Odporučte nočné svetlo do detskej izby

aichalusy
9. feb 2020

Ahojte, chcela by som poradiť alebo skôr poprosiť o odporúčanie na nočné svetlo do detskej izby. Naš malý ma 19mesiacov a od narodenia spi v tme, aj veľmi dlho zaspáva po tme lebo nevedel pri svetle zaspať. To sa už ale zmenilo a ja by som prijala tiež niečo aby, som aj niečo videla v noci keď ho chodím prikryvat. Mame takú plastovú ružovú lampu Ikea ale ta dáva dosť svetlá aj so slabou žiarovkou a modrá hviezda Ikea na stenu sa mi zdá ze tiež je dosť silné svetlo. Nechcem aby sa zobudil do úplnej tmy v noci a bal sa a na žalúzie sa zvykne budiť keď ich otacam nad ránom. Prosím poraďte co majú vaše deturence, videla som aj všelijaké zvieratká,, to aj Ikea, má ale neviem ako to svieti 😊😊Ďakujem

kitycat
9. feb 2020

skus lampiony alebo kratku vianocnu snuru niekam v rohu 🙂

daisylucky
9. feb 2020

Späť sa ma v úplnej tme, inak sa nevytvára melatonin, a teda napriek tomu, že by spal, zobudil by sa nevyspatý atď., takže by si mu tým svetlom mohla ublížiť. Možno skus dačo s pohybovým senzorom, že mu zasvieti, keď vstane z postieľky alebo tak.

babyfrog
9. feb 2020

Mne sa páči s IKEA taký ježko vyzerá že to až tak moc nesvieti....ale tiež sa mi lepšie spí pri tme pri úplnej tme.... Ale toto rozmýšľam bábätku do izbicky

sasanka605
9. feb 2020

Ja mam len taku zasuvku ktora ma svetelny kruh a svieti jemne v podstate v zasuvke pri posteli. Dačo vidis ale cakt len na orientaciu to je

yanni
9. feb 2020

@aichalusy Nasa najmladsia, ma 13 mesiacov, je jedina so vsetkych nasich deti, ktora MUSI mat uplnu tmu. Ostanym detom stacia mini svetielka v zastrcke pri dverach, aby nasli cestu von, keby potrebovali na zachod. Ked nechces vela svetla, treba vyberat, co jie su LED. my mame take male okruhle z Ikei. To takmer nesvieti ale na truhej strane staci aby si nedolamali nohy a nevybili zuby, ked by museli vyjst z posteli.

aichalusy
autor
9. feb 2020

@babyfrog ahoj na toho ježka som už pozerala, len netuším koľko svetla to urobi v tej izbe

aichalusy
autor
9. feb 2020

@sasanka605 neviem ci by mi toto bolo platné do zásuvky, má tam dve a jedna je za valendou a druha za kreslom

miriam11
9. feb 2020

@aichalusy najhoršie, čo robíš. Na čo svetlo? Spánok aj zaspávanie by sa malo robiť v tme... Ach jaj. Však si nastuduj o tom niečo a nie vyhľadávať svetielka.

tilko
9. feb 2020

@aichalusy ja keď v noci potrebujem posvietiť tak aby som nepobudila pol domu tak v izbe používam toto (keď obskakujem náš najmladší poklad 😉)

https://www.decathlon.sk/kempingove-svietidlo-b...

sezam
9. feb 2020

Ahoj, Ja by som ti poradila,ako tu už odznelo -precitaj si o hormone melatonín. Svietenie v noci počas spánku má veľký vplyv na zdravie.

aichalusy
autor
10. feb 2020

@tilko ahoj, ďakujem, konečne niekto kto mi rozumie😊 tak to pôjdeme kúpiť aj dnes 😊

lula313
10. feb 2020

Tiež som za úplnú tmu, budeš budovať v dietatu len zlozvyk(za par rokov ti nezaspi bez zapnutej telky) a takáto kvalita spanku je naozaj zla. Keď sa mi nahodou rozplace, že nevie najst cumel, zasvietim v chodbe, čo dostatočne osvetlí izbu, má k dispozícii aj projektor, keby nutne potrebovala zasvietiť, tak si zasvieti.. take vianocne svetielka sú blbosť z hľadiska bezpečnosti, veď bolo viacero medializovaných pripadov vypuknutia požiaru..

katrin21
10. feb 2020

@aichalusy spat pri svetle neodporucam, ked ho chces vidiet, staci si zažať na chodbe. spanie celu noc pri svetle je nezdrave kvoli tvorbe melatoninu .. pri zaspavani OK, ale potom zhasnut

katrin21
10. feb 2020

a nevsugerovavaj , prosim, dietatu strach z tmy este skor, ako ho realne ma ! ( nechces aby sa budil do tmy a bal ). dieta sa neboji, boji sa ked mu niekto hovori, že sa ma bat a pocuva take veci

aichalusy
autor
10. feb 2020

Ďakujem všetky za príspevky, aj tým ktoré ma tu hneď odsúdili a vôbec nepochopili že malý nechce zaspávať úplnej tme a ja potrebujem niečo na orientáciu v izbe keď ho chodím prikryvat, lebo sa zvykne prehadzovat.

btus
1. apr 2020

@aichalusy naša spí v úpnej tme. Ale na chodbe máme také mini svetielko. Ja keď ju uspávam, tak zhasnem, žalúzie vytiahnem a v izbe je také prítmie, lebo svieti trochu z vonka.

asod
20. nov 2023

@daisylucky Dieta ma spat po tme. Ked idete v noci do detskej izby, zasvietite si v predsieni. To svetlo staci na prebalovanie a pod.