Nádcha u bábätka. Poraďte nejaké rady ako mu pomôcť

nenka83
18. dec 2007

Moja malinka ma od vcera nadchu. stekaju jej sopliky z nosteka von a vo velkom mnozstve ich aj prehlta.nemoze ani papat poriadne kedze sa jej zle dycha.stale mi place, az sa zajakava.dokotrka nam dala nejake kvapky do nosa, no zatial nepomaha.odsavam.porate nejake rady ako jej pomoct, prehlta to niekedy sa az dusi a dlho sa nemoze nadychnut, potom panicky place... ☹ 😢

dadulka19
19. dec 2007

nenka a aké kvapky jej dávaš?Mojej malej veľmi dobré zaberá Sinupret,ked má soplík.Nedáva so do nošteka,ale papá sa 🙂 .A vtedy stačí do nošteka dávať len Physiomer alebo inú morskú vodu.

junovka
19. dec 2007

Sinupret prave spusta sople.Ja som davala Nasivin 😉

nenka83
autor
19. dec 2007

davam nejake hnede co mi zarobili v lekarni.no dat jej tiekvapky to je boj! ☹

cairka
19. dec 2007

tie hnedé sa volajú Intargol, aj my ich akurát máme

cairka
19. dec 2007

Nám ešte doktorka minule poradila napariť sa Solmucolom. To sú také sáčky na rozrobenie nápoja pre deti, ale mne vravela len vysypať jeden sáčok do hrnca s vodou, zavrieť okná a dvere a nechať povrieť zo 15 minút. Samozrejme ostať v izbe 😉 Drobci že sa nesmú naparovať priamo nad hrncom

tamia
19. dec 2007

práve som sa dozvedela, že sinupret je pre od 1 roka. A moja doktorka nám ich vrele odporúčala od malička. Povedala mi to iná doktorka, ktorá ju zastupovala. Tak teraz neviem.

Nenka,
tu pomôže iba odsávať a odsávať. My sme sa trápili týždeň s takýmito soplíkmi. Dávala som otrivin, lebo ten nevysúša sliznicu. A každé ráno a večer som jej strekla vincentku.

trixi
19. dec 2007

My sme sa prave dostali z chripky. Malemu som davala kvapky Libenar do nosteka pred kazdym kojenim, potom po minutke som odsala sopliky odsavackou na vysavac (vynikajuci vynalez), a kazdu hodinu som mu davala homeopatika Coryzalia (mozu kojenci), rozpustila som mu ich v lyzicke vody (maleho kojim a cajiky este nepije), C vitamin-Cebion 8 kvapiek rozriedene s trochou vody 1 x za den, v izbe sme mali varic a na varici sa cely den odparoval harmancek (na zvlhcenie vzduchu, mame doma velmi sucho) a este som na noc davala do zasuvky Olynth - mozu miminka od 3 mesiacov - je to velmi prijemna vona eucalyptu a byliniek a pomaha aby nebol upchaty nostek. A este mame Physiomer na cistenie nosteka, a ako tu pise tamia pomaha aj vincentka. Moja mamina mu este na 2 noci dala pod hlavicku vankus aby mu to nestekalo do krku. Trosku som sa obavala, malicke deti nemaju spat na vankusi, ale nemame polohovatelnu postielku, tak sme to vyriesili vankusom - takym malym ale Matkovi sa dobre spinkalo. Drzim palceky aby ste sa z toho velmi rychlo dostali. A ako tu uz maminky pisali odsavat, odsavat, odsavat. Ked vidis, ze je nostek plny sup a sopliky musia von.

nenka83
autor
19. dec 2007

baby ani ja ani manzel nedokazeme malej odsat sopliky.drme sa ako diva, place, proste nevysajem nic.
tu coryzaliu davam aj ja.a tie kvapky, no zaila sa to nezlepsuje. ☹

lante
19. dec 2007

Nenka ako odsávate?? Teda akou odsávačkou. Náš malý má spel od narodenia. Odsávali sme hadičkovou odsávačkou, bol to boj, potom sme kúpili tú čo sa dáva na vysávač a pohoda, malý sa dokonca smeje a raz mi pri odsávaní zaspal.

nenka83
autor
19. dec 2007

mi mame tu hadickovu.ta na vysavac kolko stoji? okol 5OO sk?

radoslava
19. dec 2007

Nenka my mame tu vusavačovu odsavacku nema to chybu fakt stoji to 380,- Sk aspon u nas to tolko stalo. My sme mali tiez sopliky teda malicko este mame davam jej Libenar a potom odsavam. Boze tolko toho odsajem az ma striasa.
Ale potom sa jej super dycha lebo s tym naozaj vytiahnes sople

bubaczik
19. dec 2007

ahojte..nechce sa mi velmi citat celu temu,prosim vas,ake kvapky do nozteka ste davali detickam? 😕 maly ma pomaly 7 mesiacov..mame take vodnate sopliky,odsavame s vysavacovou odsavackou..dakujem

trixi
19. dec 2007

bubaczik, ja som davala Libenar a Physiomer. Dobra je aj Vincentka. A pomohlo nam to, hlavne to odsavanie.

nenka, oplati sa kupit tu odsavacku na vysavac. Ja som sa trapila balonkovou a po jednom dni trapenia sa, tatino kupil vysavacovu a ako som uz pisala, je to super vynalez. Soplik je von za sekundu, dve a maly pri tom neplace, lebo nestihne. 😉 A hlavne vytiahne aj ten zadny soplik, co steka do krcku. Dnes som uz myslela, ze sme bez soplika ale este rano sme odsali.

lante
19. dec 2007

nenka my sme ju kúpili v lekárni nejak okolo 300, tá hadičková bola naprd. skoro nič som nevytiahla, on sa mykal ako divý a reval pritom ako tur a to vtedy nemal ešte ani mesiac.

peha
19. dec 2007

len to treba vydrzat. urcite si kup odsavacku na vysavac, to sa neda porovnat. a hlavne odsavat, odsavat a odsavat, nech jej to nesadne nizsie na priedusky. my sme odsavali ako blazni, bol to boj, ale za 3 dni bola z toho najhorsieho vonku, a do tyzdna sme uz len rano vecer odsali.
je to vykonne, rucne, teda dychom nikdy tolko neodsajes, a hlavne opakovane za sebou, nasa mala total sople sviecky jej viseli az na bradu 😀
a ziadne kvapky ani lieky sme nedavali, mala som pre istotu morsku vodu, vincentku, ale nepouzila som.

inak tou odsavackou dostanes vonku aj to co si myslis, ze uz tam sople nema. nasa stala cca 350, ma aj kefky na cistenie

hanculka
20. dec 2007

ako dlho trva nadcha, davate aj paralen pri nadche?
🙂

trixi
20. dec 2007

Malemu uz chripka presla, ale mne sa to vratilo a zacinam poriadne kaslat. Mate nejaky osvedceny liek, ci recept ako sa zbavit drazdiveho kasla? V lekarni mi dali Hedelix, to mozu kojenci i kojace matky, ale nejak mi to nepomaha. Bojim sa, aby maly nezacal tiez kaslat.

katika1
20. dec 2007

trixi my máme obaja nádchu.. malý dostal hedelix a nasivin a ja calciový sirup a osciloccocinum 🙂

martinka211
21. dec 2007

tak aj nas Tominko ma strasnu nadchu,sopliky a uz aj kasle tak sme isli k doktorke a vraj mu to ide uz na priedusky tak mu mame davat do nosteka Mar plus a este pit sirupceky Mucosolvan Junior a Spiropent oba 2xdenne, a polohovat mu postielku a naparovat ho,tak som nad postielku zavesila mokru plienku a snad sa mu bude lepsie dychat a jasne,ze stale odsavat a odsavat...

molnitko
22. dec 2007

Aj moja malá mala hrozné soplíky, niekedy sa nevedela nadýchnuť. Doktorka jej predpísalôa spiropent a sirup Zinat. kúpola som zvlhčovač vzduchu, a stále zvlhčujeme, čo jej veľmi pomáha. je to supert vec, lebo z neho nejde horúca para. a tiež som kúpila odsávačku na vysavač, je to perfektrná vecička ( stála 250 Sk). tá hadičková odsávačka je nič. stále odsávame a naparujeme a už je soplík lepší, stále je ho menej a menej....

maca793
22. dec 2007

nádcha, mám s ňou bohaté skúsenosti. nám nezaberajú už žiadne kvapky, ani pynosol, ☹
soplíky sa jej snažím vtedy každú chvíľku odsávať, a aj v noci, niekedy ani nespím, čo odsávam. 😨

dalli
23. dec 2007

niekedy čím viac sa odsáva, tým viac sa hlienu tvorí a veľmi sa dráždi sliznica, dobré sú kvapky sinupret a môžu sa brať dlhodobo.

mojkita
26. dec 2007

Nasa mala ma nadchu od narodenia, najprv sme na rychlo kupili hadickovu odsavacku, no bolo to hrozne. Potom sme dostali tu na vysavac a je to super. Sople ma stale, ak jej lekarka urobila vyter a zistila, ze ma v nose zlateho stafilokoka, dala nam lokalne antibiotika pamycon. Je to lepsie, ale stafilokok je stale v nose. Tak pouzivame odsavacku a snazime sa mat vlhko v byte.

elize
27. dec 2007

ahojte, nas drobcek ma obcas plny nostek, zrejme zo sucheho vzduchu. Mame doma odsavacku hadickovu aj tu na vysavac. Pri hadickovej odsavacke strasne krici, je to boj. Ale mam strach pouzit tu na vysavac - nemoze mu to ublizit? 😨

trixi
28. dec 2007

elize, nemusis mat vobec strach, je to rychle a setrne. Neublizis mu. Ja ked som doma povedala, ze musim kupit odsavacku soplikov na vysavac, tak sa na mna divali ako na martana. Teraz ked to vidia, ako to rychlo a setrne odsaje sopliky, tak uznavaju, ze je to vyborny vynalez.

janina77
28. dec 2007

elize, vobec sa tej vysavacovej neboj, presne ako pise trixi, u nas to tiez tak vyzeralo, a teraz mi uz vsetci daju za pravdu, ze je to velka pohoda s tym odsavat. Vcera mi pri tom maly normalne zaspal. A aj ked reve ako tur, ze ma plny nos, zapnem vysavac a on stichne 🙂 .

K nadche - my tiez bojujeme, uz asi 3 dni. Odsavame a odsavame a v noci zacal do toho este kaslat. Inak pred kazdym odsavanim kvapnem do nosteka po jednej kvapke morskej vody Phisiomer, sopliky idu lahsie von.
Dufam ze nas to skoro prejde 😵

bilushka
28. dec 2007

Ahojte, aj my soplikujeme uz asi 3 dni, odsavame, zvlhcujeme, davam aj morsku vodu do nosteka a chcem sa opytat, ci sa moze dat aj par kvapiek MM do nosteka, niekde som o tom pocula, ale neviem ci to bolo v suvislosti s nadchou, lebo viem, ze pri zapaloch oci sa dava MM do oka a pomaha to, ake mate skusenosti s nadchou a davanim MM do nosa?

lante
28. dec 2007

Bilushka....robili to tak naše staré mamy asi vedeli prečo, kľudne môžeš dať pár kvapiek MM do nošteka, určite to neublíži.

elize
28. dec 2007

vyskúšali sme tú odsávačku na vysávač. To sa zhŕkla celá rodina a híkala, aby som Maxíkovi neublížila 😀 Je to fakt super a ja som sa toho tak bála 😉
Maxík má zapálené očko ešte od narodenia a stále nič nepomáha, tak vyskúšam to MM. Super rady, ešte že existuje Modrý koník 😉

janina, prajem skoré uzdravenie 😉

zade
30. dec 2007

Nam na zapal oka velmi pomohla voda OPTHAL na pretieranie mihalnic a kvapky Pamycon.