucickami keď jej to ukazal a smiala sa čiže vedia vyjadriť svoje pocity ❤❤❤❤ čiže ak máš tak dáš ak si názoru že ma to jej stačí tak aj tak je dobre hlavne nech sú šťastné zdravé a nech im nechýba 😊👑

nikk3y
autor
20. júl 2022

Ináč som sa teda rozhodla pre tatrovku, babina jej kúpi nove náušnicky, bude oslava a torta ❤👑 a ešte jej kúpim oblečenia do dažďu a gumaciky ❤ tatino rozmýšľal nad konikom (ale som mu vravela že to až pre staršie deti tak asi popozerame po hopsadle ale niečom takom) ❤😇
Veľmi pekne ďakujem baby za rady ❤😊

tatianamaria
20. júl 2022

@nikk3y tak my už pri 5 deťoch máme všetko, takže môj nedostane nič.. Nie pre to, že by sme na to nemali. Keď bude starší a bude mať nejaké túžby, tak vtedy mu kúpime, ale my máme doma toľko hračiek.

nikk3y
autor
22. júl 2022

@tatianamaria woou až 5😁 dobre nervy musíš mať 🙏👍 ja niekedy prichádzam o rozum iba pri tejto mojej malej zabke ❤😇
tak ako som písala na túto tému, že každý spraví tak ako myslí 😊 či tak alebo onak 🙏
deťom toho veľa netreba to najhlavnejsie čo potrebujú je matka otec, rodina, milujuca rodina ❤ a hlavne zdravíčka pre každe jedno 👑👑❤❤
PRAJEM KRASNY DEŇ TEBE AJ OSTATNYM BABAM, CO SA ZAPOJILI 😇 DAKUJEM ESTE RAZ A UZIVAJTE SI JEDEN DRUHEHO (V RODINE, PRIATEĽOV A HLAVNE TYCH MALYCH SPUNTOV- AJ KED SU UZ VELKY)

Strana
z2