Čo ste kúpili detičkám na prvé narodeniny?
Ahojte, ja len pre zaujímavosť, čo ste spravili pokupili detičkam na ich prvé narodeniny?
Lebo nám sa to blíži a vôbec nemám ani šajnu že čo by som mala kúpiť (rozmyslali sme o konikovi/hopsadle, novú normálnu postielku, tlaciacie choditko, plus balóny torta- prípadne nejaké nápady na tortu a hlavne na chuť pre také malé dieťa)
@akbara77 Tak my sme kúpili cyklosedacku, aby sme počas leta mohli chodiť na výlety. Neviem, čo je zlé na darčeku za 50 €, ktorý slúži celej rodine, ale nevadí. Zvyšok som písala, čo dostala. Mám zakázať starým rodičom, krstným rodičom a strýkom kupovať darčeky? Sorry, to nerobím.
@akbara77 Ale načo toľká agresivita? Sama hovoríš, že si rodič a rozhoduješ o svojom dieťati ty. Tak prečo máš potrebu riešiť moje dieťa v 18tke? A ja nie som materiálne založená, ale naozaj nevidím ani štipku nevhodnosti na pár drevených hračkách, odrážadle a bazéniku. A oslava? Deti sú tiež len ľudia. Prečo by nemali mať oslavu a tortu? Sorry, ale asi sa nezhodneme, tak to nechajme tak.
@akbara77 Však v tomto fóre všetci diskutovali o darčekoch pre deti, až kým si svojim príspevkom nerozprúdila vlnu obviňovania ostatných žien, že si dovolili kúpiť svojim deťom darčeky. Tak neviem, kto je na zlom mieste teraz. A ja som sa nenahnevala, len vysvetlila. Ale asi to nemá význam. Na záver asi len toľko, že neexistuje univerzálny dobrý recept na materstvo, tak by sme láskavo mohli bez agresívnych a výsmešných podtónov opovrhovať rozhodnutiami iných matiek. Troška pochopenia. A ak Ťa veľmi iritujú darčeky pre naše deti, s ktorými nemáš nič spoločné, cesta jej aj ignorácia.
Nič. Iba tortu a kvôli starším deťom nejakú presnidavku, chrumky..... Dieťa si neuvedomuje, že má narodeniny. Môj bude mať o pár dní rok a ja to vôbec neriešim, že by mal niečo dostať. Až, keď bude starší.
@tatianamaria je to každej matky vlastná voľba 👍😇 takže baby nerypte do seba, či už niekto kúpi alebo nie ich je to vec tak ako aj naša, čo detickam kúpime 😊👑
dievcence každý to berie ináč či kúpi alebo nie ...
ja napríklad síce mám svoje prvé babo (ale ja som toho veľa teda v detstve nemala,ale zas nič mi nechybalo) a tak sa snažím aj svojej Princeznej zabezpecit... nemusí mať všetko najnovšie ale ma, nemusí mať drahé hračky, ale má 😇 napr. ja mám pre ňu odlozenu svoju porcelanovu babiku čo som ja sama mala keď som mala možno 1-2r.
čiže áno nechýba jej nič ale vždy sa sama poteším keď jej niečo kúpim alebo tatino keď jej naposledy kúpil farebne kruhy na tyci a kyblik s geom. tvarmi síce niekto povie že oni nevnímajú tie deti, no naša tak tešila maala rucickami keď jej to ukazal a smiala sa čiže vedia vyjadriť svoje pocity ❤❤❤❤ čiže ak máš tak dáš ak si názoru že ma to jej stačí tak aj tak je dobre hlavne nech sú šťastné zdravé a nech im nechýba 😊👑
Ináč som sa teda rozhodla pre tatrovku, babina jej kúpi nove náušnicky, bude oslava a torta ❤👑 a ešte jej kúpim oblečenia do dažďu a gumaciky ❤ tatino rozmýšľal nad konikom (ale som mu vravela že to až pre staršie deti tak asi popozerame po hopsadle ale niečom takom) ❤😇
Veľmi pekne ďakujem baby za rady ❤😊
@nikk3y tak my už pri 5 deťoch máme všetko, takže môj nedostane nič.. Nie pre to, že by sme na to nemali. Keď bude starší a bude mať nejaké túžby, tak vtedy mu kúpime, ale my máme doma toľko hračiek.
@tatianamaria woou až 5😁 dobre nervy musíš mať 🙏👍 ja niekedy prichádzam o rozum iba pri tejto mojej malej zabke ❤😇
tak ako som písala na túto tému, že každý spraví tak ako myslí 😊 či tak alebo onak 🙏
deťom toho veľa netreba to najhlavnejsie čo potrebujú je matka otec, rodina, milujuca rodina ❤ a hlavne zdravíčka pre každe jedno 👑👑❤❤
PRAJEM KRASNY DEŇ TEBE AJ OSTATNYM BABAM, CO SA ZAPOJILI 😇 DAKUJEM ESTE RAZ A UZIVAJTE SI JEDEN DRUHEHO (V RODINE, PRIATEĽOV A HLAVNE TYCH MALYCH SPUNTOV- AJ KED SU UZ VELKY)

@terez246 podľa mňa ssetrite na vlastnom dieťati. Jednoročné dieťa si plne uvedomuje ako malo darčekov oproti ostatným kojencom dostáva. Minule.sa.tu písalo.a riešilo ako veľmi sme chudobní...no nech sa páči.