icon

Darček pre bábätko novým susedom

5. nov 2021

Ahojte, bývame v malej dedinke, prisťahovali sa sem nový susedia, zatiaľ sme sa rozprávali len raz ,no suseda o pár dní porodila. Je tomu asi týždeň, dokopy tu bývajú 2. Kúpiť darček pre bábätko alebo nie ? Chceli by sme udržiavať dobre susedske vzťahy.

autor
6. nov 2021

@ptmt1011 neviem ci americké, mne to skôr príde milé. Ja nepotrebujem na nikoho pôsobiť. Kúpili sme starý dom, ktorý si svojpomocne prerábame, len kvôli tomu aby decka boli na dedine, mame hospodárske zvieratá, pracujem dennodenne vonku v dotrhanych teplákoch a rukaviciach, a aj si ponadavam, keď mi niečo nejde, neviem co je na tom americké. Nemáme nový dom, nerobím sa nikomu "pekna".

autor
6. nov 2021

@ptmt1011 a vôbec sa nerozculujem, niesom ten typ. Teba som v tej vete vôbec nemyslela, neviem prečo silou mocou chceš byť aj ty furia, ako som napísala nejde o to co napíšeš, ale ako to napíšeš. Precitaj si tam niektoré príspevky a pochopíš

zuvelyn
6. nov 2021

Za to že človek nema záujem z donútenia budovať vzťahy s niekým len preto ze bývame vedľa seba je furia? 😅😅😅 Ja by som privítala viac ľudí v mojom okolí ako som ja sama, mali by sme krajší život 🤞

petamich
6. nov 2021

jemine zeny ved autorke nekazme radost - niekto by sa potesil, niekto nie, netusime, do ktorej skupiny patria novi susedia a moze nam to byt jedno 🤷‍♀️ mna osobne by to potesilo, vyrastala som v bytovke na sidlisku, kde kazdy kazdeho poznal a bezne sme to robili uz 25 rokovo dozadu a uprimne pacilo sa mi to viac ako to, ze som v zivote nevidela 8 z 10 susedov, co mame na chodbe, kde zijeme s muzom teraz 🙂

autor
6. nov 2021

@petamich práve som zistila, že bola u nich suseda z druhej strany, zaniesla im kolac a domáce vajicka, vraj ju pozvali aj dnu. Takže si myslím, že tiež chcú tie vzťahy budovať.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
6. nov 2021

Alebo im to prišlo slušné ju pozvať...tiež by som zo slušnosti pozvala a v duchu hromžila, lebo ak je čerstvo po pôrode, musí byť fakt nadšená z takýchto ľudí. Keď sa jej cudzí v takejto dobe natláčajú domov obzerať novorodenca.

autor
6. nov 2021

@zuzanockamt ja by som napr nešla, ani keby ma pozvali, a ja keď som bola čerstvo po pôrode by som ani dnu nevolala nikoho, ale tak každý sme iný. Ja to chcem naozaj len podať mužovi cez plot.

minutka
6. nov 2021

Je to velmi mile. Potesilo by ma to. Kupou drobnosti autorka isto neskrachuje. Mam rada spolocenskych ludi. Ved zivot v komunite je veselsi a prijemny. Ludia budu spominat ako dobre bolo kedysi… lenze tuto dobu si vytvarame sami. Aj takymto spravanim, ked pomaly sused suseda nepozdravi. Smutne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
6. nov 2021

@ptmt1011 som divná, pretože chcem niekoho potešiť 😀 tu jednej mamičke som posielala nedávno mimi perinku, pribalila som jej k nej novorodenecku čelenku pre dievčatko, úplne novu a dvoje vlhcene obrúsky. Volala mi z roztrasenym hlasom aká som mila. Úplne som divná asi ze mi to robí radosť niekoho potešiť.

mareka49
6. nov 2021

Podľa mňa mile ale fakt len mali kosť do 10 eur.
AB sa na cítili dáko divne

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
6. nov 2021

@ptmt1011 je mi úplne jedno čo si kto o mne myslí, ja to robím z čistým srdcom. Nič od nich naspäť neocakavam

liusa82
6. nov 2021

Ja sa môžem vyjadrovať kolko chcem k témam milá autorka ak uznám za vhodné.Tak načo zakladáš takéto trápne témy na koniku?Načo sa tu vypytuješ ludi či im máš alebo nemáš dačo zaniesť a potom neznesieš cudzich nazory ak sú iné?Ved si svojprávna.Nechcela by som ťa veru za susedu.Lebo nebodaj by som s niečim nesúhlasila a už by si penila.Inak ma to pobavilo táto téma.Pekný deň aj tebe.Končim aby ti náhodou sanitku nemuseli volať kvôli mne😀

gloria31
6. nov 2021

Ja som to riešila iba na poschodí domacu a potom koláčiky po krste. My sme si vtedy spojili keď som na nasťahovala do paneláku kolavdacnu party rovno s opackami. Bolo to super a doteraz to mega funguje.
Určite drobnosť kúpte ako hrkalku možno väčšie bodicko mužovi flasu a žene kvetinku. Určite si to budú pamätať a určite ju poteší keď jej poviete ze ak by potrebovala pomôcť že môže u vás kedykoľvek zazvonit

autor
6. nov 2021

@gloria31 dakujem

autor
6. nov 2021

@liusa82 uraziť ma môže len inteligentný človek, čo ty očividne niesi

liusa82
6. nov 2021

A že kto teraz zagágal milá autorka😀

gloria31
6. nov 2021

@zuzanockamt kebyze ju nechce pozvať dnu nepozve a slušne by jej povedala nehnevajte sa nepozve vás dnu sme čerstvo z nemocnice doma z bábätkom, ale keď budeme už v pohode rada vás pozvem na kávu. Inteligent pochopí blbec sa urazí

autor
6. nov 2021

@liusa82 asi len závidiš ze ty si nič nedostala 😀

autor
6. nov 2021

Vybavene, ďakujem vám všetkým normálnym za pochopenie a podporu 🙂pekný deň

liusa82
6. nov 2021

No šak ale ty nevidiš že ja si z teba robim prču tu ma puči od smiechu a teba ide doma rozdrapiť od jedu že nie je po tvojom🙂Počuvaj ty hrdinka už čo tu tolko meleš už si tých susedov mohla davno obehať čo teda pochybujem že si tam realne bola.Lebo podla tvojich slov ale určite vymyslených pochybujem že u nich už niekto bol tam už jedny susedia akože za nimi boli.Tak šup šup aj s podarúnkom nech nezaostávaš.Aby ťa náhodou susedia nepredbehli s iným a ešte väčším darom😀

autor
6. nov 2021

@liusa82 uz som bola, nemusíš sa báť 🙂

dada0902
13. nov 2021

Podľa mňa fajn je keď kúpiš plienky +vlhčené možno k tomu hrkalku 🙂

maciatkolulu
13. nov 2021

@liusa82 tak toto je divne, všetkým susedom sa dieťa narodilo, čo sú okolo vás. Ú nás je tiež absolútne normálne, keď príde niekto nový, upiecť koláč a tak, aj my sme dostali, ale kľudne sa treba zatvoriť, ideál nezdravo, žiť anonymné a tak no.
Kúp nejakú milú, malú pozornosť, to zaručene poteší. Podľa mňa to je milé a pekne a tobôž v tejto dobe

autor
13. nov 2021

@dada0902
@maciatkolulu ďakujem baby, už je to vybavene, dali sme spraviť takú plienkovu tortu s hračkou a bodyckom

denka259
13. nov 2021

Určite by som im niečo milé kúpila

marca12
13. nov 2021

@liusa82 to sa ti tolko susedov bezne stahuje? Vsak,ked ty nechces budovat vztahy v okoli,fajn. Ale nie je nic zle na tom,ak chcem,dat nejaku pozornost,drobnost. Ved je to so vsetkym tak. Ak som spokojna v obchode,restauracii,nechas tringelt. Ak chcem potesit nejaku mamicku,tiez jej dam nieco. Nemali hy sme davat,lebo sa to ma alebo hodi,ale pretoze chceme a hlavne nezistne. Nie ze ja teraz dam a budem ofucana,ked sa mne narodi a nedostanem nic.

ariannazara
19. nov 2021

Presne preto to tu tak vyzerá. Každý si dá 2m betónový plot a nikto nechce mať s nikým nič 😬 trafená doba prišla, človek chce ísť ku susede potešiť ju a ešte ju tu zvozite lebo sa vtiera😖.