Ako liečiť afty na mandliach u 7 ročnej dcérky?

cerez
23. sep 2012

Potrebovala by som poradiť ako mám liečiť dcérke afty na mandliach. V utorok prišla zo školy s teplotou do 39 a na druhý deň dr. jej predpísala Zinnat, lebo mala hnisavé hrdlo. To už T nemala a večer sa už sťažovala, že ju svrbia chodidlá. Na ďalší deň ju už svrbeli aj ruky a svrbenie sa stupňovalo. Na pohotovosti to uzavreli ako alergiu na Zinnat. Tam jej aj zistili, že má afty v ústach, hlavne na mandliach. Nepredpísali nám nič, ani neodporúčali. Teraz večer sa mi začala sťažovať, že ju bolí hrdlo pri pregĺganí. Mandle má samú aftu. Zajtra idem s ňou k dr., ale rada by som od vás prijala aj vlastnú skúsenosť čo na takéto afty. Prosím poraďte! Ďakujem

sissy27
23. sep 2012

b-komplex a kloktať nejaké tantum verde alebo šalviu..

pavlikova
23. sep 2012

Ja som to tak mala už 2-krát a vždy mi doktorka povedala, že kloktať vodu s citrónovou šťavou a piť repíkový čaj.Za 3 dni som mala úplne čisté mandle. A kloktala som naozaj poctivo aj 5-krát denne.A ani ma to nebolelo.

nikike5517
23. sep 2012

Dobrý večer🙂 100%ný olej z čajovníka by mal zabrať na 100%. Je to liečivo čisto na prírodnej báze. Je dostupný v každej lekárni.
http://www.mojalekaren.sk/tea-tree-oil-cajovnik...
http://www.mojalekaren.sk/dr-muller-tea-tree-oi...
Niki

bajushka
23. sep 2012

My sme toto mali nedavno, nasa mala ma 15 mesiacov a lekarka povedala ze atb nie je treba. Dala nam B komplex, cebion a sypany caj (repik a salvia pol na pol). Povedala ze idealne je kloktat, ale nakolko u 15 mes to nehrozi, tak len pit. Do 2 dni sme boli fit. Max teplota 39,1. Takze uplne suhlasim s mamickami nado mnou. Skore vyzdravenie prajem.

norwayka
24. sep 2012

Nastriekat koloidne striebro do hrdielka.

dankadina
24. sep 2012

propolis výborne zaberá

renike
24. sep 2012

nam na afty pomohol spej florsalmin, je na prirodnej baze,

evelin325
24. sep 2012

Môjmu synčekovi sa začali robiť afty, keď sa mu prerezávali zúbky, skúšali sme možné aj nemožné, rôzne tinktúry, lieky na podporu imunity, vždy sa nám afty hojili dlhšie ako 2 týždne, až kým sme neskúsili Schusslerove bunkové soli /pozrite http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&fil e=article&sid=101/, ide o minerály, ktoré sa nachádzajú v každej bunke nášho tela. Vyrábajú sa na spôsob homeopatík. Tabletku som rozdrvila a dala rovno na aftu, alebo len tak nasypala do úst, predtým sme sa trápili s aftami aj 3 týždne, teraz bolo za 3 dni po aftách. Skúšali už aj moje kamarátky svojim detičkám, veľmi mi ďakovali, tiež im to pomohlo. V Nemecku sa používajú už dlho, na Slovensku je ich problém zohnať, hlavne treba dávať pozor, aby išlo o nemeckého výrobcu, ak chceš pomôžem.

grettka
25. sep 2012

afty nie su bakterialna infekcia, skor virusova
vhodne je niecim hrdlo vyplachovat, kloktat, a uzivat nieco na posilnenie imunity

zuzana17
25. sep 2012

veľa vitamínov, Bkomplex, C , zastriekaj jej sprejom Tantum verde, poprípade aj kloktajte.

lylyna
25. sep 2012

moj syn to mal podobne, na pohotovosti atb. a ked sme šli k obvodnej povedala, že zbytočne užíva atb a dala mu sirup Isoprinosin, je to na podporu imunity, tej vírusovej, afty sú vírusového povodu. A vitamíny.

tepka
4. jún 2015

Ja to mam uz 10dni nenormalna bolest!!!uzivam penicilin asi zbytocne☹ strasna bolest

maattto
26. feb 2023

@tepka najlepsie je nakrajat jarnu cibulku, hlavne tu zelenu cast a k tomu petrzlen, tiez tu celenu cast. Zjest tejto zmesy za plny polievkovy tanier. Je tam vela kyseliny listovej a to je aj dvovod preco vznikaju afty. Nizka hladina kyseliny listovej. Po tomto tanieri som ja osobne vzdy do druheho dna mal afty vyliecene. Maximalne do dvoch dni