icon

Darčeky pre bábätko od rodiny

lula313
2. aug 2018

Ahojte, zaujimalo by má, či starí rodičia vašim detom pravidelne kupujú darčeky/veci do výbavičky a pod. Všade okolo mna počujem, že ano, len u nás je to bieda😀 od mužových rodicov nedostala nič, od mojich rodicov 2x body a ešte sa moji rodičia skladali so sestrou, švagrom a jej svokrovcami na teplomer, hrkalku a flašku avent.. aj keď bola teraz na operácii, boli ju pozriet v nemocnici, ale nikto jej nič nepriniesol.. moji rodičia chcú, aby som k ním s nou chodila, ale keď som im navrhla, aby jej kúpili nejakú prenosnú postielku(využili by aj iné vnúčence), kde by sa mohla vyspat počas dňa, tak sa len na to pozreli, ale dalej neriešili.. moji rodičia sú pracujúci, nepočítajú peniaze, takze o financiách to u nich nie je, takze nechce sa mi ešte aj k ním domov nakupovat výbavu od postielky až po hracky🙄 ako to mate vy?

Strana
z3
marvin1234
5. aug 2018

@anetapf no ja som mala nejaku snahu nieco zachranit, z nostalgie, mne by nevadilo keby to boli zachovale veci a hlavne normalne skladovane. Ale smrdelo to jak zdochnuty pes, sama plesen zatuchlina, som povedala muzovi ze oblecieme toto malemu a dostane nejaku stredoveku chorobu.

hettinka
5. aug 2018

@pribinak “Je smutne ako sme ochotni sa vytrieskať na vecicky pre babatko, ale ked je v MS plavecky výcvik tak sa nam zda 35e vela.”

Ja, keby sim bola vedela, koľko stojí dieťa v MS, ZS a hlavne na strednej, tak tých baby vecičiek kupujem oveľa menej (a to som nerozhadovala!) a šetrím čo to dá...
veru tak je, ako píšeš, mamičky rozhadzuju v nepravy čas a na veci, ktoré si dieťa ani neuvedomuje, že ich má a nepotrebuje ich. Je mu úplne jedno, či sa vyváža v kočíku za 2000 alebo “iba” za 500 a či má značkovú čiapku.

Ale dary od rodiny neodmietam, dávajú zo dieťatku, nie mne. A dúfam, že v rámci možnosti. Keby dom videla, že oni nemajú a dieťaťu dávajú nehorázne sumy, to by som asi stopla, alebo snažila sa ich spätne podporiť tiež.

nikuskaska
5. aug 2018

@pribinak väčšina nekeca, bola som prítomná na viacerych krstinách aj pri nákupoch vybaviciek. Je to proste tak, nie niesme tí okázalý rómovia, čo majú krstiny a dary za tisíce a ani bežný romovia. A necitala som ostatne príspevky.

evalin88
30. aug 2018

Svagrina najprv doniesla po svojom 20 rocnom synovi.. dokonca rozgajdane pyzamko s in8cialami.. partnerovi to pripadalo zlate.. ale ona nosi zakazdym nieco..prsiplast cely flakaty a nejde oprat.. stare veci ak kupi nieco nove tak netrafi velkost.. cize kratky rukav vo velkosti na zimu a tak.. naposledy si vypytala aku velkost tak uvidim co.. svokra dava peniaze

Strana
z3