15 ročná dcéra má biely výtok. Poradíte?

vitez
10. feb 2016

Ahojte...moja dcéra (15) má biely výtok...nesvrbí ju nepáli ju....nezapácha..ale ju to mrzí.. (aj v škole je jej trápné..napr..pri hodine telesnej )že musí mať stále intímne vložky..gynekolog jej vravel...že to je normálne..ak chceme predísť problému..odporučil antikoncepčné tabletky.. 😲 .no ja by som jej ešte nechcela.. ved má iba 15 rokov...čo by ste mohli poradiť...Veľmi by som jej chcela pomôcť!!!

jarka800
10. feb 2016
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

no tak to jej urcite nedavaj tak skoro tabletky

agiagi
10. feb 2016
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

@vitez len aby sa jej to antikoncepciou este viac nezhorsilo ;)

gabuchah
10. feb 2016

Tabletky ani dospelej, ani 30ročnej.. Veď to je bordel!!!!
Môže sa jej to zhoršiť alebo dočasne pomôcť, ale môže si ublížiť ďalšími nežiaducimi účinkami!!
Spavost, priberanie, bolesti hlavy, podráždenosť... Tlak
Vysadi tabletky a rok budebojovat s akné..
Pre boha, veď má 15rokov, ten doktor nie je kompletný?
Radšej sledovať z čoho to má, či z hormónov alebo zo stravy -lepok

libka1
10. feb 2016

ak jej na toto gynekolog doporucil antikoncepcne tabletky treba urychlene vymenit gynekologa 😕

marina24
10. feb 2016

tabletky?neblázni ! poškodia jej celý systém,nechci vedieť,to narobila antika jednej mojej kamoške,má 26 rokov a už tri roky žiadnu menštruáciu ,lebo od 5 žrala antiku.to nikdy...a čo že má biely výtok ?preboha. nerieš somariny. pokiaľ jej navonok nič nie je,že by ju pálilo,rezalo,štípkalo,alebo podobne alebo mala nepravidelný cyklus,pokiaľ nemá žiadne bolesti,tak načo to riešiť ??! ano,je to neprijemne,ale to je tak celé. a v jej veku je to uuuuuplne prirodzené a normálne,a to nie som ani gynekolog,ale som žena,a ja v jej veku som teda mávala všijaké výtoky,od zelených,cez žlté,sivé, hnedšie, až po biele a ružovkasté...a nič mi nebolo vtedy. žiadne iné problémy som nemala.ale hlavne som to neriešila a necpala som sa žiadnymi liekmi..výtok nie je problém ! to aj mne povedal gynekolog,vytok je zdravý a prirodzený,lebo pošva sa tým čistí ,čo je prirodzené a normálne !

nyusika
10. feb 2016

vylucit zo stravy bielu muku a cukor...ale dokladne.
sledovat zlozenie potravin, aj niektore sunky obsahuju muku a cukor !!
toto dosledne dodrziavat aspon tri mesiac.
zo zaciatku7 to bude narocne, odsledovat si to zlozenie..ale po tyzdni-dvoch sa to uz zautomatizuje.

hladajte na nete pod heslom "protikvasinkova dieta"

katuliena82
10. feb 2016

"nestipe, nepali, nezapacha. Ale ju to trapi"..... no a ty si jej matka, tak jej vysvetli ze vytok je uplne normalna vec. Ty si tu dospela a mozes pozitivne ovplyvnit dceru a zmenit jej nazor. Urcite by som kvoli tomu, ze "ju to trapi" nedavala antiku. Ani nahodou. A co sa tyka intimiek, akurat sa nic nevetra ako ma. Nech nosi bavlnene nohavicky, nie tangace a ako sprchac pouziva gel na intimnu hygienu. A s bielym vytokom nech sa netrapi. Ja mam cely zivot vytok, uplne v poriadku to je. A kto sa jej tam na telesnej pozera?

eleonorcha
10. feb 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

tabletky? ma malo rokov na to. Urcite by som do nej hormony nepchala

katka1981
10. feb 2016

Mala uz menstruaciu? Je ten vytok hrudkovity? Dala by som jej urobit stery, ak nie je infekcia, tak potom by som neriesila. A HAK kvoli bielemu vytoku to som este nepocula. Ja budem proti HAK u dcery.

majka_ka89
10. feb 2016

V 15tich antikoncepciu? Určite nie, zničí si s tým len zdravie. Predpokladám, že menzes už mala ak nie tak ešte len bude mať. Výtok nie je žiadna katastrofa, má ho každá žena len v inej intenzite. Ja som mala výtok od 12-tich ako som dostala svoju prvú MS a od vtedy stále. Je to tzv. samočistenie sa pošvy od baktérií a všetkého možného. Pokiaľ ju to nesvrbí a nepáli, vôbec by som to neriešila. Dcére treba len pekne vysvetliť ako to vysvetlila mamina mne, keď som s plačom prišla zo školy domov, že umieram lebo krvácam. Vtedy sa mamina rozosmiala, že neumieram ale len začínam dospievať - stávam sa ženou. Úplne mi vysvetlila čo sa so mnou začína diať a že sa to bude opakovať, že áno v určitom čase môžem mať priesvitný/biely výtok pretože prebieha ovulácia, čiže čas kedy žena môže otehotnieť ak má pohlavný styk, ale že občas ten výtok tam je niekedy viac inokedy menej, že každé telo je iné a že sa za to nemám hanbiť ale byť hrdá na to, že sa stávam ženou. Fakt za toto ďakujem svojej mamine, že viedla so mnou takýto rozhovor, a potom aj neskôr ohľadne sexu, fakt nemusela som sa báť, že ma odmietne a odpovie mi na moje otázky. Verím tomu, že ty si už so svojou dcérou tieto témy prebrala a vysvetlila jej, čo ju čaká. Má dosť rokov na to aby ste viedli rozhovor o tom, čo sa s ňou deje a aby to zbytočne nehľadala na internete. Nehovorím, že si to nespravila, len ak ešte nie, tak je najvyšší čas aby ona z toho nebola zmätená a nehanbila sa za niečo, čo je prirodzenou súčasťou jej života.

kadan
10. feb 2016

to má celý mesiac, alebo iba nejaký čas napr. pred ovuláciou apod..

mayami
10. feb 2016

omg, to je čo za doktora, ktorý odporučí na normálnu vec tabletky, magor. Dievčaťu ktoré je vo vývoji a ten výtok je pravdepodobne len hlien, čo je úplne normálne pchať antikoncepciu? Normálne mi to zdvihlo tlak. A nechápem, čo je také strašné na intímkach.

katrin21
10. feb 2016

ak chcete predist problemu??? akemu problemu mate predist antikou??? Preboha, len to nie ! 15r telo sa este len uci fungovat same, ako ma tvorit hormony atd... V ziadnom pripade ho neodstavujte umelymi hormonmi, to je co sa choreho doktora, ked toto povie??
AKokeby HAK nemala kopec vedlajsich ucinkov na cievy, pecen....a ine.
Ake problemy? ze ma vytok? vytok ma kazda zena, niektora viacej, niektora menej, pokial nesvrbi, nepali, o nic nejde, max. moze spravit vyter, ci nechytila niekde nejako bakteriu napr. v bazene, alebo tak.... ale ani na to nie je riesenie predsa HAK, ale nejake lieky....
Pane BOze, toto ma vie vytocit, ako lekari zobu farm. firmam z ruky na ukor zdravia zien.
Teraz HAK , najlepsie tak do 30tky vkuse, nie? a potom rovno na cakacku na umele oplodnenie, lebo telo sa nemusi dobre vspamatat, nevie, ako fungovať same.....

Dcere nasad probiotika, obmedzte sladke, muku... viac jogurtov jest. ale su proste zeny, co maju silnejsi vytok, hold, kazda je ina.

VYMEN LEKARA ! toto nie je dobry lekar, urcite nie.... Ja mam tiez 15r dceru a keby mi nieco taketo lekar povedal, utekam od neho s nou kade lahsie!!! okrem toho , moja dcera uz vie, ze HAK je svinstvo a snad to brat nikdy nebude ...

limetka69
10. feb 2016

Ale ved to je normalne, vytok patri k zivotu zeny, zvlast v puberte, nechapem....

3marhulka3
10. feb 2016

Ako vidim ti dnesni doktori na kazdy problem len antiku predpisuju! Mne to sposobovalo rozne zdravotne problemy ako aj mnohym inym zenam, takze ja by som to urcite do seba a uz vobec nie svojej dcere nedala...

dari226
10. feb 2016

je to normalne,jednoducho intimky,najlepsie bez folie a bez vone tak sa da,ja som si uz zvykla kazdy den na intimku.

biolady
10. feb 2016

Ja to mam tiez a stale, kazdy den. Uz od 13tich asi a zvykla som si aj bez vlozky aj s vlozkou. Je to uplne normalne tym sa len telo cisti.

mamulka211
11. feb 2016

ja mam kazdy mesiac v strede cyklu dva dni velke bolesti, kvoli ovulacii a je to normalna vec, niektore zeny maju po porodoch taketo signaly ovulacie. Proste si tie dva dni pretrpim a idem dalej, iste by som do seba netrepala hormony. To iste plati pre tvoju dceru, mat biely vytok je prirodzene v strede cyklu, znamena to, ze jej telo funguje normalne, preco to chces liekmi potlacit? aby raz nemohla otehotniet? Ze sa jej to nepaci, ani jedna zena nie je stastna, ze ma menzes, ani jedna neskaceme od radosti, ze mame vytoky. ale sme zeny, patri to k nasmu zivotu. Mus sa s tym zmierit, to je vsetko.

pipilady
11. feb 2016

Áno, gynekológ má pravdu v tom, že je to normálne. Sú ženy, kt. mávajú silný výtok od mrchy v podstate až do ovulácie, počas ovulácie ešte viac a tesne pred mrchou zase. Je to úplne normálne a môže byť len rada, pretože aj nedostatok výtoku môže byť niekedy príčinou, že žena nevie otehotnieť, takže v budúcnosti to ocení.
A to, že jej gynekológ radí predísť "problému" antikoncepciou... nuž áno, antikoncepcia zastavuje ovuláciu, takže sa stratí aj ovulačný výtok.
Dcére treba vysvetliť, že je to normálny pochod ženského tela, že sa s tým musí vyrovnať a že antikoncepcia od 15-tich rokov skutočne nie je vhodným riešením. Či ty chceš do dieťaťa "pchať" hormóny od tohto veku pre neškodný výtok? 🙂